123 456 7890

SJK U17-joukkue järjesti Kuortaneen Urheiluopistolla viiden B-nuorten SM-karsintasarjaan osallistuvan joukkueen turnauksen viime viikonloppuna. Mukana oli SJK:n lisäksi JJK Jyväskylästä, Hercules Oulusta, PPJ Helsingistä ja VIFK Vaasasta. Kolmen päivän aikana kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen Kuortaneen jalkapallohallissa ja leireili Kuortaneen Urheiluopiston erinomaisissa olosuhteissa.

– Tarkoitus oli, että saadaan hyvätasoinen turnaus ja neljä ottelua vielä ennen joulua sekä tammikuussa alkavia SM-karsintasarjoja. Saatiinkin sitä mitä haettiin, eli neljä hyvätasoista ottelua. Täällä on todella hyvät puitteet ja mahtavat järjestelyt. Kaikki onnistuu ja majoitukset ja kaikki on lähellä. Kuortaneen Urheiluopisto on todella hieno paikka leireillä. Suosittelen tätä kyllä paikkana leirityksiin kaikille. Ja toivottavasti saadaan järjestettyä ensi vuonna taas samantasoinen turnaus, ja ehkä jopa enemmän joukkueita vielä mukaan, sanoo SJK U17-joukkueen valmentaja Arttu Aromaa. 

Meillä oli itsellä matkassa 22 pelaajaa, joten nähtiin laajemmalla rintamalla pelaajia. Nyt tämän turnauksen jälkeen tiivistämme pelaajaryhmää tästä 2006 – 2007 syntyneiden ikäluokasta 18 kenttäpelaajaan ja siihen maalivahdit päälle. Nämä pelit toimivat siihen mittarina. 

Samalla päästiin näkemään, missä mennään pelillisesti muihin ryhmiin verrattuna, ja miten olemme saaneet tässä nyt harjoiteltua reilun kuukauden verran. Pelillisesti meillä matsit menivätkin erittäin hyvin ja tosi positiivinen fiilis jäi. Tuloksellisesti ei ihan onnistuttu parhaalla mahdollisella tavalla, mutta todella iso kiitos niille kaikille jätkille, joita oli mukana – Hienosti tehty, kiittelee Aromaa mukana ollutta pelaajaryhmää.

Ikävä kyllä muutama mukana ollut pelaaja joutuu aloittamaan nyt kauden kuitenkin B2-joukkueesta, mutta kuten olen aina pelaajille sanonut, niin B2-puolelta on kaikki mahdollisuudet nousta ja on kaikki mahdollisuudet tulla ammattilaispelaajaksi. Puhutaan kuitenkin nuorista pelaajista, eikä vielä voi tietää mihin se tulevaisuus vie. Päivittäinen työnteko ja päivittäinen arki määrittelee pelaajille tosi paljon, ja pyrimme siitä pitämään kiinni, sekä haluamme saada kaikille tässä hetkessä oman tasoista toimintaa. Kaikkien pitää pystyä hyötymään siitä toiminnasta ja näin saamme myös kaksi kovatasoista pelaajaryhmää ikäluokkaan, Aromaa sanoo.

On kyllä erittäin hyvä, että meillä on tämä B2-joukkue SJK-junioreiden puolella. Se mahdollistaa hyvän yhteistyön ja pelaajat pystyvät liikkumaan näiden joukkueiden välillä. Ja toivottavasti kehitystä tulee molemmissa ryhmissä paljon. 

Mutta tiivistettynä, erittäin hyvä turnaus, ja erittäin hyvissä olosuhteissa, sanoo Aromaa vielä lopuksi.

SJK U17 pelasi turnauksessa kaksi tasapeliä, voitti koko turnauksen voittaneen Herculeksen ja hävisi helsinkiläiselle PPJ:lle. Sijoitus oli viiden joukkueen turnauksessa lopulta neljäs, JJK:a heikommalla maalierolla. Turnauksen voitti Hercules, joka keräsi 7 pistettä. PPJ oli toinen ja JJK kolmas. Viidenneksi tuli kaksi pistettä kerännyt VIFK.

 

Turnauksen tulokset:

Perjantai 16.12.
VIFK – PPJ 2-2
Hercules – JJK 0-0

Lauantai 17.12.
VIFK – SJK 2-2
PPJ – Hercules 0-5
JJK – VIFK 8-0
SJK – Hercules 2-1
PPJ – JJK 6-0

Sunnuntai 18.12.
SJK – PPJ 0-3
Hercules – VIFK 3-2
JJK – SJK 1-1