123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho hävisi Ilvekselle 4–0 Mestaruussarjan päätöskierroksella, mutta SJK säilytti nelossijansa, kun FC Haka taipui VPS:lle. Nelossija toi Kerholle suoran paikan Eurolopputurnauksen finaaliin. Veikkausliigan mestaruuteen paineli KuPS, Ilves puolestaan jäi hopealle ja pronssi meni HJK:lle. Myös Haastajasarja saatiin päätökseensä. Jumbojoukkue EIF:n tippuminen Ykkösliigaan varmistui jo aiemmin, mutta viimeisellä kierroksella selvisi, että FC Lahti joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

Ilves–SJK 4–0 (1–0)
1–0 Lauri Ala-Myllymäki 14′
2–0 Roope Riski 66′
3–0 Roope Riski 72′
4–0 Isaac Atanga 88′

Ilveksellä oli vielä mahdollisuus yltää KuPSin ohi mestariksi, joten SJK sai vastaansa juuri niin kovan joukkueen kuin odottaa sopi. Ilveksen iltapuhdetta helpotti aikainen johtomaali, joka toi rentoutta kotijoukkueen peliin. Aapo Mäenpää lähetti täydellisen keskityksen vieraiden puolustuslinjan taakse Lauri Ala-Myllymäelle, joka pääsi puskemaan pelivälineen Roope Paunion vartioimaan maaliin ottelun 14. minuutilla.

Avausmaalin jälkeen tuntui, ettei SJK:lla ollut mitään keinoja haastaa tamperelaisia pallollisessa pelissä, ja Ilves dominoikin tapahtumia seuraavan 10 minuutin ajan. SJK pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan puolen tunnin paikkeilla ja onnistui myös luomaan vaaraa Ilveksen päätyyn.

Kerho sai puolen tunnin pelaamisen jälkeen vapaapotkun hyvästä paikasta, noin 20 metristä, kun Ilveksen Juhani Pikkarainen rikkoi Rasmus Karjalaista. Pyry Hannola asettui pallon taakse ja haki keskityksellään SJK-pelaajien päitä, mutta lähetys epäonnistui ja painui päätyrajasta yli.

Kerhon avausjakson ainoa huippupaikka syntyi paria minuuttia myöhemmin. Markus Arsalo lähetti omalta kenttäpuoliskolta upean pystysyötön, joka vapautti Jere Strengin läpiajoon. Nuori hyökkääjä eteni kohti Ilves-maalia ja haki sijoitusta yläkulmaan, mutta pallo painui niukasti yli.

Ilves ei onnistunut saamaan todellista hallintaa enää ensimmäisen 45-minuuttisen aikana, mutta kotijoukkue oli lähellä siirtyä kahden maalin karkumatkalle 40. minuutilla. Ala-Myllymäki sai pallon boksissa, jekutti SJK-puolustaja Oskari Väistöä ja haki vetoa takayläkulmaan. Pallo kuitenkin pysähtyi ylärimaan, ja SJK selvisi säikähdyksellä.

Streng sai vielä ennen taukoa yhden tilaisuuden, kun Karjalainen pelasi pallon ovelasti pystyyn. Streng kokeili tällä kertaa noin 20 metristä vasurillaan, mutta kuti painui keskelle maalia eikä aiheuttanut ongelmia Ilves-vahti Otso Virtaselle.

SJK:lle tuli avausjaksolla tappioaseman lisäksi muitakin huonoja uutisia, kun Lewis Strapp joutui jättämään nurmen 18. minuutilla loukkaantumisen takia. Hänen paikkansa kentällä otti Väistö

Toisella jaksolla SJK loi parikin potentiaalista tilaisuutta ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Sekä Karjalainen että Babacar Fati pääsivät kokeilemaan pienestä kulmasta laukausta, mutta kumpikaan ei onnistunut ohittamaan Virtasta.

Ilves oli enemmän kuin lähellä 2–0-maalia 58. minuutilla, kun Roope Riski pääsi nokikkain Paunion kanssa. SJK-vahti torjui entisen SJK-tähden yrityksen, mutta Joona Veteli pääsi vielä kokeilemaan jatkotilanteesta. Kerhon onneksi Vetelin sijoitus painui niukasti oikealta ohi.

Kerhon seuraava tilaisuus syntyi viitisen minuuttia myöhemmin. Arsalo pelasi pallon boksiin Strengille, joka oli vain kymmenisen metrin päässä maalista, mutta Ilveksen Tatu Miettunen ehti estämään seinäjokelaishyökkääjän laukauksen.

Lopulta tamperelaiset onnistuivat ohittamaan Paunion toistamiseen. Veteli lähetti komean pystysyötön Jorginholle, joka antoi vasemmalta laidalta tarkan syötön keskustaan Riskille, eikä keltapaitojen maalitykki epäonnistunut tällä kertaa. Ottelussa pelattiin tällöin 66. minuuttia.

Ilves ratkaisi leikin kuutisen minuuttia myöhemmin, ja tälläkin kertaa asialla oli Riski. SJK joutui nöyrtymään vielä kertaalleen, kun Isaac Atanga pääsi vapaaseen tilaan boksissa ja ampui pallon tarkasti takakulmaan.

Hallitsimme peliä suurimman osan ajasta Ilveksen avausmaalin jälkeen, ja loimme tarpeeksi paikkoja molemmilla jaksoilla, mutta emme vain saaneet palloa sisään. Ilves ansaitsi voittonsa ja heille täytyy antaa kunniaa hienosta kaudesta. Olemme tyytyväisiä, että onnistuimme varmistamaan suoran finaalipaikan, mutta meidän täytyy oppia virheistämme ja parantaa tästä ottelusta, jotta nappaamme europelipaikan ensi kaudeksi, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Kerhon riveissä nähtiin yksi debyytti, kun seinäjokelaisten tuore hankinta, gambialainen Momodou Bojang tuli vaihdosta sisään 70. minuutilla.

Veikkausliiga-kausi jatkuu Eurolopputurnauksella, joka pelataan 23.10–2.11. SJK pelaa varmuudella kaksiosaisessa finaalissa. Toinen finalisti selvitetään FC Hakan, VPS:n, FC Interin ja IF Gnistanin välillä Eurolopputurnauksen pudotuspelivaiheessa.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires (78′ Lauri Laine), Babacar Fati, Ville Tikkanen, Lewis Strapp (18′ Oskari Väistö), Markus Arsalo, Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen (70′ Momodou Bojang), Kasper Paananen, Tuomas Kaukua (77′ Gabriel Oksanen), Jere Streng