123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi ensimmäisen voittonsa Mestaruussarjassa, kun SJK vieraili perjantaina Valkeakoskella ja kaatoi FC Hakan maalein 3–0. Kyseessä oli Kerhon ensimmäinen voitto yli kuukauteen.

FC Haka–SJK 0–3 (0–2)
0–1 Rasmus Karjalainen 3′
0–2 Kasper Paananen 36′
0–3 Jaime Moreno 68′

SJK tuli jälleen kerran vahvasti ottelun alkuun, ja tällä kertaa tulosta syntyi heti kättelyssä, kun Rasmus Karjalainen vei vieraat 1–0-johtoon 3. minuutilla.

Valentin Gasc lähetti keskialueelta upean avauksen vasempaan laitaan Lewis Strappille, joka jatkoi pallon boksiin Karjalaiselle. Hyökkääjä otti pelivälineen haltuun ja iski sen varmasti takakulmaan vieden seinäjokelaiset aikaiseen johtoon.

Haka oli totaalisena vastaantulijana ensimmäisellä kymmenminuuttisella, jonka aikana Kerho osui maalia päin neljä kertaa, kun taas Haka ei päässyt murtautumaan edes vieraiden boksiin. Strapp oli iskeä SJK:n toisen osuman 7. minuutilla Pyry Hannolan antamasta kulmasta, mutta laitapuolustajan pusku pysähtyi epäonnisesti ristikkoon.

Kotijoukkue pääsi hankalan alun jälkeen pelin mukaan, mutta parhaat paikat jäivät vähiin. SJK-vahti Hemmo Riihimäki joutui pari kertaa torjuntatöihin avausjaksolla, mutta pääsi isossa kuvassa melko vähällä.

SJK murtautui useasti potentiaalisiin paikkoihin, ja kova yritys toi seuraavan palkinnon 36. minuutilla: Kasper Paananen lähti omalta alueelta pallon kanssa kuljetukseen, löysi vasemmalta laidalta Karjalaisen ja juoksi maalia kohti. Karjalainen pelasi vasemman jalkansa vapaaksi ja lähetti pallon matalana maalille, josta Paananen pääsi siirtämään pelivälineen helposti rysään.

Haka pääsi lähimmäksi maalintekoa avausjakson lopussa, kun se sai muutaman sekunnin sisään useamman vetopaikan. Riihimäki hoiti kuitenkin ensimmäisen, ja SJK-puolustus blokkasi loput yritykset, minkä myötä seinäjokelaiset pääsivät tauolle 2–0-johdossa.

Kotijoukkue tuli sisuuntuneena toiselle jaksolle ja onnistui horjuttamaan vieraita – mutta vain hetkellisesti. Valkeakoskelaisten Arlind Sejdiu pääsi hyvään laukaisupaikkaan kulmatilanteessa 48. minuutilla, mutta Riihimäki venyi hienoon torjuntaan kriittisellä hetkellä.

SJK puolusti mallikkaasti ja piti kotijoukkueen tilat pienenä. Ottelu oli lopulta ratketa tunnin paikkeilla, kun Tuomas Kaukua petasi Hannolalle hyvän tontin boksiin, mutta Haka-vahti Anton Lepola onnistui torjumaan matalan kudin. Jaime Moreno ehti vielä irtopalloon, mutta ei saanut kunnon osumaa huippupaikassaan.

Haka sai heti perään jakson toisen tilaisuutensa Anthony Olusanyan tehtyä itselleen laukaisutilan boksin ulkopuolella: laadukas veto lähti vaarallisesti kohti takakulmaa, mutta pallo painui tolpan kautta päädystä yli.

SJK:n illan kolmannes maali syntyi 68. minuutilla, ja tällä kertaa asialla oli Moreno, joka oli unohtunut kulmatilanteessa taka-alueelle. Hannolan kulma löysi Morenon, joka otti pallon haltuun ja tinttasi pelivälineen Lepolan selän taakse. Morenon kauden 11. osuma nosti hänet yksinään Veikkausliigan maalipörssin kärkeen.

Kerhon erinomainen puolustuspelaaminen jatkui loppuun asti, eivätkä isännät saaneet kunnon takaa-ajoa aikaiseksi. Riihimäki oli tolppien välissä itse varmuus ja nappasi liigauransa ensimmäisen nollapelin.

Saimme loistavan alun ja aikaisen maalin, kun Rasmus käytti ensimmäisen paikan hyödykseen. Onnistuimme myös luomaan muita vaarallisia tilanteita heti alussa. Haka taas sai vain pari potentiaalista paikkaa avausjaksolla, mutta ne eivät olleet erityisen vaarallisia. Odotimme vastustajalta kovaa rynnistystä toisella jaksolla, mutta olimme taktisesti todella hyviä ja hidastimme peliä. Muutimme hieman myös muotoamme, mikä vaikeutti Hakan hyökkäämistä. Tämä oli mahtava suoritus jokaiselta pelaajaltamme. He ovat harjoitelleet laadukkaasti koko viikon, ja tämä peli oli jatkumoa viime viikon hyvälle esitykselle, iloitsi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK:n riveissä nähtiin myös yksi debytantti, kun Gabriel Oksanen, 17, tuli vaihdosta sisään 82. minuutilla. Oksanen oli saman tien luomassa maalintekopaikkaa, kun hän löysi syötöllään keskustasta Morenon, joka lähetti vaarallisen laukauksen Lepolaa kohti ja hankki Kerholla kulmapotkun.

Voitto nosti Kerhon 40 sarjapisteeseen ja kahden pisteen päähän Veikkausliigan kolmospaikasta, jota pitää hallussaan Ilves.

SJK oli viimeksi juhlinut voitto 12. elokuuta. Tällä välin alle oli tullut sarjaotteluissa kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Lisäksi SJK kärsi tänä aikana tappion Suomen Cupin välierissä.

SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina, jolloin edessä on Seinäjoella pelattava Pohjanmaan derby Kerhon ja VPS:n välillä. Ottelu alkaa kello 14.30. Liput myy Ticketmaster.

SJK: Hemmo Riihimäki, Kelvin Pires, Fallou Ndiaye (90′ Oskari Väistö), Babacar Fati, Lewis Strapp, Valentin Gasc, Markus Arsalo, Pyry Hannola (82′ Eetu Mömmö), Rasmus Karjalainen (54′ Tuomas Kaukua), Jaime Moreno, Kasper Paananen (81′ Gabriel Oksanen)