123 456 7890

SJK kärsi Veikkausliiga-kauden ensimmäisen tappionsa tiistaina OmaSp Stadionilla, kun AC Oulu haki Seinäjoelta täyden pistepotin nappaamalla voiton maalein 4–1. SJK:n pisteputki ehti venyä jopa 11 ottelun mittaiseksi, mikä sivuaa seuran ennätystä Veikkausliigassa. Viimeksi Kerho oli venynyt vastaavaan tappiottomaan putkeen debyyttikaudellaan 2014. Ennen tiistaita Kerho oli päästänyt koko kaudella vain kolme osumaa, mutta nyt lukema yli kaksinkertaistui. Samaan aikaan pelatuissa Veikkausliigan muissa otteluissa myös kärjessä oleva KuPS hävisi ja HJK pelasi tasan, joten kärki vain tiivistyi, kun neljäntenä oleva AC Oulu otti nyt kolmikkoa hieman kiinni. SJK kohtaa Veikkausliigassa jo ensi lauantaina 1.7. klo 17:00 Ilveksen Tampereella, ja paikalle matkaava SJK-väki sijoittuu Ratinan Stadionilla D4 katsomoon. Liput sinne voi ostaa tästä linkistä. Seuraava kotipeli on tangolauantaina 8.7. pelattava SJK – FC Honka.

SJK – AC Oulu 1–4 (0–1)
0-1 35 min Tony Miettinen
0-2 46 min Niklas Jokelainen
1-2 64 min Jere Streng
1-3 82 min Rasmus Karjalainen
1-4 86 min Otso Liimatta

SJK tuli otteluun erinomaisesti ja aiheutti vieraille suuria hankaluuksia pallolliseen peliin, mutta isännät eivät vielä päässeet huippupaikoille. Ensimmäinen hyvä tontti syntyi 12. minuutilla, kun Valentin Gasc teki vahvan riiston lähellä boksia, mikä avasi Pyry Hannolalle laukaisupaikan. Taitavan keskikenttämiehen kuti kuitenkin epäonnistui ja painui ohi.

Jake Dunwoody puolestaan pääsi hyvään paikkaan juuri ennen puolen tunnin täyttymistä, kun hän pääsi puskemaan kulmatilanteessa. Brittitaistelija ei saanut kuitenkaan voimaa puskuunsa, ja tilanne kuivui kasaan.

Oulu hätyytteli isäntiä ensimmäistä kertaa 32. minuutilla. Maalitykki Ashley Coffey tuli oikealta ja lähetti vihaisen kudin maalia kohti, mutta SJK-vahti Ovie Ejeheri venyi vahvaan torjuntaan. Otso Liimatta pääsi kokeilemaan vielä jatkotilanteesta, mutta tällä kertaa Matej Hradecky ehti pallon tielle ja pelasti tilanteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin SJK ei enää kestänyt. Niklas Jokelainen lähetti vapaapotkun kohti takakulmaa, jonne ehtinyt toppari Tony Miettinen puski pallon Ejeherin selän taakse.

Tauolle mentiin vieraiden 1–0-johdossa, mutta Oulu iski heti illan toisensa jälkimmäisen 45-minuuttisen alussa. Hradecky joutui ongelmiin Liimatan kanssa, joka tuli vahvasti vasemmalta laidalta ja pelasi Jokelaiselle huippupaikan maalin eteen, eikä hän epäonnistunut.

SJK teki nopeasti muutoksia kokoonpanoonsa, kun Jere Streng ja Samson Ebuka tulivat Jaime Morenon ja Hannolan tilalle 54. minuutilla. Tuore kaksikko piristi kotijoukkueen peliä, ja Streng toi Kerhon voittotaistoon mukaan iskemällä 1–2-rysän kymmenisen minuuttia myöhemmin. Tilannetta edelsi Gascin ja Murilon hyvä yhteispeli vasemmalla laidalla, josta pallo tuli boksiin Kingsley Oforille. Ofori siirsi pelivälineen Strengille, joka tälläsi pallon tarkasti takakulmaan.

SJK tuli seuraavat minuutit vahvasti, mutta paineistus tuotti vain kulmapotkuja ja näennäisiä tilanteita. Oululaiset vaihtoivat pian uutta verta kentälle, mikä vahvisti vieraiden puolustusta. Lopun alkua nähtiin 82. minuutilla, kun oululaisten vaihtomies Onni Suutari petasi paikan toiselle vaihtomiehelle, ex-SJK-pelaaja Rasmus Karjalaiselle, joka sijoitti pallon varmasti sisään lähietäisyydeltä. Viimeinen niitti tuli muutamaa minuuttia myöhemmin Liimatan jalasta.

Tämä oli odotetunlainen peli, mutta teimme virheitä, joita emme yleensä tee, ja vastustaja rokotti niistä. Olimme alussa dominoivia, mutta maalit muuttavat pelinkuvaa. Tappiotilanteessa yritimme todella kovaa, mutta se ei riittänyt, kommentoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Meidän olisi pitänyt saada muutama tilanne ennen puoliaikaa, mutta emme onnistuneet siinä. Toisella jaksolla meidän piti pelata riskillä, ja toimme kentälle lisää hyökkäysvoimaa. Tappioita tulee kauden aikana, ja tämä oli nyt meille hyvä herätys. Vihaan häviämistä, mutta tappioilta ei voi välttyä pitkän kauden aikana.

Oulu on voittanut SJK:n tänä vuonna jo kolmesti: kerran Veikkausliigassa, kerran Suomen Cupissa ja kerran Liigacupissa.

Omalla tavallaan Oulu on meille hankalin vastustaja tässä sarjassa. Heitä vastaan on vaikeita pelejä, mutta nautin heidän kohtaamisestaan, Gómez jatkoi.

Kerho pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina, jolloin Ilves isännöi eteläpohjalaisia Tampereella.

Meidän on päästävä tästä yli ja valmistauduttava seuraavaan otteluun. Meidän pitää palautua fyysisesti ja henkisesti ja olla valmiita nappaamaan taas kolme pistettä, Gómez päätti.

SJK:n riveissä nähtiin yksi liigadebytantti, kun SJK akatemian Weslen Júnior hyppäsi nurmelle ottelun lopussa

SJK: Ovie Ejeheri MV, Martti Haukioja, Ville Tikkanen, Matej Hradecky (84. Weslen Júnior), Murilo, Kingsley Ofori (84. Otto Kemppainen), Valentin Gasc (84. Nooa Laine), Jake Dunwoody, Pyry Hannola (54. Samson Ebuka), Tuomas Kaukua ja Jaime Moreno (54. Jere Streng).