123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho joutui pettymään perjantaina kotikentällään, kun IFK Mariehamn haki lakeuksilta 2–0-voiton. Kerho jatkaa kuitenkin Veikkausliigassa kolmannella sijalla 18 sarjapisteellään.

SJK–IFK Mariehamn 0–2 (0–0)
0–1 Sebastian Dahlström 54′
0–2 Oskari Sallinen 58′ 

Ottelun kuva oli alusta lähtien selkeä: SJK hallitsee palloa ja IFK Mariehamn pyrkii puolustamaan laadukkaasti ja iskemään riistojen kautta. Vieraiden taktiikka puri hyvin, sillä SJK jäi maaleitta ja koki kauden toisen tappionsa. 

Kerho loi avausjaksolla monta potentiaalista hyökkäystä – etenkin vasemmalta Dario Naamon kautta, mutta viimeiset ratkaisut ja viimeistely eivät olleet sataprosenttisella tasolla. Siitä tosin pitää syyttää myös vieraiden puolustusta, joka pelasi tiiviisti.

SJK:n avausjakson parhaat paikat tulivat Kasper Paanaselle ja Otto Kemppaiselle, joka korvasi avauksessa kokonaan pelistä sivussa olleen Babacar Fatin. Kemppainen pääsi nousemaan 19. minuutilla oikealta laidalta Jaime Morenon vapauttavasta syötöstä, ja SJK:n nuori wingback lähetti tulisen laukauksen etukulmaa kohti, mutta tarkkuus puuttui, ja pallo pysähtyi sivuverkkoon. Paananen puolestaan pääsi kokeilemaan läheltä pilkkua puolen tunnin paikkeilla. Kemppainen ja Kelvin Pires petasivat nuorukaiselle hyvän tontin, mutta laukaus ei osunut tälläkään kertaa maalipuiden väliin.

IFK Mariehamn sai myös paikkoja – etenkin vastaiskuistaan. Saarelaiset loivat vieläpä ensimmäisen 45-minuuttisen vaarallisimmat tontit, mutta isännät selvisivät maalivahti Roope Paunion johdolla. Paunio venytti upean torjunnan etenkin 25. minuutilla, kun ex-SJK-pelaaja Robin Sid lähetti kaukaa laadukkaan laukauksen, ja SJK-veskari siivosi pallon tolpan juurelta. Hetkeä myöhemmin Patrik Raitasen tarkka keskitys löysi maalin edestä Daniel Enqvistin, jolla oli huippupaikka siirtää pallo ilmasta sisään, mutta tällä kertaa viimeistely-yritys painui selvästi maalin yli.

Toisella jaksolla Mariehamn ei enää hukannut paikkojaan vaan viimeisteli kliinisesti. Sebastian Dahlström iski illan avausmaalin 54. minuutilla, ja Oskari Sallinen onnistui nelisen minuuttia myöhemmin. 

Dahlström teki itselleen laukaisutilaa ja lähetti boksin rajalta nurmea nuolleen laukauksen etualakulmaan. Paunio sai näppinsä väliin, mutta kova kuti upposi sisään. Sallinen pääsi puolestaan puskemaan pelivälineen sisään saman tien, kun hyökkääjä tuli vaihdosta sisään.

Vieraat vetäytyivät toisen osumansa jälkeen omalle alueelle pitäen SJK:n hyökkäystilat pienenä. Kotijoukkue sai jakson ensimmäisen hyvän paikkansa vasta 79. minuutilla, kun Fallou Ndiaye pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Mariehamnin maalivahti Matias Riikonen oli tilanteessa hyvin mukana ja torjui puskun kulmaksi. SJK sai lopussa useamman kulmapotkun, mutta vieraat puolustivat tilanteet toistuvasti laadukkaasti, eikä kotijoukkue päässyt lopulta lähellekään maalintekoa.

Pelasimme hyvin ensimmäisellä jaksolla, ja saimme laadukkaita palloja boksiin. Vastustaja sai pari vaarallista vastaiskua, mutta selvitimme ne tilanteet. Myös toinen jakso alkoi hyvin, mutta sitten peli muuttui. Ryhmittäydyimme puolustuksessa huonosti, mikä on meille epätyypillistä. Hyökkäyksessä laitoimme boksiin liikaa toivotaan-toivotaan-syöttöjä, harmitteli SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Grieve kokee, että perjantain koitos oli tärkeä opin paikka Kerholle. 

Kun hävisimme talvella Liigacupissa, otimme siitä opiksi ja korjasimme esimerkiksi suunnanmuutoksiin liittyviä kohtia. Tästä pelistä voimme oppia muun muassa sen, että boksissa ei tarvitse aina yrittää hakea liian hienoa kuviota. Tiedämme, kuinka hyviä voimme olla, ja nyt meidän täytyy vain parantaa tulevissa otteluissa. Kaikki tietävät, kuinka hyviä pystymme olemaan, Grieve linjasi.

Tappion lisäksi SJK:n huonoihin uutisiin lukeutui Kelvin Piresin keltainen kortti, joka oli hänelle kauden neljäs. Sen myötä puolustaja on pelikiellossa seuraavassa ottelussa. 

SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, jolloin seinäjokelaiset kohtaavat vieraissa HJK:n.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Dario Naamo (46′ Eetu Mömmö), Ville Tikkanen, Fallou Ndiaye, Valentin Gasc (78′ Lauri Laine), Markus Arsalo (56′ Salim Yussif), Pyry Hannola, Otto Kemppainen (56′ Kingsley Ofori), Jaime Moreno, Kasper Paananen (61′ Rasmus Karjalainen)