123 456 7890

Valentin Gasc ja Jere Streng iskivät SJK:lle osumat, kun se haki 2-1 vierasvoiton Turun FC Interistä. Otteluraportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

Tärkeääkin tärkeämpi voitto Turun FC Interistä pitää SJK:n pronssimitalihaaveet elossa. Voitto nostaa SJK:n yhden pisteen päähän VPS:sta, ennen viimeistä kierrosta. VPS kohtaa omassa ottelussaan HJK:n sunnuntaina, ja jos HJK voittaa, ottaa se Suomen mestaruuden, ja asetelmat pysyvät SJK:n kannalta mahtavina. Veikkausliiga jää joka tapauksessa tämän viikonlopun jälkeen reilun viikon mittaiselle maajoukkuetauolle, ja sarjakausi päättyy kiihkeään Pohjanmaan derbyyn Seinäjoen OmaSp Stadionilla, kun SJK ja VPS kohtaavat lauantaina 21.10. klo 17:00. Liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista. Pelit jatkuvat vielä tuon jälkeen kuitenkin vielä Eurolopputurnauksessa, pudotuspelityylillä, ja panoksena on paikka eurokentille kaudelle 2024. Tarkempi pudotuspelien otteluohjelma saadaan tuon 21.10. pelattavan kierroksen jälkeen.

FC Inter – SJK 1-2 (0-1)
0-1 27 min Valentin Gasc
0-2 49 min Jere Streng
1-2 70 min oma maali

Ensimmäisen tilanteen järjesteli SJK:n Jere Streng, joka pujotteli puolustajia, pääsi vetämään, mutta Interin maalissa Eetu Huuhtanen torjui. Kova tuuli vaikutti otteluun, ja pallo liikkui välillä sen mukana. SJK kuitenkin otti pelissä pallokontrollin.

27. minuutilla SJK meni johtoon, kun Valentin Gasc käytti ensin seinäsyötön Jaime Morenon kanssa ja sai pallon kuudentoista kaarella. Gasc itse myös sijoitti pallon sisäsyrjällä tarkasti sisään.

Pari minuuttia ennen taukoa FC Inter sai ensimmäisen paikkansa, kun Bobou Diallo voitti laidassa kaksinkamppailun, ja leikkasi keskelle. Kaukaa lähtenyt veto oli kuitenkin huono, ja se meni monta metriä ohi. Sen perään Jaime Moreno yritti kaukaa nostoa, kun Inter-maalivahti oli ulkona maalistaan, mutta sekin reippaasti yli. Inter sai vielä vapaapotkun ennen taukoa, mutta Petteri Forsell veti sen ohi maalin.

SJK meni heti toisen puoliajan alkuun 2-0 johtoon. Pitkä avaus puolustuksesta ensin Jere Strengin päähän, joka pudotti pallon viereen. Sen sai Diego Rojas, ja tämä jatkoi pallon eteen Strengille, ja Streng tuplasi SJK:n johdon.

Inter sai vasta tunnin pelin jälkeen hieman otetta, mutta ei todellista vaaraa SJK:n maalille. SJK puolestaan sai sen myötä vastahyökkäyksiä.

70. minuutilla Interin Rodrigo Arciero laittoi vaarallisen keskityksen takatolpalle, missä sitä tavoitteli Matias Tamminen. Syötön pääsi katkaisemaan Ibrahim Cissé, mutta hänen epäonneksensa se myös pomppasi omaan maaliin.

Timo Stavitski pääsi koittamaan viitisen minuuttia ennen loppua vetoa taka-alakulmaan vasemmalta laidalta, ja pallo meni puolisen metriä ohi.

Kun pelattiin jo lisäaikaa, pelasi Murilo Samson Ebukan läpisyötöllä keskeltä läpi, mutta Interin maalivahti tuli hyvin vastaan ja nappasi pallon. Ottelu päättyi vähän tuon jälkeen, ja SJK otti elintärkeän voiton, joka pitää pronssimitalihaaveet elossa

– Jälleen hyvä esitys meiltä, ja nyt se myös palkittiin hyvällä tuloksella. Viimeinkin. Tämä on myös jälleen hyvä askel eteenpäin, isompi askel kuin viime viikon tasapeli. Ja se auttaa meitä paljon kohti tavoitteitamme tässä vaiheessa kautta. Ja tämä on pelaajille valtava helpotus, ja auttaa meitä tulevissa peleissä, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez pelin jälkeen.

– Peli itsessään oli rakenteellisesti hyvää, mutta näissä vaikeissa olosuhteissa tämä oli pelaajille vaikea yksilötasolla. Ehkä jonain toisena päivänä, olisimme olleet vielä parempia viimeisellä kolmanneksella. Se olisi auttanut meitä voittamaan hieman mukavammin. Lopussa pystyimme pysymään sen verran rauhallisena, että pystyimme pitämään pelin meille loppuun saakka.

– Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto, ja nyt keskitymme tulevaan peliin. Katsomme myös mitä tapahtuu huomenna, ja toivottavasti pääsemme ratkaisemaan pronssimitalin viimeisessä pelissä kotona, päätti Gómez.

SJK: Markus Uusitalo MV, Ibrahim Cissé, Terry Yegbe, Ville Tikkanen, Murilo, Otto Kemppainen, Valentin Gasc, Jake Dunwoody (71’ Samson Ebuka), Diego Rojas, Jaime Moreno ja Jere Streng (89’ Pyry Hannola).