123 456 7890

Ykkösen nuorin joukkue SJK Akatemia, kaatoi sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluvan TPS:n kotikentällään. Toista puoliaikaa lähes täysin hallinnut kotijoukkue sai viimein palkinnon esityksestään, kun Kasper Paananen tuikkasi pallon sisään 86 minuutilla. Ennen tuota sankarinviittaa soviteltiin TPS:n maalivahti Jere Koposelle, joka torjui jopa SJK Akatemian rangaistuspotkuyrityksen. Ykkösessä SJK Akatemia kohtaa seuraavaksi Mikkelin Palloilijat vierasottelussa ensi torstaina 25.5. klo 18:30. Sitä ennen SJK Akatemia pelaa miesten Kolmosen ottelun jo huomenna maanantaina 22.5. klo 18:30 ja matkaa sitä varten Kokkolaan KPV Akatemian vieraaksi. Löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

SJK Akatemia – TPS 1-0 (0-0)
1-0 86 min Kasper Paananen

Kasper Paananen upottaa voittomaalin ohi TPS:n Jere Koposen.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisen vedon kohti maalia sai kotijoukkue SJK Akatemia vartin pelin jälkeen. Oliver Günes sai pallon Weslen Júniorilta boksin ulkopuolella, ja veti kohti taka-alakulmaa. TPS:n maalissa Jere Koponen kuitenkin venyi hyvään torjuntaan. Siitä tuli irtopallo maalin eteen, johon TPS-puolustajat ehtivät kuitenkin ensin.

26. minuutin kohdalla TPS sai paikan kulmapotkusta, kun isokokoinen hyökkääjä Alhaji Gero tuli voimalla takatolpalle ja puski kohti maalia lähietäisyydeltä. Nyt kuitenkin Otto Huuhtanen teki erinomaisen torjunnan aivan maaliviivalta. Lähes heti perään Weslen Júnior pääsi vetämään kuudentoista kaaren tuntumasta toisessa päässä, mutta veto meni suoraan päin Koposta, joka myös liimasi pallon.

Tasaisen puoliajan loppuun SJK Akatemia sai vielä parikin tilannetta, ja kertaalleen Miro Turunen pääsi vetämään kovaa kohti etukulmaa, mutta Koponen piti pelin varmasti nollilla tauolle.

Toisen puoliskon alussa SJK Akatemia sai tilanteen, jossa Adam Mekki pääsi murtautumaan keskeltä läpi, ja hän koitti sijoittaa ulkosyrjällä pallon sisään. Koponen kuitenkin torjui. Hetkeä myöhemmin Weslen Júnior veti hienosti pallon etukulmaan, mutta erotuomari näki SJK Akatemian pelaajan rikkoneen toisaalla samaan aikaan, ja maalia ei hyväksytty.

58. minuutilla SJK Akatemia sai sivuvaparin, kun entinen SJK-pelaaja Joonas Sundman rikkoi Mekkiä laidassa. Siitä Babacar Fati laittoi pallon hienosti etutolpalle ja pallo lähellä mennä maaliin, mutta jälleen Koponen pelasti tilanteen. SJK Akatemian painostus vain jatkui, ja tunnin kohdilla peli oli täysin kotijoukkueen hallussa. TPS joutui rikkomaan ja repimään, ja onnistui siten estämään SJK Akatemian maalipaikat.

Kun peliä oli vartti jäljellä, sai SJK Akatemia rangaistuspotkun, TPS-puolustaja Samba Bengan blokattua Kasper Paanasen vedon kädellään. Miro Turunen laukoi pallon kohti vasenta alakulmaa, mutta Koponen oli TPS-maalissa liikkumassa juuri samaan kulmaan, ja torjui yrityksen.

Viimein 86. peliminuutilla SJK Akatemia onnistui rikkomaan kuparisen, kun ensin Oliver Günes toi hienosti pallon boksiin. Pallo sivuun mukana olevalle Kasper Paanaselle, joka veti pallon tolpan juureen ja sisään.

Erittäin hyvä voitto meille. Mielestäni me dominoimme ottelua, eikä heillä juurikaan ollut uhkaa meitä kohtaan, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen.

Ensimmäisen puoliskon tilanteenvaihdoissa me olimme vahvoja ja pelasimme organisoidusti. Se myös toimi hyvin. Toisella puoliajalla tulimme peliin nopeammin ja Weslen Júnior teki uskomattoman hienon maalin, jota tuomari ei jostain syystä hyväksynyt. En muutenkaan ymmärrä, että koska me olemme nuorin joukkue sarjassa, ja kun pelaamme isomman budjetin joukkueita vastaan, niin aina meitä saa rikkoa ja repiä ilman varoituksia, Grieve ihmetteli.

Saimme kuitenkin lopulta rangaistuspotkun, joka oli vähintäänkin ansaittu, ja jälleen me missasimme sen, kuten viime pelissäkin. Mutta lopulta Kasper teki hienon maalin meille, ja Oliver antoi siihen mahtavan syötön linjan taakse. 

Mutta mielestäni dominoimme tätä ottelua alusta loppuun. Olimme parempi joukkue, ja kun pelaamme täällä kotikentällä, olemme aina olleet todella vahvoja. Silti, kuten sanoin jo ennakossa, niin olen varma, että TPS tulee olemaan korkealla kauden lopussa, ja siksikin tämä oli meille hyvä voitto, Grieve jatkoi.

Voittoakin tärkeämpää on meidän pelaajien kokonaisesitys, nollapeli omissa ja kenties yksi todella vaarallinen tilanne omassa päässä. Olen erittäin tyytyväinen kehitykseen, mitä näen joukkueessa tällä hetkellä. Ja kyllä tämä oli siten myös massiivinen voitto meille, Grieve päätti.

SJK Akatemia: Otto Huuhtanen MV, Noa Lehtonen, Oskari Väistö, Kaarlo Rintamäki, Babacar Fati, Denis Cukici, Markus Arsalo (85’ Salim Yussif), Adam Mekki (72’ Kasper Paananen), Oliver Günes, Weslen Júnior ja Miro Turunen.