123 456 7890

SJK matkusti lauantaiksi 21.7.2024 pelaamaan Veikkausliigan ottelun Ahvenanmaalle IFK Mariehamnia vastaan, eikä jättänyt tuloksellisesti jossiteltavaa latoen tauluun lukemat 0–4. Samalla SJK vahvistaa otettaan Veikkausliigan kärkikamppailussa.

IFK Mariehamn – SJK 0–4 (0–0)
0–1 Hannola 59′
0–2 Moreno Ciorciari 67′
0–3 Strapp 82′
0–4 Kemppainen 87′

Ottelun ensiminuuttien aikana molemmat joukkuet hakivat hieman tunnustellen otetta pelistä. Molempien hyvin fyysisesti pelin aloittaneiden joukkueiden otteet olivat aluksi ehkä hieman malttamattomia. Ottelun ensimmäisen vartin paremmat paikat olivat SJK:lla, joskin kotijoukkuekin pääsi joitakin kertoja uhkaavasti boksiin tai ainakin sen rajoille. Lopulta seinäjokiset ottivat pelin hallintaansa. SJK oli pakotettu tekemään ensimmäisen vaihtonsa parinkymmenen minuutin kohdalla, kun Lauri Laine loukkasi kättään ja hänen tilalleen kentälle otettiin Tuomas Kaukua. Jakson vanhetessa SJK painoi peliä jatkuvasti maarianhaminalaisten päätyyn, mutta ei saanut lukuisista tilanteista huolimatta aikaan maalia.

Toisen jakson alussa pelinkuvaan yleisellä tasolla ei tullut suurta muutosta. SJK oli edelleen niskan päällä. Ennen tunnin täyttymistä Kerho sai kaipaamansa osuman, kun Pyry Hannolan maalin edustalle pudonnut keskitys pomppasi maaliin yllättäen IFKM-maalivahti Matias Riikosen. Vajaan kymmenen minuutin kuluttua seinäjokisien eduksi tuomittiin rangaistuspotku, ja samalla vastustajan Michael Fonsell ajettiin ulos punaisella kortilla. SJK:n maalitykki Jaime Moreno ei arehtynyt pilkulta, vaan siirsi Kerhon 0–2-johtoon. Pohjanmaalaisten kolmas syntyi kymmenen minuuttia ennen pelin loppua, kun Dario Naamo tarjoili hänelle päätyneen keskityksen boksiin edenneelle skotlantilaiselle Lewis Strappille, joka viimeisteli vasempaan alanurkkaan ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa. Lukemat 0–4 kaunisteli vaihdosta pitkästä aikaa Veikkausliigakentille sisään tullut Otto Kemppainen, joka eteni boksiin oikealta laidalta ja sijoitti pallon maalin perukoille.

–Ensimmäisellä puoliajalla olimme hyviä mutta emme luoneet lopulta järin hyviä paikkoja. Teimme taktisia muutoksia venyttääksemme vastustajan puolustuslinjaa mahdollisimman paljon. Lopulta onnistuimme musertamaan heidät. Pyry [Hannola] sai aikaan hyvän maalin ja pääsimme johtoon. Toinen Jaimen [Moreno] rankkarista ja pääsimme vielä ylivoimalle. Olimme menossa jo kohti voittoa mutta asenteemme ja prässimme toi meille vielä lisää paikkoja ja maaleja. Lewis [Strapp] iski osuman  toisessa pelissään ja Otto [Kemppainen] viimeisteli hienosti ensimmäisessä pelissään poissaolon jälkeen. 0–4 on todella ansaittu ja maaleja olisi voinut olla enemmänkin, mutta Maarianhamina on vaikea paikka pelata. Kaikki ovat tyytyväisiä suoritukseen ja tulokseen ja olemme valmiita matkustamaan kotiin hyvillä mielin, kertoo SJK-päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK pelaa seuraavan Veikkausliigaottelunsa ensi viikon lauantaina OmaSp Stadionilla FC Lahtea vastaan. Liput otteluun myy Ticketmaster. Tule paikalle todistamaan Kerhon komeaa suorituskykyä ja kannustamaan kotijoukkue jälleen uuteen voittoon ja kohti Veikkausliigan kirkkaimpia sijoja!

SJK: Paunio Roope, Fati Babacar (Strapp Lewis John 72′), Spencer Pires Kelvin, Karjalainen Rasmus (Streng Jeremiah 71′), Moreno Ciorciari Jaime Jose (Kemppainen Otto 80′), Hannola Pyry, Laine Lauri (Kaukua Tuomas 20′), Yussif Salim Giabo (Mömmö Eetu 46′), Tikkanen Ville, Naamo Dario, Paananen Kasper Vaihdossa: Riihimäki Hemmo