123 456 7890

SJK Akatemia otti ison askeleen kohti säilymistä Ykkösessä, kun se kaatoi MP:n vieraskentällä 2-1 maalein. SJK Akatemian molemmat osumat iski Jonathan Muzinga, joka kasvatti samalla maalimääränsä jo kahdeksaan Ykkösessä. Voitto oli siinäkin mielessä kova saavutus, kun kotijoukkue MP on ollut viime aikoina Ykkösen vahvimpia joukkueita, ja heidän kuuden ottelun tappioton putki nyt katkesi. SJK Akatemia onnistui horjuttamaan kotijoukkuetta nopeilla vastahyökkäyksillä ja muutenkin nopeilla hyökkäyksillä, MP:n pitäessä pelissä enemmän palloa. Kun SJK Akatemialla on enää kaksi ottelua Ykkösessä pelaamatta, kasvatti se piste-eron takana tippumisviivan alapuolella olevaan PEPO Lappeenrantaan jo viiteen pisteeseen ja kutisti eron yllä olevaan MP:n yhteen pisteeseen. Lisäksi maaliero on plussan puolella kolmella maalilla, kun se PEPO:lla on -16. Siten pistekin kahdesta viimeisestä ottelusta voisi varmistaa sarjapaikan, kun Ykkösestä tippuu kolme joukkuetta kauden päätteeksi Kakkoseen. SJK Akatemian voitto varmisti tänään PK-35:n putoamisen, ja jo aiemmin tippumisen on varmistanut Pargas IF. Seuraavaksi SJK Akatemia matkustaakin juuri Pargas IF:n vieraaksi ensi lauantaina. Kausi päättyy kotiottelulla lauantaina 8.10. klo 16:00, kun PK-35 saapuu OmaSp Stadionille.

MP – SJK Akatemia 1-2 (0-2)
0-1  2 min Jonathan Muzinga
0-2 38 min Jonathan Muzinga
1-2 55 min Samuli Hölttä

SJK Akatemia meni ottelussa johtoon välittömästi alkuminuuteilla. Ensin MP toi pelin aloituksesta pallon laitaa pitkin ylös, mutta SJK Akatemia katkaisi ja pelasi parilla syötöllä pallon keskialueelle Oliver Günesille, joka otti pienen tempokuljetuksen ja syötti eteen Jonathan Muzingalle. Muzinga jatkoi suoraan syötöstä pallon takatolpan juureen. Nopean maalin jälkeen, SJK Akatemia ei missään vaiheessa passivoitunut, vaan iski nopeilla hyökkäyksillä jatkuvasti ja vaarallisesti, saaden kulmapotkuja ja puolittaisia tilanteita.

Reilu 20 minuuttia oli pelattu, kun Oliver Günes harhautti parikin MP-pelaajaa ja haki yläkulmaa, mutta pallo meni hieman yli. SJK Akatemia nappasi myös siitä seuranneen maalipotkun ja sai jälleen hyvän tilanteen, missä tällä kertaa Kingsley Oforin veto meni hieman takatolpan väärältä puolen ohi. Vähän tuon jälkeen SJK Akatemian maalissa pelannut Saku Kankaanpää pääsi loistamaan, kun Kevin Beugre sai hieman yllättäen pallon linjan takana ja pääsi nokikkain Kankaanpään kanssa. Kankaanpää torjui komeasti.

Puolen tunnin kohdalla MP:n maali oli todella lähellä. Pallo tuli kaukaa annetusta sivuvaparista takatolpalle, missä ensin Kankaanpää torjui hyvin ensin Juuso Liukkosen vedon. MP:n Beugre pääsi jatkamaan kuitenkin irtopallosta, ja maaliviivalle ehtii pallon eteen Valentin Gasc ja Sami Sipola, joista Sipola nappasi pallon aivan viivan päältä.

38. minuutilla SJK Akatemia sai hyökkäyspään rajaheiton, ja pitkillä heitoilla varustettu Terry Yegbe linkosi pallon maalin eteen. Siellä ensin MP:n oma pelaaja puski pallon pystytolppaan, ja Jonathan Muzinga ehti irtopalloon, laittaen karat sisään. SJK Akatemia sai vielä ensimmäisen puoliajan loppuun tilanteen, kun Kignsley Ofori, Pihlaja ja Muzinga pelasivat nopeilla syötöillä Günesin paikkaan, mutta jatko meni hieman ohi maalin.

