123 456 7890

Veikkausliiga pyörähti keskiviikkona viimein käyntiin, ja SJK avasi kautensa OmaSp Stadionilla isännöimällä FC Hakaa. Ottelu päättyi SJK:n voittoon lukemin 2–1 (1–0). Jake Dunwoody ja Kingsley Ofori maalareina. SJK Akatemiasta edustukseen nousseelle Oforille maali oli uran ensimmäinen Veikkausliigassa, ja Ofori myös syötti Dunwoodyn avausosuman. Veikkausliiga jatkuu lauantaina 15.4. vierasottelulla FC Honkaa vastaan. Peli pelataan Myyrmäen Jalkapallostadionilla, Vantaalla, koska Hongan kotikenttä ei ole vielä pelikunnossa. Seuraava kotiottelu on lauantaina 22.4. ja silloin OmaSp Stadionille saapuu FC Lahti. Liput myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

SJK – FC Haka 2-1 (1-0)
1-0 2 min Jake Dunwoody
1-1 53 min Ryan Mahuta
2-1 67 min Kingsley Ofori

Ottelu ehti vanhentua vain minuutin verran, kun SJK teki koko liigakauden ensimmäisen osuman. Asialla oli keskikentän työmies Jake Dunwoody, joka ei ollut todennäköisin avausmaalin tekijä, sillä brittipelaaja ei osunut viime kaudella sarjaotteluissa kertaakaan.

Maali syntyi, kun oikean wingbackin paikalla pelannut Kingsley Ofori nousi laidasta ja antoi tarkan keskityksen boksiin nousseelle Dunwoodylle, joka jatkoi pallon Aatu Hakalan vartioimaan maaliin.

Vahvasti molempiin suuntiin töitä paiskineella Dunwoodylla oli ensimmäisellä jaksolla kaksi muutakin kelpo maalintekopaikkaa. Toisessa paikassaan britti tykitti pallon kaukaa hieman Haka-maalin ohi, ja kolmannen yrityksen pilasi maalivahti Hakala. Kauden avausmaalin tekijä oli tavallaan yllätys SJK:n päävalmentajalle Joaquin Gómezille.

Tavallaan yllätti, tavallaan ei. Hänellä on ollut paikkoja aiemmin, ja tänäänkin hänellä oli pari muuta maalintekotonttia. Hän pelaa aina sydämellä ja antaa kaikkensa. Hän on todella monipuolinen pelaaja, Gómez kehui luottomiestään, jota hän valmensi jo vuosia sitten Englannissa.

Vieraiden paikat jäivät koko iltana vähiin. Avausjaksolla Juan Lescano onnistui ohittamaan SJK-vahti Ovie Ejeherin, mutta seinäjokelaisten onneksi pallo osui tolppaan.

Haka sai kuitenkin pelivälineen Ejeherin selän taakse toisen jakson alkupuolella 53. minuutilla. Lescanon millintarkka keskitys oikealta löysi Ryan Mahutan, joka iski pallon varmuudella sisään. SJK kuitenkin kuittasi reilua kymmentä minuuttia myöhemmin Oforin toimesta.

Murilo keskitti vasemmalta laidalta, Ofori otti pallon haltuun ja nuori pikakiituri tinttasi pelivälineen tulisesti Hakan puolustajan kautta maalin perukoille. Osuma oli Oforin ensimmäinen Veikkausliigassa. Lisäosumia ei enää nähty, joten täysi pistepotti jäi lakeuksille.

SJK:n kauden avaus oli kokonaisuudessaan todella vahva – etenkin kauden avausotteluksi.

Tämä oli enemmän kuin voitto. Tämä oli kenties paras suorituksemme tänä aikana, kun olen ollut Seinäjoella. Todella hyvä suoritus meiltä, mistä olen erittäin tyytyväinen. Joukkueen paiski töitä todella kovaa ja puolusti mallikkaasti suurimman osan illasta, Gómez jatkoi.

Olemme tällä hetkellä oikeassa paikassa. Teemme rajusti töitä, ja joskus tulee päiviä, ettemme ole parhaimmillamme, mutta olen hyvin toiveikas sen suhteen, että yllämme tällä kaudella tavoitteeseemme.

Käytännössä jokainen SJK-yksilö onnistui tehtävässään, mutta Gómez nosti esiin etenkin keskikentän kolmikon, Dunwoodyn, Valentin Gascin ja Pyry Hannolan. Kolmikosta Gasc on yllättänyt talven peleissä ja raivannut tiensä avaukseen.

Valentinin suoritus oli ilmiömäinen. Hän oli todella tasainen. On ollut hienoa nähdä, kuinka hän on tullut maailman toiselta puolen Argentiinasta Seinäjoelle, pelannut Akatemian paidassa Kakkosta ja Ykköstä ja nyt noussut seuraavalle tasolle. Jos ottaa paikan avauksesta, pitää pelata todella hyvin, ja hän on ehdottomasti ansainnut paikkansa, Gómez ylisti keskikentän nuorta pohjapelaajaa.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe (70’ Martti Haukioja), Kingsley Ofori, Murilo, Jake Dunwoody, Valentin Gasc (78’ Nooa Laine), Pyry Hannola, Diego Rojas (70’ Tuomas Kaukua) ja Jere Streng (70’ Jaime Moreno).