123 456 7890

SJK U17 hävisi Espoossa pelatussa ottelussa FC Hongalle 1-0 ja jäi SM-sarjan lopputaulukossa neljänneksi. Ero kolmanneksi päätyneeseen Käpylän Palloon oli lopulta vain yksi piste. FC Honka ei voitosta huolimatta noussut Suomen mestaruuteen, vaan jäi hopealle, HJK:n voittaessa mestaruuden ja oman ottelunsa. SJK U17 pelasi hienon ottelun, vaikka se joutui alivoimalle punaisen kortin myötä jo puolen tunnin pelin jälkeen. FC Honka U17 oli kuitenkin liian kova ja onnistui iskemään voittomaalin ottelun loppupuolella. B-nuorten kausi on nyt päättynyt ja vanhemmat pojat siirtyvät pelaamaan miesten sarjoihin. Nuorempi ikäluokka jatkaa talvella ja keväällä pelattavassa SM-karsintasarjassa.

FC Honka U17 – SJK U17 1-0 (0-0)
1-0 83 min Aito Pitkänen

Kotijoukkue FC Honka aloitti ottelun vahvasti, pakottaen SJK:n puolustuskannalle. Pelin kuitenkin edetessä, SJK pääsi paremmin mukaan peliin ja sai muutaman nopean hyökkäyksen sekä tilanteen niistä.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen, SJK:n Eero Lehto joutui kaatamaan karkuun päässeen Honka-pelaajan noin 20 metriä maalista, ja sai siitä suoran punaisen. Samalla tuomitusta vapaapotkusta, ei Honka kuitenkaan saanut vetoa kohti maalia.

Taukoa kohden Honka sai miesylivoimalla painettua pelin SJK:n päätyyn, mutta SJK puolusti vahvasti, eikä paikkoja tullut muutamaa kulmasta saatua keskitystä huolimatta. Samalla SJK yritti hakea pitkillä syötöillä nopeita vastahyökkäyksiä.

Miesalivoimasta huolimatta, SJK U17 sai heti toisen puoliajan alkuun hyvän painostuksen ja siitä muutaman kulmapotkun. Alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui, mutta Honka ei enää vienyt ottelua ensimmäisen puoliskon lopun malliin.

Lopulta Honka onnistui maalinteossa 83. minuutilla, ja maali tuli yllättävällä, kaukaa laidasta lähteneestä nostosta, upoten SJK-maalin takakulmaan. Heti Hongan johto-osuman jälkeen, SJK sai ottelun parhaan paikkansa, mutta Hongan maalivahti onnistui torjumaan kovan vedon.

Ottelun lopulla Honka sai vielä muutaman paikan SJK:n maalille, mutta Asseri Heinämäki torjui yritykset.

Lopputulos tarkoittaa sitä, että SJK U17 jää SM-sarjassa neljänneksi. Vain voitto olisi riittänyt nousemaan pronssi, kun Käpylän Pallo hävisi oman ottelunsa Tampereella. Heidän maalieronsa olisi joka tapauksessa ollut kovempi. Honka puolestaan otti voitoista huolimatta vain hopeamitalit, kun HJK voitti oman ottelunsa. HJK voitti Suomen mestaruuden ja KäPa sai pronssia, yhden pisteen erolla ennen SJK:a.

Honka voitti, mutta hyvä taistelu meiltä loppuun saakka. Annettiin kaikkemme, ja yritettiin loppuun saakka ottaa kolme pistettä ottelusta. Sillä olisimme päässeet mitalikantaan kiinni, mutta tänä päivän ei riittänyt, sanoi SJK U17-joukkueen valmentaja Arttu Aromaa ottelun jälkeen.

Jouduimme ikävä kyllä vajaalle jo 35 minuutin kohdalla, joka sitten vaikeutti aika paljon tätä matsia. Mutta jätkät antoivat kaikkensa, niin kuin he ovat koko kauden tehneet. Ja taisteltiin loppuun asti.

Honka on erittäin hyvä joukkue, ja oli pelissä parempi, ansaiten voittonsa. Mutta meille pääasia oli, että annettiin kaikkemme, eikä missään vaiheessa näkynyt, että olisi luovutettu tai jätetty hommat kesken. Todella tyytyväinen olen, totesi Aromaa.

Tähän ehkä yhteenvetona, meidän jätkät ovat painaneet todella hienon kauden. He ovat tehneet hommia ja halusivat lähteä täysillä joka ikiseen treenitapahtumaan. Taustat olivat myös hyvin sitoutuneita mukaan erittäin upeasti. Nautinnollinen olo on ollut olla matkassa mukana, Aromaa kiitteli

Nyt pienelle ansaitulle breikille, ja sen jälkeen hommat jatkuu, sanoi Aromaa vielä lopuksi.

SJK U17: Asseri Heinämäki MV, Aatu Hakala (64’ Leo Autti), Oskari Raiski, Oskari Väistö, Elias Hyytinen (46’ Taavi Kangaskokko), Mikael Vuorenmaa, Eero Lehto (33’ ulosajo), Eemeli Honkola, Eemeli Löytökorpi, Topias Helle (64’ Tuukka Marttila) ja Akseli Tervaniemi (61’ Axel Ainasoja).