123 456 7890

SJK otti ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa kesäkuun maajoukkuetauon jälkeen, kun FC Honka kaatui lukemin 1–0. SJK:n ja ottelun ainokaisen puski Jere Streng Murilon keskityksestä. Samalla SJK nousi tasapisteisiin kärjessä olevan KuPS:n kanssa, mutta yhden maalin heikommalla maalierolla sijoitus on toinen. SJK:lla on kuitenkin kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin muilla kärkijoukkueilla, ja se pääsee nyt heinäkuun lopulla pelaamaan nuo rästiottelut, kun KuPS ja HJK pelaavat europelejä. Ensi viikolla SJK:n pelit jatkuu sunnuntaina 16.7. klo 18:30, kun SJK kohtaa FC Lahden vierasottelussa Lahden Stadionilla. Paikalle matkaava SJK-väki voi ostaa liput tästä linkistä ennakkoon. Seuraava kotiottelu on lauantaina 29.7. pelattava SJK – HJK.

SJK – FC Honka 1-0 (1–0)
1-0 25 min Jere Streng

SJK hyvästeli lauantaina yhden pelaajan, kun maalivahti Ovie Ejeheri pelasi viimeisen pelinsä Seinäjoella. Hän palaa emoseuraansa Arsenaliin sopimuksen mukaisesti.

Ejeheri pelasi SJK:ssa 14 sarjaottelua, joissa hän päästi vain kahdeksan maalia ollen koko liigan parhaita maalivahteja. SJK keräsi Ejeherin avustuksella 31 sarjapistettä, ja Honka-voitto nosti seinäjokelaiset sarjassa toiseksi. Ykköspaikalla on yhtä monta pistettä kerännyt KuPS, jolla on eteläpohjalaisia parempi maaliero. KuPS ja toiselta sijalta kolmanneksi valahtanut HJK (28 pistettä) ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän kuin SJK.

Ejeheri pääsi jäähyväisottelussaan melko helpolla SJK:n pelatessa totutun laadukasta puolustuspeliään.

Pelasimme tänään normaalia puolustavammin, mutta pystyimme tekemään sen, koska pelaamme aina kurinalaisesti, kertoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Gómez antoi Ejeherille suuret kiitokset lainapestin loputtua.

Hän on suuri lahjakkuus, ja hänellä oli suuri vaikutus meidän peliin. Toivottavasti hän jatkaa kehittymistään aina maailman huipulle asti. Tämä oli suuri onnistuminen myös meidän seuralle, ja tämä auttaa meitä rakentamaan suhteita Arsenaliin ja toivottavasti muihinkin isoihin seuroihin. Näytimme, että nuoret pelaajat voivat kehittyä täällä.

SJK:n lauantain suurimmaksi sankariksi toinen merkittäviä kehitysharppauksia ottanut nuorukainen, Jere Streng, joka puski ottelun ainokaisen 25. minuutilla. Murilo teki hienon esityön ja keskitti pallon vasemmalta boksiin, jossa päivystänyt Streng jatkoi pelivälineen taidokkaasti päällään Honka-vahti Maksim Rudakovin selän taakse.

Streng on tehnyt tällä kaudella jo viisi täysosumaa sarjapeleissä.

Olen todella onnellinen Jeren puolesta. Hän saattoi nousta liian nuorena ykkösjoukkueen mukaan, ja häneltä jäi tärkeitä kehitysaskeleita väliin, mutta hän ei ole koskaan lopettanut työntekoa. Nyt hänellä on menossa läpimurtokausi, ja näemme Jeren kehittyvän päivä päivältä, Gómez jatkoi.

SJK pelasi ottelun avausjakson vahvasti ja loi muutaman todella laadukkaan paikan. Streng onnistui omassa tontissaan, mutta Samson Ebuka ja Jake Dunwoody jäivät nuolemaan näppejään.

Vieraillakin oli tilaisuutensa. Roman Eremenko laukoi puolen tunnin kohdalla 20 metristä vapaapotkun, joka painui niukasti ohi etuyläkulmasta. Hetkeä myöhemmin Otto Koskinen pääsi hyvään puskupaikkaan, mutta pallo pysähtyi SJK-maalin ylärimaan.

Toisella jaksolla Honka otti luonnollisesti pallollista hallintaa, mutta ei merkittävästi. Kerhon boksipelaaminen oli timanttista omassa päässä, ja espoolaiset saivat lähinnä näennäisiä maalipaikkoja, jotka eivät tuottaneet isännille harmaita hiuksia.

SJK sen sijaan iski hyökkäykseen viisaasti ja rakenteli myös useamman hyvän maalintekopaikan. Nooa Laine sai pallon matalana annetusta kulmasta, ja nuori keskikenttämies pääsi vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta kuti suuntautui hieman maalin ohi.

73. minuutilla Streng ehti palloon maalin edustalla, mutta osuma ei ollut täydellinen, ja peliväline karkasi maalin ohi. Parin minuutin päästä Diego Rojas sai paikan boksin rajalla, mutta tälläkin kertaa kosketus jätti toivomisen varaa.

Rojas sai huipputontin myös lisäajalla. Dunwoody teki hienon riiston keskialueella ja käynnisti hyökkäyksen. Brittipeluri siirsi pallon viereensä Weslen Júniorille, joka jatkoi välittömästi Rojasille maalin eteen. Tällä kertaa Rudakov joutui torjuntatöihin, ja lopputulemana oli SJK:n kulmapotku.

Honka pääsi viimeisillä sekunneilla vielä SJK:n kenttäpäätyyn, mutta Kerho-puolustus pysyi loppuun asti varmana ja varmisti kolmen pisteen potin.

Ejeherin lähtö on jäämässä SJK:n kesän siirtoikkunan ainoaksi muutokseksi.

Olemme todella hyviä tällä ryhmällä, joten meille ei ole tulossa uusia pelaajia eikä kukaan ole lähdössä, Gómez painotti.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Terry Yegbe, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Murilo, Kingsley Ofori, Valentin Gasc (85′ Pyry Hannola), Nooa Laine (70′ Diego Rojas), Jake Dunwoody, Samson Ebuka (55′ Tuomas Kaukua) ja Jere Streng (85’Weslen Júnior).