123 456 7890

SJK-konserniin vuodesta 2016 alkaen kuulunut DBC Seinäjoki viettää tänään 25-vuotissynttäreitään. Seinäjoen Jalkapallokerho onnittelee DBC Seinäjokea merkkipäivän johdosta! DBC:n avulla myös SJK:n pelaajat ylläpitävät suorituskykyään sekä kuntoutuvat mahdollisista loukkaantumisistaan.

Yrityksen perustivat vuonna 1996 nuoret fysioterapeutit Ali Laitasaari ja Timo Heikkanen, ja avajaisia vietettiin Marttilassa, ‘’Itikan risteyksessä’’ 1.2.1997. Samassa liiketilassa DBC toimi aina heinäkuuhun 2020 asti, jolloin tapahtui muutto nykyisiin tiloihin Torikeskuksen toiseen kerrokseen.

Alusta alkaen aktiivisen ja tutkimusnäyttöön perustuvaan fysioterapian palvelut aloitettiin David Back Clinicin nimellä ja erikoistuminen oli vahvasti erilaisten selkä- ja niskaongelmien kuntoutuksessa. Vuonna 1998 DBC Seinäjoen ja DBC Suomen vastuulääkärinä aloitti kirurgian erikoislääkäri Aki Kallio. Kymmenen vuoden ajan aina vuoteen 2008 saakka Seinäjoen yksikkö vastasi paikallisen toimintansa lisäksi myös koko Suomen DBC-klinikoiden rekrytoinnista ja koulutuksesta.

Vuosien saatossa toimintaa on kehitetty ja palvelutarjontaa laajennettu. Ydinosaamista on kuitenkin yhä edelleen aktiivinen, alan viimeisimpään tutkimusnäyttöön perustuva fysioterapia, jonka kohderyhmät ovat laajentuneet selkä- ja niskavaivoista muihinkin tuki- ja liikuntaelinongelmiin. Tänä päivänä testatut hoitoprotokollat kattavat näistä lähes 90 %.

Viime vuosina on julkaistu useita korkeatasoisia lääketieteellisiä julkaisuja, jotka tukevat historiansa alusta alkaen DBC Seinäjoen käytössä ollutta aktiivista lähestymistapaa. Saman kaltaista tutkimusnäyttöön tukeutuvaa lähestymistapaa on käytetty toiminnan laajentamisessa sydänkuntoutukseen ja urheilufysioterapiaan, sekä soveltuvin osin myös monipuolisten työhyvinvointi- ja liikuntapalvelujen toteutuksessa.

Onnistumisesta jo neljännesvuosisadan kestäneellä taipaleella kertovat tuhansien eteläpohjalaisten analysoidut hoitotulokset – tulokset ovat olleet erinomaisia ja asiakastyytyväisyys kiitettävää. Onnistumista on tukenut erittäin vähäinen henkilökunnan vaihtuvuus, sekä työntekijöiden päivittäinen halu kehittää toimintaa yhä edelleen. Yrityksen ensimmäinen työntekijä Heta Oksaharju tuli itse asiassa kysymään töitä jo avajaispäivänä 1.2.1997, ja yhteiselo on jatkunut siitä asti!

DBC Seinäjoen tavoitteena on olla myös jatkossa edistämässä eteläpohjalaisten ihmisten elämää kohti parempaa terveyttä. Alueellisesta terveystilanteesta johtuen juhlimme merkkipäiväämme kesän jälkeen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

 DBC tulee sanoista Documentation Based Care – näyttöön perustuva hoito.

Artikkelikuvassa vasemmalta oikealle: Tommi Haanpää (urheilufysioterapeutti), Heta Oksaharju (sydänfysioterapeutti), Teresa Vallejo Medina (työfysioterapeutti), Tiitus Lehtinen (urheilufysioterapeutti), Aleksi Nenonen (palvelupäällikkö)