123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasi Liigacupin avauksessaan vierasottelussa VEO Areenalla lauantaina 27.1. Vaasan Palloseuran. Vaikka ottelussa oli paljon talven ensimmäisiin hallipeleihin kuuluvia piirteitä, tarjosi se ainakin SJK-näkökulmasta tappiosta huolimatta tässä vaiheessa pre-seasonia iloa aiheuttavia välähdyksiä joukkueen ennakkoluulottomasta pelistä.

VPS–SJK 2–1 (1–0)
1–0 Nuorela 45’+3
2–0 Alanko 58’
2–1 Gasc 59’

OTTELUN VIDEOKOOSTE

Ottelun ensi minuutit olivat hienoista VPS:n pallollista hallintaa. Kovin vaarallisiin tekopaikkoihin kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt. 18 minuutin kohdilla Pyry Hannola sai aikaa asetella ilmoille mukavan näköisen laukauksen, joka meni vain hieman ohi takakulmasta. Seuraavan tilanteen sai VPS kulmapotkussa, kun Josep Nuorela pääsi puskemaan pallon kohti maalia. SJK-vahti Roope Pauniolle yritys oli kuitenkin helppo torjuttava. Hetken kuluttua Kasper Paananen pääsi kokeilemaan pienestä kulmasta, mutta VPS-maalilla Teppo Marttinen sai käsiään väliin ja torjui vedon kulmaksi. Pikku hiljaa SJK alkoi ottaa myös pelin hallintaa itselleen. Puolen tunnin paikkeilla SJK oli pakotettu tekemään ensimmäisen vaihtonsa pirteästi esiintyneen Salim Yussifin loukkaannuttua. Kentälle Yussifin tilalle tuli nopea Kingsley Ofori. 35 minuutin kohdilla Hannola pääsi jälleen kokeilemaan laukaustaan, mutta tällä kerralla se meni hieman yli maalin. Vähän ennen puoliaikataukoa nähtiin kenties SJK:n ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka, kun Hannola nosti pallon boksiin Paanaselle, jonka syöksypusku suuntautui kuitenkin ohi maalista. Ensimmäisen jakson ainoan maalin teki VPS, kun Nuorela pääsi sekavahkon maalinedustilanteen päätteeksi tökkäämään pallon SJK-verkkoon viimeisillä hetkillä ennen tuomarin vihellystä.

Toisella jaksolla ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin, kun vaasalaisten Roni Huddin 55. minuutilla keskitykseksi tarkoitettu pallo kilahtikin takatolppaan. Ennen tunnin peliajan täyttymistä nähtiin uhkaava hyökkäys jossa VPS:n Samu Alanko karkasi oikeaa laitaa karkuun ja veti pienestä kulmasta laukauksen, jonka Paunio torjui. Alanko ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hetken kuluttua VPS-prässin päätteeksi Alanko sai vapaasti boksissa ottaa pallon haltuun rinnallaan ja pamauttaa pallon ilmasta maaliin. SJK kuittasi nopeasti, kun Ofori jatkoi hienosti Rasmus Karjalaisen lähettämän syötön maalia kohti rynnineelle argentiinalaiselle Valentin Gascille, joka tuikkasi pallon maaliin. SJK suoritti runsaasti vaihtoja tunnin pelin jälkeen, ja peliin vaikuttikin sen jälkeen löytyneen hieman erilainen vivahde. VPS:n Teemu Hytönen pääsi 68. minuutilla laukomaan kohti SJK-maalia matalan maannuoliaisen, mutta Paunio maalillaan veti pidemmän korren ja torjui vedon kulmaksi. SJK loi vaarallisia paikkoja noin vartti ennen peliajan täyttymistä, kun sekä Tobias Karkulowski että Oliver Günes pääsivät laukomaan kohti maalia. Valitettavasti SJK ei kuitenkaan saanut aikaan tasoitusmaalia, joten näin kaikki pisteet jäivät tällä kertaa Vaasaan.

–Ensimmäisellä jaksolla ei oltu niin rohkeita pallon kanssa kun haluttaisiin olla. Ajoittain toki oltiin, ja silloin myös oltiin vaarallisia. Toisella puoliajalla parannettiin paljon ja oltiin rohkeita pallon kanssa ja pystyttiin murtamaan linjoja sekä luomaan tilanteita. VPS aiheutti meille jonkin verran ongelmia pitkillä palloilla ja fyysisyydellään, analysoi ottelua tuoreeltaan sen päätyttyä SJK-päävalmentaja Toni Lehtinen.

SJK:n seuraava ottelu on Liigacupin kotipeli AC Oulua vastaan Wallsport Areenalla lauantaina 3.2. klo 14:45. Kausikortilla pääset myös Liigacupin otteluihin. Kausikortit myy Ticketmaster. Liigacupin kotipeleihin myydään myös irtolippuja portilta hintaan 12€ (lasten lippu 6€, alle 7-vuotiaat maksutta).

SJK: Roope Paunio, Fati Babacar (64′ Arsalo Markus), Väistö Oskari (46′ Cissé Ibrahim), Rasmus Karjalainen (66′ Tuomas Koivisto), Gasc Valentin (75′ Oliver Günes), Yussif Salim Giabo (33′ Ofori Kingsley), Tikkanen Ville (66′ Tobias Karkulowski), Dario Naamo, Hannola Pyry, Cukici Denis (66′ Moreno Ciorciori Jaime Jose), Paananen Kasper Vaihdossa: Riihimäki Hemmo, Kaukua Tuomas