123 456 7890

Tarvittiin 2 x 15 min jatko-ottelu ennen kuin FC Inter ja SJK saivat selville jatkajan Suomen Cupin puolivälierässä. Inter teki erikoistilanteesta maalin viisi minuuttia ennen ottelun loppua, ja mahdollista rangaistuspotkukilpailua. Varsinainen peli oli päättynyt 0-0 luvuin. FC Inter jatkaa Suomen Cupin välierään, ja kohtaa siinä vierasottelussa HJK:n. Toinen ottelupari on KuPS – FC Honka. SJK jatkaa valmistautumista 3.5. alkavaan Veikkausliigaan, ja kohtaa seuraavaksi 12.4. harjoitusottelussa FC Hakan Valkeakoskella. SJK:n maalilla teki debyytin tässä ottelussa, juuri tammikuussa 18 vuotta täyttänyt Topi Säilynoja, kun hän tuli vaihdosta sisään ottelun ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen Walter Viitalan tilalle.

Topi Säilynoja SJK:n maalilla. Kaikki jutun kuvat: Henrik Siiskonen.

FC Inter – SJK 1-0 (0-0)
1-0 115 min Arttu Hoskonen

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja molemmat joukkueet saivat omat hallintajaksonsa. Maalitilanteet olivat vähissä, mutta molemmille tuli niitäkin yhdet. SJK sai niistä ensimmäisen, kun Denys Oliinykin hyvä kulma tuli etutolpalle ja siellä Joonas Lepistö oli puskea pallon etuyläkulmaan. Interin maalissa Aati Marttinen venyi kuitenkin hyvään pelastukseen. Myös Interin tilanne tuli kulmasta, kun pallo jäi pomppimaan SJK:n rangaistusalueelle ja Walter Viitala torjui sen ilmaan. Jälkitilanteesta SJK sai vapaapotkun ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Tauon jälkeen nähtiin pieni yllätys, kun vasta 18-vuotias Topi Säilynoja asteli SJK:n maalille, pienen loukkaantumisen ensimmäisellä puoliskolla saaneen Viitalan tilalle. Säilynoja oli mukana jo ennestään harjoituksissa pikkukolhua kärsineen Jesse Östin tilalla.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessa ensimmäistä sekavampi ja rikkonainen, ja jälleen molemmat joukkueet saivat yhdet puolittaiset maalipaikat. Molempien yritykset menivät kuitenkin ohi maalin, eikä maalivahdit joutuneet torjuntatöihin. Varsinainen peliaika päättyi 0-0 ja mentiin 2 x 15 minuutin jatko-otteluun.

Jatko-ottelussakin päästiin viimeiselle viisiminuuttiselle asti, kun Inter sai vapaapotkun kuudentoista rajan tuntumasta sivusta. Siitä Matias Ojala nosti pallon takatolpalle täysin vapaana olleelle Arttu Hoskoselle, ja tämä pisti pallon maaliin hieman onnekkaastikin, kun Säilynoja oli saada sen pysäytettyä maaliviivalle. Pallo putosi kuitenkin maaliviivan toiselle puolelle ja verkkoon. Loppuajan Inter jäädytti pelin ja lisätilanteita ei nähty. Inter jatkoon 1-0 tuloksella.

Oli aika sekava matsi. Lähdetiin taistelemaan ja se oli taistelupalloa. Huonosti kävi lopussa. Vaikea tähän on sanoa tämän jälkeen mitään positiivista, sanoi erittäin pettynyt Matias Vainionpää Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

SJK: Walter Viitala MV (46’ Topi Säilynoja MV), Nikko Boxall, Matias Vainionpää, Cristhian Valencia (115’ Mehmet Hetemaj), Rodrigo Arciero, Murilo, Daniel Håkans, Jude Arthur, Emmanuel Ledesma, Denys Oliinyk (90´Gustaf Backaliden) ja Joonas Lepistö (46’ Ariel Tuco Ngueukam).