123 456 7890

Kohti Veikkausliigaa vahvasti matkalla oleva Ekenäs IF otti jo 11 voittonsa putkeen, kun se sai onnekkaan 1-0 voiton SJK Akatemiasta kotikentällään. Voittomaali pomppasi SJK:n omasta puolustajasta ensin tolppaan, ja siitä maalivahdin selän kautta sisään. Tuota ennen, SJK Akatemia oli puolustanut hienosti ja uhrautuvasti koko ottelun, luoden omia paikkoja vastahyökkäyksillä. Pelin lopulla SJK Akatemia vielä haki tasoitusta vimmatusti, mutta EIF kesti ja kasvatti sarjajohtonsa neljään pisteeseen, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Viidentenä olevan SJK Akatemian ero kolmanteen sijaan on vain kaksi pistettä, joten todella jännät viime kierrokset ovat edessä, kun joukkue hakee paikkaa neljän parhaan joukosta. Ykkösessä SJK Akatemian pelit jatkuvat jo sunnuntaina Gnistanin vieraana, ja ottelu alkaa silloin klo 17:00. Kolmosessa SJK Akatemia päättää menestyksekkään kautensa päivää aiemmin lauantaina Pietarsaaressa, FF Jaro U23-joukkueen vieraana. SJK Akatemian seuraava kotipeli on lauantaina 7.10. kun HIFK saapuu OmaSp Stadionille.

EIF – SJK Akatemia 1-0 (0-0)
1-0 68 min oma maali

Kotijoukkue otti pelin heti alkuminuuteista hallintaansa, eikä SJK Akatemia päässyt juurikaan hyökkäämään, vaan vetäytyi puolustusasemiin. 12 minuutin kohdalla EIF sai ensimmäisen kunnon maalipaikkansa, kun Jeannot Esua pelattiin pitkällä pystysyötöllä läpi SJK Akatemian linjasta. Esua koitti nostaa pallon tsippaamalla yli maalissa pelanneen Miguel Rodriguezin, mutta nosto meni reippaasti yli. EIF:n hyvä ote kuitenkin jatkui edelleen, mutta SJK Akatemia puolusti sen verran hyvin, että vedot kilpistyivät puolustajiin ja EIF sai aikaiseksi vain kulmapotkuja.

Puolen tunnin pelin kohdalla myös SJK Akatemia alkoi saamaan tilanteita vastahyökkäyksillä, kun EIF hyökkäsi innokkaasti. Ensin Oliver Günes pääsi vasemmalta laidalta boksiin asti, mutta pallo karkasi päädystä yli. Sitten Elari Hautamäki sai pallon oikealla laidalla linjaan, ja tällä kertaa puolustajat ehtivät hätiin. Myös Bob Armah pääsi yrittämään vetoa kaukaa, mutta se meni useita metrejä ohi.

SJK Akatemia alkoi saamaan ennen taukoa myös pallohallintaa, ja se tuotti heti tulosta tilanteen muodossa. Hautamäki oli onnistua liukumaan pitkän pallorallin jälkeen pallon maaliin, mutta ei aivan saanut venytettyä osumaa. Hetkeä myöhemmin Günes syötti hyvin Eemeli Honkolan vastakkain EIF-maalivahti Ramilson Almeidan kanssa, joka kuitenkin torjui yrityksen kulmaksi.

Hieman ennen taukoa sai EIF:n paras maalintekijä Stanislav Effimov tilanteen boksiin seinäsyötön jälkeen, mutta hänen yrityksensä etutolpalta meni pari metriä ohi ja puoliaika päättyi maalittomana.

Myös toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen vahvalla otteella, ja viiden minuutin pelin jälkeen Salomo Ojala pääsi vetämään boksissa vaarallisen näköisesti, mutta Rodriguez torjui.

SJK Akatemia teki vaihtoja 56. minuutilla ja vaihdosta sisään tullut Olatoundji Tessilimi järjesteli heti paikan, juostuaan läpi koko kentän. Tessilimi jatkoi viereen Honkolalle, jonka kovan vedon Almeida torjui.

EIF:n Ojala sai huippupaikan 63. minuutin kohdalla, kun hän sai syötön pilkun tuntumaan, ja siitä hänen vetonsa meni vain puolisen metriä ohi etutolpan juuresta. Hetkeä myöhemmin Effimov pääsi pomottelemaan boksissa, ja hän harhautti jo ensimmäisen pelaajan, mutta Tuomas Koivisto teki erinomaisen liu’un vedon eteen.

Lopulta EIF meni johtoon, mutta maali oli SJK Akatemian omasta pelaajasta pompannut osuma. EIF-pelaaja Noah Lundström sai siinä ensin pallon oikealla laidalla, päätyrajalla. Hänen syöttönsä alaspäin osui ensin SJK Akatemian puolustajaan, kimposi siitä pystytolppaan, ja sen kautta maalivahti Rodriguezin selkään ja maaliin. Erittäin epäonnekas maali SJK Akatemian kannalta.

Heti johtomaalin jälkeen SJK Akatemia sai kulmapotkun, ja siitä hyvän puskun aivan maalin edestä. Almeida kuitenkin torjui. Ja pari minuuttia tuosta, Tessilimi pääsi yrittämään takatolpalta, mutta jälleen Almeida oli edessä. Ottelun avausmaalin jälkeen painopiste siirtyi muutenkin lähes täysin kotijoukkueen päätyyn, kun SJK Akatemia haki tasoitusta.

Emmanuel Essel pääsi haastamaan vasemmalla laidalla minuutti ennen loppua, ja nosto kohti takakulmaa ei sekään ollut huono, mutta meni kuitenkin hieman yli maalin. Lisäajalla Roni Pietsalo sai hyvän paikan tuplata johto, mutta Miguel Rodriguez teki hyvän torjunnan.

Lopulta peli päättyi, ja kohti Veikkausliigaa menossa oleva EIF pelasi 13. ottelunsa ilman tappiota, ja otti jo 11. voiton putkeen.

Ensimmäisellä puoliajalla me puolustimme, ja olimme vaikeuksissa ensimmäiset 20 minuuttia ottelusta. Pystyimme kuitenkin pitämään maalin puhtaana, ja sitten kun saimme enemmän palloa, pystyimme muuttamaan suuntaa. Ja ennen taukoa meillä oli paikkoja, mutta ei tarpeeksi maalin saamiseksi. Honkalalla oli yksi tosi hyvä paikka, mutta siinä se oikeastaan oli, kommentoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve ensimmäistä puoliaikaa.

Toisen puoliajan aloitimme hyvin. Muutenkin jatkoimme hyvin koko puoliajan. Mielestäni siinä puuttui vain tuomarilta hieman johdonmukaisuutta, kun meitä rikottiin, ei tullut mitään, mutta toisinpäin tilanteista tuli heti vapaapotku. Ja niistä he sitten laittoivat heti palloa pitkällä meidän boksiimme. Sitten kun he saivat sen maalin, muutimme hieman muotoa, ja saimme yhden ekstramiehen keskikentälle. Voitimme kakkospalloja, ja Väistö hoiti heidän vastahyökkäyksiänsä, Grieve jatkaa.

Olen hieman pettynyt tuloksesta, sillä pojat pelasivat todella hyvin. Toki jouduimme pelin ensimmäiset 25 minuuttia vahvasti ottavaksi osapuoleksi, mutta tiesimme sen, että joudumme varmasti näin tekemään. Ja meidän pelaajamme hoiti sen hyvin. Pelasimme tänään hyvin, ja ehkä jos tuomioissa olisi ollut enemmän johdonmukaisuutta, olisimme mekin voineet saada enemmän painetta hyökkäyskolmannekselle.

Pelaajien ei missään tapauksessa pidä olla kuitenkaan pettyneitä, sillä he pelasivat hienosti vaikeassa paikassa, ja loivat myös tilanteita. Olen sitä mieltä, että emme olisi ansainneet hävitä tätä peliä. EIF:lle kuitenkin isot onnittelut, ja tämä varmasti auttaa heitä merkittävästi sarjan voittamisessa.

Olen siis tyytyväinen peliin, ja poikien esitykseen, mutta en niinkään tyytyväinen erotuomaritoimintaan, mutta sille emme voi mitään. Meidän pelaajien tulee kuitenkin olla tyytyväisiä esitykseensä, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Miguel Rodriguez MV, Oskari Väistö, Ilari Kangasniemi, Tuomas Koivisto, Bob Armah (46’ Kaarlo Rintamäki), Markus Arsalo, Elias Hyytinen, Oliver Günes (56’ Olatoundji Tessilimi), Kasper Paananen (79’ Akseli Tervaniemi), Elari Hautamäki (56’ Artur Atarah) ja Eemeli Honkola (69’ Emmanuel Essel)