123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi kauden toisen voittonsa Veikkausliigassa, kun Ilves kaatui OmaSp Stadionilla maalein 1–0. SJK on kerännyt kauden kolmesta ottelusta seitsemän sarjapistettä, jolla irtoaa sarjan kärkipaikka. 

SJK–Ilves 1–0 (1–0)
1–0 Jaime Moreno 34′ 

SJK lähti tapojensa mukaan otteluun hyvällä jalalla ja onnistui lähestymään vastustajan maalia mallikkaasti. Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka siunaantui 4. minuutilla, kun Kasper Paananen pääsi kokeilemaan riiston jälkeen läheltä maalia, mutta nuorukainen ei saanut kunnon kosketusta palloon, ja peliväline suuntautui maalin yli.

Parin minuutin päästä Babacar Fati oli päästä huippupaikkaan Rasmus Karjalaisen hyvästä oivalluksesta, mutta Ilves-puolustus pääsi katkomaan wingbackin laukauksen viime hetkillä. 

Alkuvaiheen paras paikka tuli Paanaselle parinkymmenen minuutin pelin jälkeen: Karjalainen ja Pyry Hannola pelasivat upeasti yhteen keskikentällä ja lähettivät nuorukaisen puolittaiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa Ilves-vahti Otso Virtanen esti avausmaalin syntymisen laadukkaalla torjunnallaan. 

Hetken päästä oli Valentin Gascin vuoro aiheuttaa sydämentykytyksiä Ilves-leiriin, kun keskikentän luottomies kokeili boksin rajalta. Pallo viuhui niukasti yli maalin, ja Ilves säästyi takaiskuilta.

Ilves joutui kuitenkin taipumaan puolen tunnin pelin jälkeen. SJK-vahti Roope Paunio oivalsi vieraiden kulmatilanteen jälkeen vastaiskun paikan, ja nuori veskari lähetti Fatin karkumatkalle. Ilveksen Joona Veteli joutui rikkomaan Fatia boksissa, minkä myötä pallo vietiin pilkulle. Jaime Moreno asteli pallon taakse ja latasi pelivälineen varmasti verkon perukoille, kun ottelussa pelattiin 34. minuuttia. 

Ilveksen avausjakson parhaat paikat tulivat ex-SJK-tähti Roope Riskille, mutta taitavan hyökkääjän viimeistely oli ruosteessa. Myös Paunio venyi kertaalleen loistavaan torjuntaan ja piti vieraat nollilla.

Toisella jaksolla Ilves otti pallonhallinnan alusta lähtien ja vyöryi vaarallisesti kohti kotijoukkueen maalia, mutta usein maalintekopaikat jäivät näennäiseksi.

SJK:n puolustuslinja työskenteli hyvin yhteen, ja Paunio venyi tärkeisiin torjuntoihin. Paunio pysäytti muun muassa Marius Söderbackin kahdesti viimeisen vartin aikana.

Olen todella tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen. Ilves oli hyvä tänään. Heille täytyy nostaa hattua. Toisaalta meidän nuori joukkue osoitti hyvää yhteistekemistä ja puolusti boksia todella hyvin, iloitsi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Ilves laukoi ottelussa 16 kertaa ja osui kuudesti maalia päin. SJK ei onnistunut luomaan enää toisella jaksolla vaarallisia tontteja, mutta vahva oman pään tekeminen riitti tuomaan voiton.

Laskin, että Ilveksellä oli vain kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Pystyimme pitämään heidät pois vaarallisilta alueilta. Roope on osoittanut olevansa voittava maalivahti, ja hän pelaa todella hyvin yhteen puolustuksemme kanssa. Oli maalissa Roope tai Hemmo (Riihimäki), kommunikaatio pelaa kentällä, Lehtinen päätti.

SJK on voittanut tällä kaudella molemmat kotiottelunsa. Kauden avauksessa seinäjokelaiset kaatoivat AC Oulun. Viime viikolla Kerho jäi vieraissa tasapeliin VPS:n kanssa. 

SJK:n pelit jatkuvat keskiviikkona, jolloin HJK vierailee Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 19. Ottelun liput myy Ticketmaster.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Babacar Fati , Ville Tikkanen, Dario Naamo (66′ Otto Kemppainen), Valentin Gasc, Markus Arsalo (66′ Salim Yussif), Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen, Jaime Moreno (81′ Fallou Ndiaye), Kasper Paananen (45′ Kingsley Ofori)