123 456 7890

SJK Akatemia ja Helsingin IFK tasasivat pisteet 2-2 tasapelillä helteisellä OmaSp Stadionilla. Pelissä oli mahtava tunnelma, josta vastasi suurella joukolla paikalle tulleet IFK-kannattajat, sekä nyt myös SJK Akatemian peliin paikalle tulleet SJK:n kannattajat. Ottelussa nähtiin myös paljon tilanteita ja komeita maaleja. Varsinkin SJK Akatemian Weslen Júniorin päivän molemmat osumat olivat upeita. Sarjataulukossa SJK Akatemia jatkaa päivän kierroksen jälkeen neljäntenä, viiden pisteen päässä sarjakärjestä ja HIFK viidentenä, kaksi pistettä SJK Akatemian takana. Nyt Ykkönen jää pienelle juhannustauolle, ja pelit jatkuvat Ykkösen osalta keskiviikkona 28.6. vierasottelulla Pietarsaaren Jaroa vastaan. Tuota ennen SJK Akatemia pelaa vielä Kolmosessa kärkikamppailun ensi tiistaina 20.6. klo 19:00, kun Sporting Kristina saapuu OmaSp Stadionille. Otteluun on vapaa pääsy.

SJK Akatemia – HIFK 2-2 (0-1)
0-1 31 min Emil Pallas
1-1 51 min Weslen Júnior
2-1 77 min Weslen Júnior
2-2 82 min Sakari Tukiainen

Ottelu alkoi paikalle tulleiden, noin 150 HIFK-kannattajan isolla soihdutuksella, ja kentän ylle lensi heidän päädystänsä ainakin yksi ilotulitusraketti, räjähtäen ikävästi kentän päällä, ja tuomari keskeytti sen vuoksi ottelun heti alkuun. Tuomari keskusteli pelaajien kanssa hetken tilanteesta, kunnes peliä jatkettiin noin 7 min pysähdyksen jälkeen. Soihdut paloivat myöhemminkin ottelun aikana, mutta koska raketteja ei enää nähty, ei peliä tarvinnut enää keskeyttää. Tunnelmaa stadionille tuli sitäkin enemmän, kun molemmissa päädyissä kannattajat tukivat äänekkäästi toisiaan.

HIFK saikin kannattajiltaan virtaa, ja aloitti pelin ärhäkästi, saaden pari puolittaista tilannetta SJK Akatemian päätyyn. Alkua pidemmälle se ei kuitenkaan kantanut, vaan SJK Akatemia otti pelin haltuunsa.

SJK Akatemian hyvä jakso kesti helteen vuoksi pidettyyn juomataukoon, ja kun peliä jatkettiin, sai HIFK pian pallon maaliin. Emil Pallas oli tekijänä, ja hän itse sai katkaistua hieman onnekkaasti SJK Akatemian puolustuksen avauksen. Siitä hän pääsi linjan taakse ja laittoi pallon ohi maalivahdin.

SJK Akatemia jatkoi kuitenkin painostusta, ja sai luotua tilanteita. Ensin Kasper Paananen pääsi puikkelehtimaan HIFK-pelaajien läpi, ja hetkeä myöhemmin Oliver Günes pääsi boksiin asti hienolla pyörähdyksellä, mutta IFK-puolustaja liukui hyvin katkaisemaan. SJK Akatemia sai kulmapotkuja ja erikoistilanteita, pari kertaa pallo pomppi lähes maaliviivan tuntumassa. Lisäajalla Babacar Fati veti vielä etukulmasta hieman ohi.

Toinen puoliaika alkoi täysin SJK komennossa. Ensin Salim Yussif veti boksin ulkopuolelta, ja Joona Tiainen torjui. Hetkeä myöhemmin Weslen Júnior otti pallonriiston keskialueella, pisti porukan nippuun ja hieno veto kaukaa verkkoon. SJK Akatemian hallinta jatkui tasoitusmaalin jälkeen, ja HIFK ei saanut yhtään vaaraa kotijoukkueen päätyyn. Lisämaaleja ei kuitenkaan tullut, ja tilanne pysyi tasaisena.

72. minuutilla SJK Akatemia sai ensin erikoistilanteen ja sen jälkeen lisää vaaraa IFK-maalille. Yksi vetokin lähti, joka muutti myös suuntaa puolustajasta, mutta Tiainen ehti koppaamaan pallon. Sitten iski jälleen Weslen Junior ja nyt huikea kaukolaukaus sisään kaukaa kuudentoista rajan tuntumasta.

HIFK kuitenkin sai vaihtojen myötä peliin uutta virtaa, ja tasoitti pelin hieman paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta. Siinä ensin Tiquinho pelasi seinän kuudentoista kaaren tuntumassa, ja syötti sitten pallon linjan taakse. Siellä Sakari Tukiainen oli täysin vapaana, oltuaan ainakin ennen syöttötilannetta vielä paitsioasemassa. Myös SJK Akatemian pelaajat viittelöivät paitsiota, mutta ilmeisesti Tukiainen ehti välttää sen niukasti, ja peli oli 2-2.

Lisäajalla IFK oli iskeä vielä voittomaalin, mutta SJK Akatemian maalissa Saku Kankaanpää torjui maaliviivalta. Sen jälkeen SJK Akatemiakin sai vielä vastahyökkäyksen, mutta nyt Tiainen pelasti puolestaan toisessa päässä.

Viihdyttävä Ykkösen ottelu, jossa tapahtumia ja tunnelmaa ei puuttunut päättyi 2-2 tasapeliin.

Oli mahtava tunnelma, ja uskon, että tämä on sitä mistä ihmiset maksavat, kun he lähtevät peliin. Itseäni ei ainakaan haittaa tällainen tunnelma, vaan nautin siitä. Klopit pitivät myös mahtavasti meteliä ja kannatus aaltoili päästä päähän komeasti, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen.

Pelillisesti aloitimme ottelun ihan hyvin, mutta olimme ehkä hieman liian mukavia heille, ja annoimme heille liian helposti maalin. Eli annettiin heille siinä tilanteenvaihto. Ehkä me hieman ylipelasimme siinä tilanteessa, ja syytän siitä itsenäni, sillä pyysin pelaajilta sitä ennen ottelua. Harmillisesti siksi jouduimme takaa-ajajiksi.

Mielestäni kuitenkin hallitsimme ensimmäistä puoliaikaa, mutta viimeisellä kolmanneksella syöttöpeli ei ihan toiminut. Toisella jaksolla halusimme nostaa hieman tempoa ja pyrimme rikkomaan linjoja nopeilla syötöillä, päästen prässin alta pois. Siten saimme painettua heidät alas puolustamaan. Siksi koko toinen puoliaika olikin sitä, kun yritimme murtaa heidän blokkiaan. Sitten Weslen Júnior iski upean maalin. Ja hänen toinenkin maali oli kuin toisinto ensimmäisestä, mutta nyt hieman vielä nopeammin rikoimme linjan ennen vetoa.

Pallonhallinta oli meillä tänään hyvää, tempo oli hyvä, samoin rakenne ja muoto oli hyvä. Noudatimme siis omia prinsiippejämme, Grieve toteaa.

Kun miettii harjoitusten määriä, ja pelimääriä tähän asti, niin on aika hassua, että sitä on nyt hieman pettynyt 2-2 tasapeliin. Mielestäni olemme kehittyneet todella hyvin, ja olen erittäin tyytyväinen joukkueeseemme sekä siihen, miten hyvin olemme pärjänneet tässä sarjassa, Grieve kiittelee joukkuetta.

Nyt meillä on tulossa viikon vapaa, ja toivonkin, että pelaajat nauttivat olostaan sen aikana. Mielestäni 19 pistettä ensimmäisestä 11 pelistä on erittäin hyvä alku. Ja voimme olla tyytyväisiä kauteen tähän asti, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Kaarlo Rintamäki, Babacar Fati, Tuomas Koivisto, Noa Lehtonen, Denis Cukici, Salim Yussif, Oliver Günes (76’ Adam Mekki), Weslen Júnior, Kasper Paananen (84’ Borry Sabally) ja Miro Turunen (90’ Altti Hellemaa).