123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi komean voiton perjantaina OmaSp Stadionilla, kun FC Inter vieraili lakeuksilla. Viime ottelussa kauden avaustappionsa kärsinyt SJK palasi nurmelle täysin uudella innolla ja nousi voitollaan Veikkausliigan toiseksi.

SJK–FC Inter 3–1 (2–1)
0–1 Darren Smith 10′
1–1 Jaime Moreno 16′
2–1 Kasper Paananen 44′
3–1 Rasmus Karjalainen 78′ 

Perjantain ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta epäsuotuisasti, vaikka SJK otti hallinnan heti alusta lähtien ja loi ensimmäisen laukaisupaikan ensimmäisen minuutin aikana. Inter nimittäin käytti ensimmäisen tilaisuutensa jo 4. minuutilla ja siirtyi Darren Smithin maalilla 1–0-johtoon. Turkulaiset käänsivät pelin keskikentällä, ja Smith pääsi karkaamaan läpiajoon Bismark Ampofon hienosta oivalluksesta, eikä kokenut maalintekijä käyttänyt paikkaansa käyttämättä.

Kerho ei kuitenkaan hätkähtänyt shokkialkua, vaan jatkoi hallintaansa. Jaime Morenolla oli ensimmäinen kunnon tilaisuus tuoda peli tasoihin 15. minuutin paikkeilla, kun hyökkääjä pääsi varkain nokikkain Inter-vahti Eetu Huuhtasen kanssa, mutta veskari torjui tilanteen kulmaksi. 

Kulmapotku oli kuitenkin liikaa vieraille: Pyry Hannola asteli kulmalipulle ja lähetti tarkan keskityksen turkulaisten maalille, jossa päivystänyt Moreno ampui pelivälineen suoraan ilmasta Inter-maalin takakulmaan. Näyttävä osuma päätti samalla Morenon kolmen ottelun mittaisen maalittoman putken.

SJK piti Interin kurissa koko avausjakson ajan ja vastasi pelin tahdista. Kotijoukkue onnistui myös nappaamaan johtoaseman vielä ennen taukoa. Tälläkin kertaa maalin alusti Hannola, jonka upeasta keskityksestä sai nauttia Kasper Paananen. Hannola lähetti laidalta millintarkan keskityksen Inter-puolustajien väliin, ja Paananen jatkoi pelivälineen päällään verkon perukoille 44. minuutilla. 

Inter sai käännettyä pelin kulkua toisella jaksolla ja pääsi aiempaa paremmin SJK:n prässin ohi, mutta vierailla ei ollut mitään asiaa vaarallisille paikoille, kun Kerho puolusti omaa aluettaan esimerkillisesti.

Viimeinen niitti nähtiin noin vartti ennen loppua, kun Moreno hankki isännille vapaapotkun reilusta 20 metristä. Vaihdosta sisään tullut Rasmus Karjalainen asteli pallon taakse ja tykitti pelivälineen upeasti ylänurkkaan.

Tämä oli meiltä hyvä peli. Siitä ei ole kahta sanaa. Todella aktiivista pelaamista, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Halusimme tehdä maaleja, ja se näkyi. Meillä ei ollut mitään hätää toisellakaan puoliajalla, ja “Rasse” viimeistään tappoi pelin hienolla maalillaan, iloitsi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Yksi suuri ilonaihe oli etenkin se, että viime viikon ottelussaan maaleitta jäänyt Kerho onnistui tällä kertaa takomaan kolme todella näyttävää osumaa.

Puhuimme paljon siitä, mitä edellisessä ottelussa tapahtui, ja korostimme tiettyjä asioita hyökkäyspelaamisessa. Painotimme muun muassa sitä, että hyökkäämme, koska haluamme tehdä maaleja. Tänään kaikki klikkasi todella hyvin yhteen, Lehtinen päätti,

SJK pelaa seuraavan kerran 27. toukokuuta, jolloin edessä on vierasreissu Lahteen. 

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Babacar Fati, Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc (84′ Fallou Ndiaye), Eetu Mömmö (58′ Rasmus Karjalainen), Pyry Hannola, Salim Yussif (65′ Markus Arsalo), Jaime Moreno, Kasper Paananen.