123 456 7890

SJK ei pystynyt murtamaan Hakan hyvää puolustusmuotoa, ja jäi 1-0 tappioon vierasottelussa. Otteluraportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

Haka jatkaa tappioitta kotikentällään, ottaen 1-0 voiton SJK:sta. SJK pystyi pyörittämään peliä loppuun asti Hakan päädyssä, mutta Haka puolusti tiivisti koko miehistöllä, ja viimeisenä lukkona maalivahti Aatu Hakala piti SJK:n pois maaleilta. SJK:n pelit jatkuvat Veikkausliigan ylemmässä loppusarjassa, jonne SJK:n lisäksi selviytyivät HJK, KuPS, VPS, FC Honka ja FC Inter. SJK saa loppusarjaan kolme kotiottelua ja kaksi vierasottelua. Tarkempi otteluohjelma julkaistaan tiistaina 5.9. Jos SJK ei sijoitu loppusarjassa kahden parhaan joukkoon, jatkuvat pelit vielä kauden perään Eurolopputurnauksessa. Europaikoista SJK pelataa varmuudella.

FC Haka – SJK 1-0 (0-0)
1-0 56 min Elias Mastokangas

FC Haka – SJK Valkeakoski, Kuva Jussi Rämä, luvaton käyttö kielletty.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK oli pelissä enemmän niskan päällä, vaikka se ei saanutkaan loistopaikkoja. Kuitenkin vedot kohti maalia ja pallonhallinta menivät SJK:lle. Myös Hakalla oli muutama tilanne, mutta SJK-puolustajat ehtivät blokkaamaan ne. 

Toiselle puoliskolle Haka tuli vahvemmin, mutta peli oli edelleen tasainen. Haka meni lopulta johtoon 56. minuutilla, kun ensin pallo voitettiin SJK:n oikealla laidalla, ja se tuli Elias Mastokankaalle boksiin. Mastokangas veti kovaa takayläkulmaan, ja tilanteeksi 1-0. 

Maalinsa jälkeen Haka vetäytyi suosiolla todella tiiviiseen puolustusrintamaan, ja iski vain vastaan. SJK ei saanut kuin pyöriteltyä palloa puolustusmuodon ulkopuolella, ja hakea välillä keskityksiä boksiin. Haka kuitenkin siivosi puolustajineen palloja, ja huikeaa ottelua pelannut Haka-maalivahti Aatu Hakala nappasi loput tilanteet. 

Ottelun paras SJK-tilanne tuli Murilolle, kun hän pääsi vetämään keskeltä kohti maalia kovaa, mutta veto meni sen verran keskelle, että Hakala sai torjuttua sen kulmaksi. Pelin lopussa SJK painoi peliä entistä kovempaa Hakan päätyyn, mutta ei saanut tilanteita aikaiseksi. Kulmia ja vetoja päin puolustajia. Näin kotijoukkue piti pisteet.

Joaquín Gómez Valkeakoskella. Kuva Jussi Rämä, luvaton käyttö kielletty.

Jälleen ottelu, jonka tulosta on vaikea sulattaa. Sillä tämä oli jälleen peli, missä me kamppailimme hyvin. He puolustivat erittäin kurinalaisesti, joten meidän piti tehdä todella paljon, että olisimme saaneet jotain. Jalkapallo on kuitenkin sellaista, että meidän pitää käyttää meidän tilanteemme, ja tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez pelin jälkeen.

Jos he pelaavat näin, on täältä kaikkien vaikea hakea pisteitä. Me yritimme kaikkea ja teimme muutoksia, kun he olivat menneet johtoon. Jouduimme jahtaamaan heitä. Meidän olisi pitänyt käyttää se tilanne, minkä saimme noin 25 minuuttia heidän maalistaan. 

Meidän pitää yksinkertaisesti olla parempia. Juuri nyt asiat eivät suju meidän suuntaamme, mutta meidän pitää pysyä keskittyneenä ja jatkaa työn tekemistä. Nyt meillä on muutama lisäpäivä aikaa keskittyä asioihin, sekä kerätä lisää energiaa. 

Meillä on kauden viisi tärkeintä peliä tulossa, ja niissä pitää olla energiaa. Ihan jokaisen meistä, myös staffin tulee olla niissä paras versio itsestämme. Jatkaa taistelua loppuun asti, jotta saavutamme tavoitteemme kauden lopuksi, päätti Gómez.

SJK: Miguel Rodriguez MV, Matej Hradecky (76’ Pyry Hannola), Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Otto Kemppainen, Murilo (87′ Babacar Fati), Valentin Gasc, Jake Dunwoody (86’ Kasper Paananen), Diego Rojas (87’ Nooa Laine), Kingsley Ofori (64’ Jere Streng) ja Jaime Moreno.