Toiselle puoliskolle MP tuli vahvemmin mukaan, saaden heti alkuun muutaman kulmatilanteen, ja niistä pallon vaarallisesti maalin eteen. SJK Akatemia sai kuitenkin siivottua palloa väljemmille vesille. Myös MP:n kauden tähtipelaaja Topi Keskinen sai kertaalleen vaarallisen vedon, riistettyään ensin pallon SJK Akatemian puolustajilta. Kankaanpää kuitenkin venyi torjuntaan.

Kun toista puoliaikaa oli kulunut kymmenisen minuuttia, sai MP vaparin keskeltä, noin 30:sta. Jarkko Heimonen yritti vaparista suoraa maalia, ja pallo pomppasi inhottavasti juuri ennen Kankaanpäätä maasta. Kankaanpää sai torjuttua, mutta pallo irtosi ja Samuli Hölttä ehti tuikkaamaan sen läheltä sisään.

Maalin jälkeen Muzinga sai hyvän paikan kasvattaa maalisaldoaan ja tehdä hattutemppu, kun rajaheitto tuli Joona Lahdenmäen pääpallosta Muzingalle hyvään paikkaan. Veto meni kuitenkin ohi maalin.

Ottelun loppu mentiin kotijoukkueen rajussa painostuksessa, kun se loi useampia tilanteita, mutta samalla SJK Akatemia sai lisää vastahyökkäyksiä. Parhaat paikat tuli Topi Keskiselle, joista yhdestä hän pääsi kiertämään vaarallisesti maalin eteen ja veto meni parinkin SJK Akatemian pelaajan kautta, aivan tolpan juuresta yli ja kulmapotkuksi. Viimeisillä minuuteilla SJK Akatemia piti palloa hyökkäyspään kulmalipulla, pelaten aikaa ja painien minuutteja pois. Lopulta ottelu päättyi ja SJK Akatemia sai tärkeän, sekä vapauttavan voiton.

Voitto tarkoittaa SJK Akatemialle sitä, että se nousee pisteen päähän edellä olevasta MP:sta ja kasvattaa eron takana tippujan paikalla olevaan PEPO Lappeenrantaan viiteen pisteeseen. Päivän tulokset tarkoitti myös PK-35:n tippumisen varmistumista, vaikka heillä on peli enemmän pelaamatta. SJK Akatemia tarvitsee loppukauden kahdesta ottelusta vähintään yhden tasapelin, varmistaakseen sarjapaikan Ykkösessä myös kaudella 2023. Se olisi saavutuksena huikea.

Tunteet on nyt pinnassa ja korkealla, tokaisee SJK Akatemian valmentaja Brian Page heti ottelun jälkeen.

Olen todella iloinen niin pelaajien kuin meidän valmennusryhmämme puolesta, että otimme näin mahtavan ja tärkeän voiton vaikeasta pelistä. Vastustaja oli todella vaikea, mutta me aiheutimme heille hankaluuksia, kun saimme pallon. Samalla saimme puskettua heidän yrityksensä pois alueeltamme. Pystyimme pysymään tiiviinä, vahvana ja yhtenäisenä joukkueena. Meidän hyvä ensimmäinen puoliaika, antoi lopulta mahdollisuuden melko mukavaan voittoon, Page jatkoi.

Nyt tämä voitto antaa meille mahdollisuuden kahdessa viimeisessä ottelussa päästä tavoitteisiimme ja tuoda sitä menestystä tästä kaudesta, mitä tämä joukkue todella ansaitsee.

Tämä oli todella massiivinen tulos, ja olen todella onnellinen siitä. Nyt menemme kahteen viimeiseen otteluun todella kovaa ja otamme niistä ne pisteet, mitä tarvitsemme ja haluamme, varmistaaksemme paikkamme ensi kaudeksi, vakuuttaa Page vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Sami Sipola, Joona Lahdenmäki, Terry Yegbe, Kingsley Ofori, Valtteri Olsbo, Denis Cukici, Valentin Gasc, Oliver Günes (65’ Tuukka Pahkala), Oskar Pihlaja ja Jonathan Muzinga (79’ Weslen Júnior).