123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK hävisi 0-1 tuloksella AC Oululle Veikkausliigan europuolivälierässä. Tappio tarkoittaa sitä, että SJK:n kausi päättyy tähän. Ottelun ratkaisu nähtiin noin tunnin pelin kohdalla, kun AC Oulun Rasmus Karjalainen laittoi kaukolaukauksesta tulleen irtopallon sisään. SJK koitti hakea pelin lopussa tasoitusta useammalla hyökkääjällä, ja maalivahtikin nousi mukaan tilanteisiin, mutta AC Oulun puolustus piti, eikä SJK saanut vetoja kohti maalia aikaiseksi. SJK:n kausi päättyy, ja pelit jatkuvat ensi kaudella. SJK jäi myös ilman europaikkaa ensi kaudeksi. Kiitos SJK:n kausikorttilaisille, kannattajille ja tukijoille tästä kaudesta.

SJK – AC Oulu 0-1 (0-0)
0-1 59 min Rasmus Karjalainen

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli todella tunnustelevaa, eikä kumpikaan joukkue saanut yhtään laukausta kohti maalia. Molemmat puolustivat omaa aluettaan tiukasti.

AC Oulu sai pari kertaa vaarallisen keskityksen takatolpalle, missä oli heidän oma pelaajansa paikallakin, mutta molemmilla kerroilla pallo meni ohi miehen ja päädystä yli.

Toiselle jaksolle peli piristyi, ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Varsinaiset vedot kohti maalia oli edelleen vähissä, mutta nyt paikkoja kuitenkin oli.

Tunnin pelin kohdalla AC Oulu meni johtoon, kun ensin Magnus Breitenmoser veti kaukaa, noin 30 metristä kohti maalia. Markus Uusitalo SJK:n maalissa torjui vedon, mutta se pomppasi irtopalloksi, ja paikalle juoksi ensimmäisenä maajoukkueessakin pelannut hyökkääjä Rasmus Karjalainen. Hän sijoitti irtopallon sisään. Maali muutti pelin luonnetta ja AC Oulu vetäytyi syvemmälle omalle puoliskolle, iskien vaarallisesti vastaan, kun paikka tuli.

SJK yritti loppuun saakka hakea tasoitusta, ja se nosti lisää hyökkäysvoimaa mukaan. Sillä se sai pallohallinnanm, pyöritellen peliä AC Oulun kuudentoista alueen ulkopuolella, mutta ei saanut syöttöjä perille omille pelaajille tai vedot osui AC Oulun puolustajiin. Välillä jopa maalivahti Markus Uusitalo nousi erikoistilanteisiin ylös, mutta AC Oulu kesti loppuun saakka, ja puolusti johtoaan hyvin.

Olen erittäin pettynyt peliin, ja tässä on nyt meidän kautemme. Tiesimme kyllä, että se tulee olemaan todella vaikeaa päästä europeleihin tämän systeemin kautta. Seurana meidän tavoite oli vakiinnuttaa paikkamme olla eurokentillä joka kausi. Ja mielestäni meidän olisi pitänyt olla sitä varten kaudella jo parempia, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez pelin jälkeen.

Tässä sarjassa näkyy, kuinka kaksi joukkuetta on muita edellä. Ja se johtuu siitä, miten he ovat saaneet jatkuvuutta europelien kautta. Meidän muiden joukkueiden erot eivät ole sitten enää niin suuria ja varaa virheisiin ei ole. Meidän täytyy seurana ottaa asiat kuten ne ovat, pohti Gómez.

Kokonaisuutena kaudessa on seuran kannalta paljon hyviä asioita. Me muutamme seuraa tällä hetkellä siitä mitä se oli aiemmin. Haluamme olla nuorempi ja suomalaisempi seura. Ja sen eteen meidän täytyy jatkaa työn tekemistä. Me jatkamme työn tekemistä seuran perustuksien eteen, ja se ottaa aikansa, Gómez totesi.

Olemme nostaneet päivittäisen tekemisen hyvälle tasolle. Mutta totta kai meidän pitää vielä kehittyä, että nousemme kärkikamppailuun mukaan. Meillä on paljon työtä vielä edessä, mutta perustukset ovat jo hyvät, joille voimme rakentaa. Pyrimme pitämään joukkueen kasassa mahdollisimman hyvin, ja samalla vahvistaa sekä parantaa joukkuetta entisestään, niin pelaajiston kuin valmenuksenkin osalta. Pyrimme hiomaan tämän niin hyvin kuntoon kuin mahdollista, että olemme parempia ensi kaudella, kun menemme jälleen, päätti Gómez.

SJK: Markus Uusitalo MV, Felipe Aspegren (77’ Vertti Hänninen), Martti Haukioja, Matej Hradecky, Ville Tikkanen (79’ Matias Vainionpää), Jake Dunwoody (81’ Samson Ebuka), Nooa Laine, Pyry Hannola, Diego Rojas, Tuomas Kaukua ja Jake Jervis.