123 456 7890

SJK taipui lopulta 1-2 lukemin HJK:lle, johdettuaan ensin ottelua ja hallittuaan varsinkin ensimmäistä puoliskoa miten tahtoi. Raportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

Jake Dunwoody huudatti yli 5000 päistä kotiyleisöä ensimmäisen puoliajan lopuksi, puskemalla 1-0 johto-osuman. SJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, sekä toisen puoliajan alkua, mutta HJK pääsi peliin mukaan vastahyökkäyksestä tulleella maalilla. HJK onnistui myös toisesta paikastaan, ja vaikka SJK pääsi ottelun lopulla pelaamaan ylivoimalla, ei se päässyt enää murtamaan HJK:n maalia. SJK Jatkaa edelleen sarjakärjessä, mutta HJK kuroi nyt eroa kiinni, nousten toiseksi. SJK:n seuraava ottelu on vasta reilun viikon päästä pelattava Veikkausliigan Pohjanmaan derby. Eli VPS – SJK keskiviikkona 9.8. Vaasan Lemonsoft Stadionilla klo 19:00. Otteluun lähtee Seinäjoelta SJK:n järjestämät bussikuljetukset, johon voi ilmoittautua maksamalla matka verkkokaupassa. Hinta on 20€ ja se sisältää liput SJK-katsomoon.

SJK – HJK 1-2 (1-0)
0-1 45+2 min Jake Dunwoody
1-1 55 min Bojan Radulovic
1-2 60 min Anthony Olusanya

Lauantain huippukoitos oli SJK:lle kaksijakoinen kamppailu, sillä isännät hallitsivat tapahtumia mielin määrin ensimmäiset 55 minuuttia luoden lukuisia maalintekopaikkoja, mutta HJK käytti vähäiset paikkansa hyödykseen ja nappasi pisteet mukanaan Helsinkiin.

SJK vei avausjakson 1–0 Jake Dunwoodyn osumalla, ja laukaukset olivat tauolle mentäessä 6-0. Klubi pääsi ensimmäistä kertaa kotijoukkueen boksiin vasta hieman ennen 40. minuutin täyttymistä, eivätkä vieraat saaneet koko puoliajalla ainuttakaan laukaisuyritystä.

Kerhon ensimmäinen hyvä maalintekopaikka tuli 10. minuutilla, kun Diego Rojas sai pallon vapaapotkusta 20 metriin, josta taitava pelimies pääsi tykittämään vapaasti. HJK:n maalivahti Deyan Iliev oli kuitenkin vahvempi.

Paria minuuttia myöhemmin Iliev joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia, ja hänen tilalleen asteli 18-vuotias liigadebytantti Alex Ramula. Kerho testasi Ramulan taitoja ensimmäisen kerran 16. minuutilla, kun Jaime Moreno pääsi tilanteeseen maalin edessä. Ramula torjui pallon tolpan kautta päätyrajasta yli.

Puolen tunnin kohdalla Moreno yritti ohittaa Ramulan puskulla, mutta Klubi-vahti oli taas hereillä. Pian oli Tuomas Kaukuan vuoro kokeilla hyvästä paikasta, ja tälläkin kertaa nolla säilyi.

SJK iski helpottavan avausmaalin ensimmäisen jakson lisäajalla. Murilo antoi tarkan keskityksen vasemmalta laidalta, ja Jake Dunwoody jatkoi pelivälineen päällään Klubin verkkoon.

Jake Dunwoody tuulettaa maaliaan kotipäädyn edessä.

Meillä on selkeä peli-identiteetti, ja se tuli avausjaksolla esiin. Yksi kivijaloistamme on myös se, ettemme anna vastustajalle armoa. Ensimmäisen puoliajan esitys oli yksi parhaistamme tällä kaudella, iloitsi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Kerho tuli myös toisen jakson alun äärimmäisen vahvasti. Morenolle siunaantui kaksi huippupaikkaa, Kingsley Oforille yksi. 2–0-maali jäi kuitenkin haaveeksi.

HJK sai ensimmäisen kunnon tilaisuutensa 55. minuutilla, ja isäntien epäonneksi pallo löysi tiensä Krišjānis Zviedrisin selän taakse. Osumasta vastasi maalitykki Bojan Radulovic. Viisi minuuttia myöhemmin SJK sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Anthony Olusanya iski voittomaaliksi jääneen 2–1-maalin.

Seinäjokisilla oli lopussa erinomainen tilaisuus ottaa hallinta takaisin itselleen, kun HJK:n Perparim Hetemaj lensi punaisella ulos vartti ennen ysikymppisen täyttymistä. Matej Hradecky ja Otto Kemppainen saivat parhaimmat paikat, mutta HJK kesti.

Perparim Hetemaj lensi suoralla puonaisella ulos, huitaistuaan kädellään Valentín Gascia kasvoihin.

Tuollaisesta takaiskusta on vaikeaa päästä yli, mutta tulimme peliin mukaan. Me opimme läksymme. Tällä kertaa meitä rangaistiin rajusti, mutta tämä oli hyvä oppitunti. Olen kuitenkin erittäin ylpeä tästä joukkueesta, pelaajista ja valmennuksesta. Pelasimme ylpeydellä, vaikka vastassa oli maan suurin seura, joka maksaa pelaajilleen tuplaten enemmän kuin me, Gómez muistutti.

Olisimme voineet ja halunneet voittaa, mutta tämä oli joka tapauksessa hieno tapahtuma. Yleisö oli tänään mahtava!

SJK on yhä Veikkausliigan kärjessä 35 pisteellään. Ottelun enemmän pelannut HJK on kerännyt 34 pistettä.

SJK: Krišjānis Zviedris MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori (84’ Otto Kemppainen), Murilo, Valentin Gasc (80’ Samson Ebuka), Jake Dunwoody, Diego Rojas (63’ Jere Streng), Tuomas Kaukua ja Jaime Moreno (84’ Pyry Hannola).