123 456 7890

A avaa SM-sarjassa
Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit pelaavat historiallisen ensimmäisen ottelunsa ikäluokan SM-sarjassa lauantaina, jolloin Prunttimäkeen saapuu vieraaksi Turun Palloseura.

TPS sijoittui SM-karsinnassa turvallisesti keskikastiin seitsemänneksi kerättyään viiden voittonsa turvin 15 pistettä. Samaan aikaan Kerho pelasi Ykköstä Lohko C:ssä ja voitti sen hävittyään sarjassa kymmenestä pelaamastaan ottelustaan vain yhden.

Luonnollisestikin kotijoukkue lähtee lauantain avausmatsiin selkeänä haastajana, onhan TPS yksi maamme suurimmista juniorikasvattajista.

Kerhon A-junioreiden syyskierroksen tavoitteen voi yksiselitteisesti todeta. Se on sarjapaikka, johon tarvittavat pisteet haluttaisiin luonnollisestikin poimia mahdollisimman nopeaan tahtiin.

Kevätkierroksella joukkueen ylivoimainen ykköstykki oli Juho Pajula, joka viimeisteli 13 osumaa kymmenessä ottelussa. “Pujo” on aloittanut varusmiespalveluksensa muutaman muun pelimiehen tavoin, joten se tietenkin omalta osaltaan hankaloittaa A-junioreiden tekemistä hieman.

B-juniori-ikäinen Tommi Kukila oli myös ratkaisevassa roolissa kuudella maalillaan, joista kaksi syntyi ottelun viime hetkillä kotikentällä Rovaniemeä vastaan taaten nousuhaaveiden kannalta elintärkeän 2-1 -voiton. Vain muutamassa pelissä mukana ollut Teemu Penninkangas iski puolestaan viisi osumaa.

Edustusjoukkueessa “Pennin” tavoin jo peliaikaa saanut Saku Koskinen oli neljällä maalillaan neljänneksi paras maalintekijä ja tärkeä pelaaja keskikentällä, missä myös kolme maalia iskenyt Kiiston Aleksi Rouhiainen oli suuressa roolissa.

Yhteistyö FC Kiiston kanssa jatkuu edelleen, eli kolmikko Aleksi Rouhiainen, Juuso Kevari ja Nicolas Tuisku on mahdollisuuksien mukaan Kerhon käytettävissä.

Syyskierrokselle joukkueeseen on myös nostettu koko joukko B-junioreiden SM-karsintasarjassa pelanneita nuorukaisia. Heille pyritään saamaan minuutteja paitsi A-junioreiden SM-sarjassa, myös B-junnujen Ykkösessä siten, että kukaan ei jää ilman minuutteja.

“Aika hyvällä joukkueella päästään sarjan avaukseen. Armeijassa olevistakin saamme mukaan Nicolas Tuiskun ja Juho Pajulan. Kyllä meillä on ihan hyvä ryhmä, koska loukkaantumisia ei tällä hetkellä ole lainkaan”, sanoo joukkuetta valmentava Esa Haanpää.

Lauantaina varusmiespalveluksen vuoksi sivussa ovat vain Jaakko Lampi, Jaakko Vähäpesola ja SanttuKimpimäki.

“TPS:sta on aika vaikea sanoa paljon mitään. Heillä on tapana peluuttaa B-junnuikäisiä kavereita aika paljon myös A-junnuissa. Sitä ei oikein tiedä, millainen ryhmä sieltä tulee, mutta periaatteessahan he ovat kyllä tuttuja jo akatemian peleistä ja aiemmilta vuosilta”, pohtii Haanpää vastustajaa.

“Alla on tosi hyvät pari viikkoa. Ollaan treenattu aika lujaa, mutta intoa joukkueella on niin, että pidätellä saa”, naurahtaa Haanpää.

Ottelu pelataan lauantaina alkuperäisilmoituksesta poiketen jo klo 13.00 Prunttimäessä. Tervetuloa kannustamaan Kerhon nuorukaisia.