123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK kaatoi Helsingin IFK:n Bolt Areenalla ensimmäistä kertaa sitten kauden 2017. Samalla voitto nostaa sen vain kolmen pisteen päähän neljännestä sijasta. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla SJK:n esitys oli pelillisesti täyttä dominointia, vaikka maaleja nähtiin vain yksi. Toisella jaksolla kotijoukkue IFK sai muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen, joista yhdessä Jesse Öst teki tärkeän torjunnan. SJK:lla puolestaan oli useita paikkoja toisessa päässä, mutta toinen maali nähtiin vasta, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi lauantaina, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi Veikkausliigan kärjessä oleva KuPS. Ottelu alkaa lauantaina 20.8. klo 17:00 ja se on SJK:n elokuun ainoa kotiottelu. Liput SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista.

HIFK – SJK 0-2 (0-1)
0-1 14 min Diego Rojas
0-2 90+2 min Nooa Laine

Peli oli ensimmäisellä puoliajalla alusta loppuun SJK:n kontrollissa. SJK sai ensimmäiset paikkansa jo parin minuutin pelin jälkeen, mutta koska HIFK puolusti alhaalla lähes koko joukkueen voimin, ei tilaa tahtonut löytyä. SJK:n peli pyöri erityisesti hyvin Tuomas Kaukuan, Pyry Hannolan ja Diego Rojasin kautta.

Kun peliä oli pelattu 14 minuuttia, rakensi SJK alhaalta pallon laitaan Kingsley Oforille, joka jatkoi sen nopeasti eteenpäin oikeaa laitaa. Samson Ebuka sai pallon ja Kaukua vei puolustajat mukanaan etutolpalle. Ebuka syötti maalin eteen juosseelle Diego Rojasille, joka nosti pallon läheltä maalin kattoon.

SJK:n painostus jatkui, ja se sai useita kulmapotkuja, joista ei kuitenkaan saatu vetoja tai puskuja kohti maalia. HIFK loi muutaman vastahyökkäyksen, saatuaan pallon omalla puoliskolla, mutta kaukaa lähteneet vedot olivat heikkoja ja menivät järjestään reippaasti yli ja ohi maalin. IFK:n paras tilanne tuli nigerialaiselle Emmanuel Anille, joka voitti pallon laidassa Oforilta hieman onnekkaasti. Ani eteni kohti etutolppaa ja vetokin oli kova, mutta etuyläkulman sijasta se osui vain maalin sivuverkkoihin.

Puoliajan loppupuolella SJK:n paras tilanne tuli Samson Ebukalle, jolle Tuoma Kaukua jatkoi ovelasti pallon pystyyn, ja Ebuka pääsi boksiin. HIFK-maalivahti Ramilson Almeida tuli kuitenkin hyvin vastaan ja torjui Ebukan läpiajon.

Toisen puoliajan alkuun Kaukua on viedä SJK:n heti jo kahden maalin johtoon, mutta HIFK:n maalissa Almeida venyy torjuntaan.

Tunnin pelin jälkeen, HIFK sai ottelun ensimmäisen kulmansa, kun vaihdosta sisään tullut SJK-kasvatti Aatu Kujanpää pääsi vetämään kaukaa, ja Jesse Öst torjui kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta Sakari Mattila pääsi koittamaan, mutta veto meni suoraan Östin syliin. Tuon jälkeen pelissä mentiinkin hetken päästä päähän, ja yksi parhaista paikoista tuli SJK:n Kingsley Oforille, joka haastoi hyvin HIFK:n Daan Klinkenbergia, mutta lopulta tämä sai blokattua Oforin vedon kulmaksi.

71. peliminuutilla HIFK:n vaarallisin pelaaja, Roman Eremenko koitti vetää kaukaa, ja Öst sai hieman näppejään väliin, ja torjui pallon yli maalin. Tuon jälkeen annettu kulma päätyi SJK:n maalipotkuksi, mistä Öst sai pallon pitkällä syötöllä Kaukualle. Kaukua ehti jo kiertää Almeidankin, mutta ajautui pieneen kulmaan ja nosto meni sivuverkkoon.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua, vaihdosta sisään tullut Jake Jervis oli päästä maalintekoon. Hän sai pallon läpiajoon, mutta Almeida tuli hyvin vastaan ja torjui yrityksen. Pian toisessa päässä nähtiin vastaava tilanne, kun Jusif Ali sai pallon puolustajien taakse, ja pääsi juoksemaan kohti SJK-maalia. Jesse Öst tuli nyt puolestaan hyvin vastaan ja teki tärkeän torjunnan.

Kun pelattiin jo erotuomarin antamaa lisäaikaa, riisti Nooa Laine pallon keskialueella laidassa, ja juoksi sen kanssa kohti maalia. Mukana oli myös Jervis, mutta Laine sijoitti pallon varmasti ohi Almeidan ja takakulmaan. Ottelu päättyi vain hetki tuon jälkeen ja SJK ottaa tärkeän voiton sekä kolme pistettä. Niiden avulla se nousee vain kolmen pisteen päähän neljännestä sijasta, ja tasapisteisiin Hakan, Interin ja AC Oulun kanssa, kun runkosarjaa on pelaamatta neljä ottelua.

Olen oikein tyytyväinen tulokseen. Tiesimme, että tämä on vaikea peli, silä pelasimme joukkuetta vastaan, joka taistelee olemassaolostaan. He ottavat siten paljon riskejä, saadakseen tuloksia ja koittavat kaikin tavoin tehdä meidän työmme vaikeaksi. Mutta siitä huolimatta, me pelasimme mielestäni hyvin. Me dominoimme peliä ja hallitsimme palloa, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Olen samalla kuitenkin pettynyt, että emme saaneet tapettua peliä aiemmin lisämaaleilla. Meillä oli kuitenkin paikkoja. Joissain yrityksissä olisimme voineet olla parempia, mutta joissain taas maalivahti teki erinomaisia pelastuksia, ja piti kotijoukkuetta pystyssä.

Se antoi heille mahdollisuuden ottaa entistä enemmän riskejä, ja luotua siten hieman vaaraa meidän päätyymme. Olisimme voineet pelata paremmin viimeisen vartin, ja pitää pallo tiukemmin meidän hallussa. Mutta koska heidän riskinottonsa antoi niin paljon tilaa, niin se sai meidän pelaajamme yrittämään nopeasti ratkaisuja. Onneksi Jesse Öst otti myös muutaman tärkeän torjunnan ja piti meidät johdossa.

Kokonaisuutena, olen tyytyväinen voittoon ja erittäin iloinen kolmesta pisteestä. Nyt pyrimme vielä korjaamaan tämän ottelun virheet ja menemme eteenpäin sen kautta kohti seuraavaa ottelua, Gómez päätti.

SJK: Jesse Öst MV, Felipe Aspegren, Kingsley Ofori, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Jake Dunwoody, Nooa Laine, Pyry Hannola (75’ Mehmet Hetemaj), Diego Rojas, Tuomas Kaukua (86’ Bradley Diallo) ja Samson Ebuka (58’ Jake Jervis).