123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho palasi ottelutauoltaan vakuuttavalla tavalla, kun SJK haki Lahdesta rökälevoiton. Kerho kaatoi FC Lahden 4–0 ja nousi Veikkausliigassa kolmanneksi. Kyseessä oli SJK:n seurahistorian toinen voitto Lahdessa.

FC Lahti–SJK 0–4 (0–4)
0–1 Fallou Ndiaye 9′
0–2 Kasper Paananen 15′
0–3 Babacar Fati 28′
0–4 Salim Yussif 43′

SJK näytti heti alusta lähtien, kumpi määrää maanantai-illan tahdin, sillä kotijoukkueella ei ollut mitään palaa seinäjokelaisryhmän edessä. Kerho löi pelin pakettiin jo avausjaksolla iskien kaikki maalinsa ensimmäisen 45-minuuttisen aikana.

SJK aloitti maalinteon yhdeksännellä minuutilla. Pyry Hannola pelasi vapaapotkun keskialueella lyhyenä Valentin Gascille, joka lähetti keskityksen maalille. Puolustaja Fallou Ndiaye hyppäsi korkeimmalle ja puski pallon taitavasti lahtelaisvahti Josh Oluwayemin selän taakse. Osuma oli Ndiayen ensimmäinen Veikkausliigassa.

Verkko heilui uudelleen reilut viisi minuuttia myöhemmin, kun tällä kertaa Kasper Paananen pääsi puolittaiseen läpiajoon ja sijoitti pelivälineen varmasti verkon perukoille. Gasc teki riiston keskialueella ja pelasi pallon Hannolalle, joka vapautti Paanasen juoksuun.

Kerho siirtyi 3–0-johtoon jo ennen puolen tunnin täyttymistä, ja nyt viimeistelyn mallia näytti wingback Babacar Fati, joka lähti nousuun vasemmalta laidalta, pelasi pari seinäsyöttöä Hannolan kanssa ja iski pallon varmuudella takanurkkaan. Myös Fati viimeisteli ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa.

Kotijoukkue sai ensimmäisen laukauksensa maalia päin vasta 39. minuutilla, kun Bubacar Djaló kokeili Roope Paunion taitoja, mutta SJK-vahti selvitti tilanteen helposti. Toisessa päässä tapahtui muutamaa minuuttia myöhemmin, sillä Kerho iski illan neljännen kaappinsa Salim Yussifin onnistuessa läpiajosta. Yussifista tuli jo illan kolmas pelaaja, joka latoi liigauransa ensimmäisen maalin. Läpiajoa edelsi Yussifin riisto keskialueella, jossa hän nappasi pallon lahtelaispuolustaja Akseli Puukolta ja karkasi nokikkain Oluwayemin kanssa.

Olen todella iloinen siitä, että kolme pelaajaamme teki tänään ensimmäiset liigamaalinsa. Kaksi heistä pelasi viime kaudella Akatemiassa, mikä on taas yksi osoitus siitä, että valitsemamme tie tuottaa tulosta. Kokonaisuudessaan olen tietenkin todella tyytyväinen siihen, että teimme ottelussa neljä maalia, mutta olisimme voineet tehdä vielä pari lisääkin. Tämä oli kuitenkin väkevä esitys meiltä, iloitsi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Vieraiden paineistus jatkui myös toisella jaksolla, mutta Kerhon ruuti oli märkää vesisateen värittämällä 45-minuuttisella. Paras tilaisuus tuli tauolla vaihdosta sisään tulleelle Rasmus Karjalaiselle, joka pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuspotkusta heti jakson alussa, mutta Oluwayemi aavisti vasemmalle ja torjui kokeneen hyökkääjän kudin.

Karjalainen pääsi lähes heti perään kokeilemaan reilusta 20 metristä lähteneestä vapaapotkusta, mutta tällä kertaa miehen kova laukaus painui maalin yli. Karjalainen oli myös päästä tuikkaamaan pallon sisään maalin edustalta loppuvaiheessa, mutta hän ei aivan yltänyt Eetu Mömmön vasemmalta lähteeseen syöttöön.

Meillä oli selkeä ottelusuunnitelma. Halusimme prässätä korkealta, voittaa kakkospallot ja antaa laadukkaat ensimmäiset syötöt riiston jälkeen. Suunitelmamme toimi täydellisesti, ja loimme useita paikkoja. Myös joukkueen yhteistepeli, päättäväisyys ja ratkaisut boksissa olivat isoja asioita tänään, Lehtinen jatkoi.

SJK nousi voittonsa myötä 18 sarjapisteeseen ja ohitti sarjataulukossa Ilveksen sekä HJK:n. Kolmantena olevan Kerhon edellä ovat 19 pistettä keränneet KuPS ja VPS.

SJK pelaa seuraavan kerran perjantaina, jolloin IFK Mariehamn vierailee Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 18. Ottelun liput myy Ticketmaster.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires (59′ Eetu Mömmö), Fallou Ndiaye, Babacar Fati (59′ Otto Kemppainen), Ville Tikkanen (79′ Lauri Laine), Dario Naamo, Valentin Gasc, Salim Yussif, Pyry Hannola (76′ Markus Arsalo), Jaime Moreno (46′ Rasmus Karjalainen), Kasper Paananen.