123 456 7890

SJK kaatui niukasti 1-2 luvuin Veikkausliigan mestaruussarjan avausottelussa Hongalle. Raportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

Honka esiintyi vahvasti ensimmäisen puoliajan, ja johti jo tauolla 0-2. SJK tuli kuitenkin todella kovaa toiselle puoliskolle, iski heti kavennuksen ja painoi päälle loppuun saakka. Kertaalleen kavennusmaalin tehnyt Jake Dunwoody osui myös sisätolppaan puskullaan, mutta sen lähemmäksi ei tällä kertaa tasoitusta päästy. Pelit kuitenkin jatkuvat, ja SJK:n tavoite europaikasta on täysin elossa. Veikkausliigan mestaruussarja jatkuu ensi viikon sunnuntaina huippuottelulla SJK – HJK, Seinäjoen OmaSp Stadionilla klo 17:30. Liput ennakkoon edullisimmin ja ilman jonoja Ticketmasterin kanavista. Löydät kaikki mestaruussarjan tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

SJK – FC Honka 1-2 (0-2)
0-1 30 min Johannes Wurtz
0-2 39 min Johannes Wurtz
1-2 48 min Jake Dunwoody

SJK sai otteluun kelpo alun, ja isännät saivat hyvän paineen aikaiseksi etenkin 10 minuutin pelaamisen jälkeen. Ensimmäinen laatupaikka syntyi vartin kohdalla, kun Valentin Gasc ja Murilo pelasivat pallon kulmasta Ville Tikkaselle. Toppari otti tyhjät pois ja lähetti kovan, maata nuolevan laukauksen kohti Honka-maalia, mutta veto suuntautui etukulmasta ohi.

Peli pysyi tarkkana ja tasaisena, mutta vieraat pääsivät yllättämään SJK:n puolen tunnin kohdalla. Kerhon pallon menetys omalla alueella johti rikkeeseen, joka toi Hongalle vapaapotkun reilusta 20 metristä. Pallon taakse asettautui Johannes Wurtz, joka upotti pelivälineen Krišjānis Zviedrisin vartioiman maalin alanurkkaan.

Vajaa 10 minuuttia myöhemmin SJK hukkasi pallon jälleen omalla alueella, ja Honka rokotti toistamiseen. Asialla oli jälleen Wurtz.

SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez teki puoliajalla pari vaihtoa lisätäkseen hyökkäysvoimaa. Lepuutuksen takia vaihdossa aloittanut maalitykki Jaime Moreno tuli kentälle Pyry Hannolan tilalle, ja Otto Kemppainen korvasi puolestaan Kingsley Oforin oikealla laidalla.

Toisella jaksolla nurmella nähtiinkin nälkäinen seinäjokelaisryhmä, joka taiteili kavennusmaalin heti kättelyssä. Terry Yegbe pelasi pallon vasempaan laitaan Murilolle, joka teki itselleen tilan ja keskitti maalille. Dunwoody pääsi päineen väliin ja puski kavennuksen 48. minuutilla.

Hetkeä myöhemmin Moreno pääsi hyvälle tontille rangaistusalueella. Pallo tuli lähelle pilkkua Murilon keskityksen kautta, mutta SJK-hyökkääjän laukaus suuntautui suoraan kohti Honka-vahti Maksim Rudakovia.

Rudakov oli valppaana myös juuri ennen tunnin täyttymistä, kun isännät pelasivat Murilon hankkiman kulmapotkun lyhyenä, ja Yegbe pääsi kokeilemaan laukaustaan reilusta 20 metristä. Kova veto lähti maata pitkin, ja Rudakov liimasi pallon näppeihinsä.

Toisella jaksolla hirmuisella pelipäällä ollut Murilo loi seuraavan tilanteen 64. minuutilla. Hän veti kaksi Honka-pelaajaa vipuun, leikkasi keskustaan ja lähetti kudin kohti maalia, mutta Rudakov torjui tilanteen kulmaksi.

72. minuutilla tasoitusmaali oli enemmän kuin lähellä: Valentin Gasc antoi kulman vasemmalta puolelta, ja Dunwoody pääsi jälleen puskemaan. Tällä kertaa pallo pysähtyi kuitenkin sisätolppaan.

SJK loi lopussakin painetta Hongan päätyyn, mutta huippupaikkoja ei enää syntynyt, ja vieraat painelivat voittoon.

Päästämme tällä hetkellä paljon maaleja, joten meidän pitää olla valmiita tekemään paljon maaleja. Avausjaksolla teimme virheitä, joita ei pitäisi tehdä, joten meidän oli tehtävä toiselle jaksolle muutoksia. Laitoimme kaiken peliin, mutta jouduimme pettyä tulokseen. Toinen jakso jätti kuitenkin meille tuntemuksen, että pystymme kääntämään pelejä, Joaquín Gómez tuumasi.

Päästäkseen mukaan mestaruustaistoon SJK tarvitsee muiden joukkueiden apua, mutta Gómez painottaa, että päätavoitteena on alun perinkin ollut europaikan lunastaminen. Kahden parhaan joukkoon yltäminen toisi europaikan varmuudella, mutta paikan voi lunastaa myös euro-playoffeista, jossa pelaavat sijoille 3–7 yltävät joukkueet.

Meidän päätavoite ei ole muuttunut: haluamme pelata ensi kaudella Euroopassa. Taistelemme top 2 -paikasta niin kauan kuin meillä on siihen mahdollisuus, mutta jos emme yllä niille sijoille, sitten yritämme pedata meille parhaat mahdolliset lähtökohdat euro-playoffeihin.

SJK on voittanut upean alkukauden jälkeen vain kolme ottelua viimeisestä 12 väännöstään. Gómez painottaa, että SJK:n on nyt oltava henkisesti vahvempi kuin koskaan aiemmin.

– Olemme olleet haavoittuvaisia. Vaikeudet ovat tuntuneet kuin maailman lopulta. Ensimmäisestä jaksosta jäi tänään kauhea fiilis, mutta onneksi näytimme toisella jaksolla, että voimme kääntää vaikeat tilanteet voitoiksi, Gómez päätti.

SJK: Krišjānis Zviedris MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori (46’ Otto Kemppainen), Murilo, Valentin Gasc, Jake Dunwoody, Pyry Hannola (46’ Jaime Moreno), Diego Rojas ja Jere Streng (74’ Tuomas Kaukua).