123 456 7890

SJK haki komean 3-0 voiton Oulun Raatin Stadionilta Veikkausliigassa. SJK ei antanut kotijoukkue AC Oululle mitään mahdollisuuksia ja koko joukkue esiintyi hyvällä asenteella läpi ottelun. Ottelu pelattiin hyisissä olosuhteissa märällä luonnonurmella, ja SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez oli luonut taktiikan sen mukaan. SJK pelasi suoraviivaisesti ja fyysisesti, sekä iski paikoista maalit. Uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin teki kahdeksan minuutin jälkeen Jere Streng ja puolen tunnin pelin jälkeen oli Jaime Morenon vuoro tehdä uransa ensimmäinen Veikkausliigassa. Moreno teki vielä ottelun loppupuolella toisen ja sinetöi loppuluvut. AC Oulun pelaajat alkoivat turhautua, ja hyökkääjä Ashley Coffey lensikin ulos toisella keltaisella ennen lisäaikaa. SJK on nyt Veikkausliigassa toisena, ilman tappioita ja se on päästänyt vain yhden maalin omiin neljässä pelaamassaan ottelussa. Samalla maaleja on tehty viisi. Seuraavan kerran SJK pelaa ensi viikon perjantaina 5.5. klo 18:00, kun FC Inter saapuu Veikkausliigan ottelussa vieraaksi OmaSp Stadionille. Liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista.

AC Oulu – SJK 0-3 (0-2)
0-1   8 min Jere Streng
0-2 31 min Jaime Moreno
0-3 73 min Jaime Moreno

Jaime Moreno karkukmatkalla. Kaikki jutun kuvat: Iitu Lehtonen / AC Oulu, luvaton käyttö kielletty.

Jere Streng teki uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin, ja samalla ottelun avausmaalin, kun hän sai erinomaisen pystysyötön linjaan Valentin Gascilta. Streng voitti AC Oulun Riku Selanderin, ja sijoitti pallon verkkoon, kun 8 minuuttia oli pelattu. 24 minuutin kohdalla Streng oli tehdä jo toisen maalin, mutta nyt AC Oulun maalissa Calum Ward torjui Strengin volleyn tolpan juuresta.

SJK tuplasi johdon puolen tunnin pelin jälkeen, kun se sai ensin sivuvapaapotkun vasemmalta laidalta, ja siitä Murilo lähetti pallon boksiin. Se osui hieman AC Oulun puolustajaan, mutta tippui takatolpalle Jaime Morenolle, joka puski pallon sisään, tehden hänkin uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin.

SJK dominoi koko ensimmäisen puoliajan lähes täysin, eikä AC Oulu tuntunut pääsevän ollenkaan mukaan peliin.

Matej Hradecky vääntää Ashley Coffeyn kanssa. Kaikki jutun kuvat: Iitu Lehtonen / AC Oulu, luvaton käyttö kielletty.

Toiselle puoliskolle AC Oulun valmentaja muutti ryhmitystä ja muutaman pelaajan, ja kotijoukkue saikin hieman paremmin itsensä mukaan otteluun. Mutta kun peli eteni, sai SJK jälleen dominointivaiheen päälle, eikä lopulta AC Oulu päässyt kertaakaan hätyyttämään Ovie Ejeherin vartioimaa maalia. Kotijoukkueen pelaajat alkoivat turhautua, ja entinen SJK-puolustaja Cristhian Valencia ottikin keltaisen, rikottuaan turhautuneena keskialueella Samson Ebukaa.

SJK iski ottelun kolmannen, ja jälleen tilanne lähti laidasta Murilon jalasta. Keskitys löysi maalin edustalta, takatolpalta Jake Dunwoodyn, joka puski pallon viereen Jaime Morenolle, ja tämä puski pallon syöksypuskulla verkkoon. Pian maalin jälkeen AC Oulun hyökkääjä Ashley Coffey otti keltaisen suunsoitosta ja viime minuuteilla ajoi täysin päin puolustaja Matias Vainionpäätä, ottaen toisen keltaisen ja ulosajon.

Kuvaavaa SJK:n dominoinnille oli, että AC Oulu sai ensimmäisen laukauksensa kohti SJK-maalia vasta ottelun lisäajalla, kun Rasmus Karjalainen nosti pallon keskialueelta, ja Ovie Ejeheri otti sen rauhassa haltuun.

Valentin Gasc ja Murilo. Kaikki jutun kuvat: Iitu Lehtonen / AC Oulu, luvaton käyttö kielletty.

Erittäin tyytyväinen olen esitykseen, erittäin kypsään esitykseen, vaikka pelaamme koko sarjan nuorimmalla pelaajaryhmällä, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Meidän piti tässä ottelussa sopeutua olosuhteisiin, ja ottaa huomioon kylmä sää ja kentän kunto. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Minun pitääkin jakaa isosti kiitosta pelaajille, jotka toteuttivat suunnitelmaa, ja heillä oli myös rohkeutta toteuttaa sitä kuten halusimme. Teimme kaiken kuten olimme puhuneet ennen peliä ja kuluneella viikolla. Ja vaikka pelaajat olivat pelanneet keskiviikkona, jotkut 90 minuuttia, jotkut 45 minuuttia ja jotkut saivat pieniä loukkaantumisia, niin silti olimme valmiita pelaamaan tällä tavoin tänään.

Tämä oli hyvä viikko, ja se näytti koko ryhmämme voiman. Tämä on myös päivä, jolloin voimme olla todella ylpeitä pelaajistamme ja koko seurastamme, päätti Gómez.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori (84’ Otto Kemppainen), Murilo, Jake Dunwoody (84’ Pyry Hannola), Valentin Gasc, Tuomas Kaukua (71’ Nooa Laine), Jaime Moreno (87’ Matias Vainionpää) ja Jere Streng (71’ Samson Ebuka).