123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK hävisi Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksen ottelun Maarianhaminassa. Ottelu ratkaisut nähtiin jo ensimmäisen vartin aikana, kun ensin SJK sai hieman kevyesti punaisen kortin ja hetkeä myöhemmin IFK Mariehamn sai vielä rangaistuspotkun sekä siitä maalin. Myös toinen maali tuli nopeasti perään. SJK painoi pelin alivoimallakin kotijoukkueen päätyyn, hakien kavennusosumaa ja siten pääsyä mukaan peliin, mutta IFK Mariehamn kesti loppuun asti. SJK:n kausi jatkuu päivän tuloksesta huolimatta ylemmässä loppusarjassa, eli Mestaruussarjassa, missä SJK:n lisäksi pelaa HJK, KuPS, FC Honka, FC Haka ja FC Inter. Joukkueet pelaavat yksikertaisen sarjan, jossa runkosarjan pisteet ovat mukana taulukossa. Loppusarjojen ohjelmat julkaistaan Veikkausliigan toimesta heti maanantaina 12.9. ja SJK tulee saamaan kaksi kotiottelua. Ohjelmat tulevat SJK:n nettisivuille heti kun ne ovat julkaistut.

IFK Mariehamn – SJK 2-0 (2-0)
1-0 14 min John Owoeri rp.
2-0 23 min Thadee Ngamba

Ottelu sai SJK:n kannalta hirveän alun, kun ensin 8. minuutilla Mehmet Hetemaj sai suoran punaisen kortin, osuttuaan Robin Sidia taklauksella jaloille. Kun peliä jatkettiin, joutui SJK uhraamaan hyökkäyksestä Tuomas Kaukuan vaihtoon, ja tilalle tuli puolustaja Bradley Diallo. Diallo taas repi heti kentälle tultuaan läpiajossa olleen Tehe Olawalen kumoon rangaistusalueella, ja siitä tulleella rangaistuspotkulla IFK Mariehamn meni 1-0 johtoon. Jesse Öst oli hyvin mukana John Owoerin pilkussa, mutta se meni aivan tolpan juureen.

SJK sai kuitenkin alivoimallakin luotua painetta toiseen päähän, mutta samalla se tarjosi paikkoja vastahyökkäyksiin. Yhden tällaisen jälkeen SJK pääsi ensin purkamaan, mutta Thadee Ngamba sai pallon noin 30 metrissä, ja veti todella tarkasti pallon etukulmasta sisään. 2-0 tilanne, kun reilut 20 minuuttia oli vasta pelattuna.

Toisessakin päässä huudettiin pilkkua, kun pallo näytti osuvan IFK Mariehamn pelaajan käteen. Mutta erotuomari Antti Munukka ei nähnyt tilanteessa virhettä ja peli jatkoi. Samassa tilanteessa SJK sai pallon myös maaliviivalle asti, kun Diego Rojas veti, mutta IFK Mariehamn kesti. SJK piti palloa kotijoukkuetta enemmän ensimmäisellä puoliskolla, ja loi useampia paikkoja. Mutta harmillisesti niistä ei saatu kulmapotkuja tai vapaapotkuja parempaa aikaan.

SJK:n ensimmäinen tilanne toisella puoliajalla tuli noin 10 minuutin pelin jälkeen, kun Diego Rojas sai hyvän pystysyötön laitaan ja haki Pyry Hannolaa keskityksellä takaviistosta. Syöttö jäi kuitenkin hieman vajaaksi ja IFK Mariehamn ehti katkaisemaan. Muutama minuutti tuon jälkeen Albin Granlund oli puskea pallon omaan maaliin Jake Jervisin keskityksestä, kun Elmo Henriksson joutui syöksymään saadakseen palautuksen kiinni. Granlund oli myöhemmin asialla toisessa päässä, mutta tällä kertaa Jesse Öst veti pidemmän korren hänen yrityksestään.

67. minuutilla SJK:n maali oli jälleen todella lähellä, kun Pyry Hannola pääsi vetämään boksin sisältä kovaa, ja pallo osui pystytolppaan. Se vielä jatkoi siitä suuntaa lähes maaliviivan suuntaisesti kohti toista tolppaa, mennen maalivahti Henrikssonin selän takaa. Mutta ei kuitenkaan ottanut mitään kimmoketta maaliin asti. Myös Jake Dunwoody pääsi vetämään kovaa, mutta Henriksson ehti vedon eteen.

Vartti ennen loppua Diego Rojas veti kovaa kohti maalia, mutta Timi Lahti laittoi päänsä vedon eteen ja hän tipahti vedon voimasta maahan. Vaikka SJK:lla olisi ollut tilanteessa hyvä jatkopaikka, vihelsi erotuomari Antti Munukka aivan oikein pelin poikki päähän tulleen iskun jälkeen. SJK:n harmiksi samalla meni kuitenkin hyvä maalipaikka sivu suun.

SJK sai vielä ennen loppua pari tilannetta, joista toisen vapaapotkusta aivan rangaistusalueen kaarelta, mutta ei onnistunut ohittamaan Henrikssonia kotijoukkueen maalissa. Vielä ottelun lisäajalla IFK Mariehamn pääsi kahdella pelaajalla läpi, mutta ainoana alhaalla ollut Jesse Öst esti lisämaalin synnyn.

Päällimmäinen tunne on pettymys. Pettymys ratkaisuihin ottelun ensimmäisen 15 minuutin aikana, joka seurauksena pelasimme melkein 80 minuuttia alivoimalla ja tappiotilanteessa. Se pilasi meidän pelimme, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Kuitenkin tuon alun jälkeen, voin olla vain erittäin ylpeä joukkueestani. Siitä, miten he reagoivat tilanteeseen, ja miten kovaa he tekivät töitä tuloksen eteen. Olen myös ylpeä, miten rohkeasti pelasimme ja dominoimme pitkiä pätkiä ottelusta. Me loimme mielestäni alun jälkeen ottelun parhaat maalintekopaikat, Gómez jatkoi.

Toki tulos olisi voinut olla huonompikin, sillä he saivat muutamia vaarallisia tilanteita vastahyökkäyksillä. Mutta me yritimme kaikkemme. Annoimme kaikkemme, ja yritimme saada käytettyä paikkamme hyödyksi. 

Nyt me teemme kuten ennenkin, eli jätämme tämän pelin nopeasti taaksemme, ja keskitymme ylemmän loppusarjan viiteen peliin. Niissä haluamme sijoittua niin korkealle kuin mahdollista ja hankkia europaikka kauden päätteeksi, Gómez päätti.

SJK: Jesse Öst, Matias Vainionpää, Mehmet Hetemaj (8’ kentältäpoisto), Felipe Aspegren (61’ Babacar Fati), Kingsley Ofori, Moshtagh Yaghoubi, Nooa Laine (61’ Jake Dunwoody), Pyry Hannola (74’ Samson Ebuka), Diego Rojas, Tuomas Kaukua (9’ Bradley Diallo (74’ Pablo Andrade)) ja Jake Jervis.