123 456 7890

AC Oulu iski nopeasti kaksi osumaa ensimmäisellä puoliajalla, vaikka SJK hallitsi peliä. Tuomas Kaukuan kavennusosuma toisella puoliskolla jäi lopulta laihaksi lohduksi, ja AC Oulu pääsi vielä kaunistelemaan luvut. Näin SJK:n Suomen Cup-taival päättyi ja vierailija AC Oulu jatkaa seuraavalle kierrokselle. Veikkausliigassa pelit jatkuvat jo ensi maanantaina 22.5. klo 18:00 pelattavalla KTP – SJK vierasottelulla. Seuraava kotiottelu on perjantaina 26.5. klo 18:00 kun KuPS saapuu OmaSp Stadionille. Liput Ticketmasterin kanavista ja kaikki tulevat ottelut löytyy SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

SJK – AC Oulu 1-4 (0-2)
0-1 14 min Ashley Coffey
0-2 19 min Rasmus Karjalainen
0-3 53 min Otso Liimatta
1-3 64 min Tuomas Kaukua
1-4 74 min Otso Liimatta

SJK pyöritti peliä ensimmäisen kympin AC Oulun päädyssä, ja sai useamman kulmatilanteen. Kuitenkin kun tultiin 14 minuutille, sai AC Oulun Ashley Coffey liikaa tilaa taskussa – Coffey otti pari askelta eteen ja veti kovan vedon maalivahdin käsien kautta sisään. Kauaa ei peli myöskään vanhentunut, kun AC Oulu teki jo toisen. Otso Liimatta toi pallon vastahyökkäyksessä laidasta, ja syötti boksiin Rasmus Karjalaiselle. Tämän veto meni sisään etuyläkulmasta.

Vaikka AC Oulu johtikin ottelua, vei SJK sitä edelleen pelillisesti ja sai luotua useita paikkoja. Paras näistä tuli puolen tunnin kohdalla Diego Rojasille, mutta sijoitus boksista meni vain hieman ohi.

Hieman ennen taukoa Otso Liimatta pääsi ohittamaan jo Uusitalon SJK-maalissa, mutta Otto Kemppainen pelasti maalinsynnyn hienosti, liukumalla tilanteen kulmaksi. SJK joutui myös tekemään vaihdon jo ennen taukoa, kun Matias Vainionpää löi päänsä hyökkäyspään kulmatilanteessa.

AC Oulu lisäsi johtoa toisen puoliajan alussa, kun Niklas Jokelainen syötti pallon aivan päätyrajalta maalin eteen, ja siitä ehti Otso Liimatta ensimmäisenä ohjaamaan pallon sisään.

SJK teki useita vaihtoja ja vaihdot myös toivat lisää vauhtia. Sisään tullut Tuomas Kaukua pääsi heti boksiin pallon kanssa, ja hänet kaatoi AC Oulun puolustaja. Erotuomari Kalle Mäkinen kuitenkin näytti, että peli jatkuu. Kauaa ei kuitenkaan mennyt, kun Kaukua jo kavensi pelin 1-3:een. Maali tuli maalinedusruuhkasta, kun ensin Rojas oli antanut vapaapotkun ja siitä saatiin kulma. Kulman jälkeen pallo jäi elämään AC Oulun boksiin.

Kun SJK haki lisämaaleja, sai AC Oulu vastahyökkäyksestä jo neljännen maalinsa. Otso Liimatta pääsi yksin läpi ja sijoitti loppuluvuiksi 1-4. Näin SJK:n pelit cupissa päättyivät ja AC Oulu jatkaa viidennelle kierrokselle.

Olimme hieman yllättyneitä siitä, että he tulivat tähän peliin viiden alakerralla, ja pyrkivät vastahyökkäyksiin, käyttäen meidän virheitämme hyväksi. Harmillista, että olimme itse hieman samassa tilanteessa heitä vastaan aiemmin, ja nyt itse jouduimme tämän uhriksi. Emme olleet siihen valmiita. Ja he myös käyttivät sen hyväkseen. Saatan olla väärässä, mutta he taisivat tehdä maalin joka tilanteesta minkä he saivat. Olen tietenkin pettynyt, sillä tuntuu, että petimme itsemme tänään, pohti SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

–  Kun katsoo, miten otimme pelin haltuun viiden vaihdon jälkeen, voi tietysti sanoa, että ehkä teimme tämän pelin lähtöön viisi vaihtoa liikaa. Mutta meidän tulee luottaa meidän pelaajiimme. Ja antaa heille tämmöinen mahdollisuus. Mutta tietenkin kun mahdollisuus annetaan, se pitää myös käyttää, sillä seuraavalla kertaa sen saaminen voi olla vaikeampaa.

Silti, mielestäni loimme paikkoja tänään tehdä vähintään yhtä monta maalia kuin he tekivät. Kenties meillä oli jopa paremmat paikat tässä pelissä. Mutta sillä ei ole merkitystä, jos annamme maalit näin helposti. Puolustuksen pitäminen on tärkeä osa peliämme. Mutta tänään teimme pelin itsellemme liian vaikeaksi, jatkoi Gómez.

Pelit jatkuvat kuitenkin nopeasti Veikkausliigassa. Todella nopeasti. Ja nyt meidän pitää kaikkien katsoa itseämme peiliin, olla parempia joukkueena ja parempia yksilöinä. Tämä on meille oppitunti joukkueena, että meidän pitää pystyä pitämään pelimme peruspilareista kiinni, ja siitä mitä olemme tehneet tähän asti. Olen varma, että pystymme siihen yön aikana, ja huomenna treenaamme jälleen.

Uskon, että olemme taas valmiita jatkamaan seuraavassa ottelussa sitä momentumia, mikä meillä on liigassa ollut. Sillä se mitä näimme tänään, ei ole se mitä me olemme, päätti Gómez.

SJK: Markus Uusitalo MV, Martti Haukioja, Matias Vainionpää (44’ Matej Hradecky), Otto Kemppainen (58’ Kingsley Ofori), Murilo, Nooa Laine, Vertti Hänninen (58’ Valentin Gasc), Pyry Hannola, Diego Rojas (63’ Jaime Moreno), Samson Ebuka (58’ Tuomas Kaukua) ja Jere Streng.