123 456 7890

Veikkausliigaan valmistautuva SJK ja ensi kaudella Ykkösliigassa mittelevä SJK Akatemia molemmat pelasivat harjoitusottelut lauantaina 16.3. SJK Akatemia aloitti päivän tarjonnan ottelulla Vasa IFK:ta vastaan klo 14, ja edustusjoukkue puolestaan pelasi IFK Mariehamnia vastaan klo 17 alkaneessa ottelussa.

SJK Akatemia – VIFK 3–2 (2–0)
1–0 Hautamäki 4′
2–0 Essel 41′
3–0 Honkola 59′
3–1 Pahkasalo 69′
3–2 Pahkasalo 83′

SJK Akatemian pelissä kotijoukkue sai hyvän alun, kun se meni johtoon jo kolmenminuutin pelin jälkeen Elari Hautamäen maalilla. Akatemia sai pidettyä VIFK:n poissa vaarallisemmilta tekopaikoilta ja Emmanuel Essel viimeisteli taukolukemiksi 2–0. Eemeli Honkola onnistui toisella jaksolla toistamiseen lisäten Akatemian johdon kolmeen maaliin. VIFK onnistui tekemään kaksi maalia Aleksi Pahkasalon toimesta, ja loppulukemiksi ottelussa jäi 3–2-voitto SJK Akatemialle.

-Aloitettiin peli mainiosti ja pääsimme viimeselle kolmannekselle tosi hyvin. Ensimmäisen 15 minuutin jälkeen emmem pystyneet pitämään tempoa niin korkealla kuin olis pitänyt. Samassa vaiheessa vastustajakin pääsi hyvin pelin mukaan ja sen jälkeen VIFK oli tosi hyvä. Hyviä asioita, mutta myös korjattavia, joten hyvä jatkaa ja käydä peliä läpi, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK Akatemia: Miguel Rodriguez (Juho Kaunismäki 46′), Tobias Karkulowski, Bob Nii Armah, Vinicius Ribeiro (Emmanuel Essel 21′), Topias Helle (Nathaniel Tahmbi 70′), Elias Hyytinen (Jore Nikkilä46′), Tuomas Koivisto, Eemeli Honkola (Artur Atarah 70′), Gabriel Oksanen (Sayibu Yakubu 46′), Ibrahim Cissé, Elari Hautamäki (Taavi Kangaskokko 61′)

Emmanuel Essel viimeisteli SJK Akatemian toisen maalin.

Päivän toisessa ottelussa SJK sai vastaansa ahvenanmaalaisen IFK Mariehamnin. Ottelu oli tasainen mutta SJK korjasi pisteet hienon taisteluasenteensa ansiosta.

SJK–IFK Mariehamn 2–1 (1–1)
0–1 Raitanen 28′
1–1 Moreno 33′
2–1 Moreno 75′

Ensimmäinen puoliaika edustusjoukkueen harjoitusottelussa oli tasainen, ja molemmat joukkueet hakivat aluksi tuntumaa otteluun. IFK Mariehamn sai ottelussa ensimmäisenä pallon maaliin Patrik Raitasen toimesta. SJK sai pelistä hieman paremman otteen sen edetessä, ja tasoitusmaali syntyi Jaime Morenon toimesta hänen ohjattuaan etukulmalta pallon maaliin ohi IFKM-vahti Matias Riikosen. Tauolle mentiin tasalukemissa. Toisella jaksolla SJK pääsi peliin mukaan ja sai aikaan vaarallisia tilanteita. Varttia ennen loppuvihellystä Moreno teki komean voittomaalin vastustajan maalin yläkulmaan.

–Olimme hyvin organisoituja ja liikutimme palloa nopeasti. Teknisesti teimme liikaa virheitä pallonhallinnassa, joka esti meitä olemasta niin sulavia kuin yleensä. Toisen jakson alussa pääsimme jatkuvasti heidän boksiinsa ja saimme lisää paikkoja. Teimme pelin virheidemme takia hieman vaikeaksi itsellemme, mutta korvasimme puutteet asenteella – Lopuksi Jaime teki maalin ja onnistuimme joukkueena hienosti vaikka emme olleetkaan parhaimmillamme, sanoo SJK-luotsi Toni Lehtinen.

SJK: Hemmo Riihimäki, Kelvin Pires (Sainey Njie 88′), Oskari Väistö, Valentin Gasc (Denis Cukici 86′), Jaime Moreno (Tuomas Kaukua 77′), Pyry Hannola, Eetu Mömmö (Rasmus Karjalainen 61′), Salim Yussif (Markus Arsalo 46′), Ville Tikkanen, Dario Naamo (Lauri Laine 61′ Oliver Günes 79′), Kasper Paananen, Vaihtopelaajat: Paunio Roope, Gabriel Oksanen

Jaime Moreno iski molemmat SJK:n maalit