123 456 7890

SJK sai hienon päätöksen kaudelleen, kun Veikkausliiga sai arvoisensa lopetuksen viimeisellä kierroksella Turussa. SJK jatkoi ottelussa seinäjokelaisyleisölle ja muille kannattajilleen kuluneen kauden aikana tutuksi tullutta taistelutahtoa ja iskuvoimaa. Joukkueen yhteispeli kulminoitui Turun illassa loistavaan jalkapallo-otteluun, josta kotiintuomisina joukkueella on Veikkausliigan pronssimitalit.

2-5 Wolsztynski 90+2′

Ottelu alkoi SJK:n hienoisella hallinnalla. Ensimmäinen sydämentykytyksiä SJK-kannattajille tarjonnut tilanne nähtiin neljännellä minuutilla, kun Tuco pääsi jallittamaan uransa viimeistä peliä pelanneen legendaarisen Henrik Moisanderin ulos maaliltaan. Laukaisu tai ratkaiseva syöttö jäi kuitenkin piippuun ja FC Inter selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Jakson kehittyessä Inter ei juuri saanut hyökkäyspeliään käyntiin, ja SJK pääsi useampaankin otteeseen murtautumaan Interin puolustusalueelle. Hyökkäys tuotti tulosta reilun vartin pelin jälkeen, kun Jake Jervis keskitti pallon maalin eteen rymistelleelle Tucolle, joka puski pallon maaliin ja räjäytti runsaslukuisen SJK-vieraskatsomon hurraahuutoihin. Maalin jälkeen SJK jatkoi ottelun pitämistä otteessaan. FC Interin ensimmäiset vaarallisehkot tilanteet olivat parinkymmenen minuutin pelin jälkeen boksin kulmalta ja vajaasta 30 metristä Petteri Forsellin antaman vapaapotkut, jotka molemmat kuitenkin Jesse Öst SJK-maalilla torjui helposti. SJK lisäsi johtoaan ajassa 32’, kun Tuco sai jälleen päänsä väliin tällä kertaa Pyry Hannolan antamaan kulmapotkuun. Tuco viimeisteli vielä hattutemppunsa 40 minuutin korvilla Jake Jervisin oikealta laidalta antamasta keskityksestä. Inter-vahti Moisander sain näppinsä väliin, mutta Veikkausliigan maalimäärässä jaetulle ykköspaikalle samalla noussut Tuco sai laitettua reboundin maaliin. Samalla Tucosta tuli SJK:n kaikkien aikojen eniten maaleja Veikkausliigassa tehnyt pelaaja 26 maalillaan. Enempää maaleja ensimmäisellä jaksolla ei nähty, joten tauolle siirryttiin SJK:n 0–3-johdossa.

Toinen jakso jatkui jotakuinkin samoissa merkeissä joissa myös ensimmäinen pelattiin: SJK piti pelin hallinnassaan. FC Inter sai kuitenkin kavennusmaalin ajassa 54’. Komean uransa tähän otteluun lopettanut Timo Furuholm antoi oivaltavan syötön Benjamin Källmanille, joka sai kovan laukauksensa uppoamaan SJK-maaliin. FC Inter sai uudelleen pallon maaliin reilun tunnin pelin jälkeen, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Seuraavaksi 68. peliminuutilla Jake Jervis sai lauottua hyvästä paikasta kohti Interin maalia, mutta Moisander sai torjuttua heppoisen vedon. Sen sijaan turkulaiset saivat toisen kavennusmaalinsa ajassa 70’ kun Jesper Engström puski pallon Petteri Forsellin keskityksestä maaliin. Jakson vanhetessa FC Inter sai pelin juonesta enemmän kiinni ja SJK joutui todella puolustustehtäviin. Taiki Kagayama pääsi hyvään tekopaikkaan 10 minuuttia ennen loppua Mutta Jesse Öst torjui vedon. SJK niittasi pelin selväksi viimeisellä minuutilla Rafal Wolsztynskin riistettyä pallon Inter-puolustukselta. Sitä seurannut syöttö boksiin ehtineelle Tucolle meni perille, ja kamerunilaistähti laittoi pallon Henrik Moisanderin yli maaliin tehden jo ottelun neljännen ja samalla koko kautensa 14. maalin. Wolsztynski itse kaunisteli voittolukemiksi 2–5 Tucon antamasta syötöstä lisäajan kolmannella minuutilla. Näin SJK sai aloittaa riehakkaat pronssijuhlat.

SJK:n upeaan kauteen ohjastanut Päävalmentaja Jani Honkavaara luonnehti tunnelmia ottelun jälkeen lyhyesti mutta tyhjentävästi: