123 456 7890

SJK kaatoi KuPS:n ja nousi Veikkausliigan kärkeen. Entistä paremmaksi saavutuksen tekee se, että SJK:lla on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Huikea saavutus sarjan nuorimmalta joukkueelta. Nuori oli myös ratkaisija, sillä voittomaalin iski 21-vuotias Jere Streng. Strengillä oli myös maali lähellä jo aiemmin, kun hän osui ylärimaan. Toinen sankari oli 20-vuotias maalivahti Ovie Ejeheri, joka torjui ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotkun. Voiton myötä SJK ottti myös viidennen voittonsa putkeen, ja pelasi kahdeksannen pelin ilman tappioita. Se on myös päästänyt vain kaksi maalia kaikissa otteluissa. SJK pelaa Veikkausliigan kärkikamppailun myös ensi viikon lauantaina, kun se matkustaa HJK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on puolestaan Pohjanmaan derby SJK – VPS, joka pelataan torstaina 8.6. klo 18:15 OmaSp Stadionilla.

SJK – KuPS 1-0 (0-0)
X-X 13 min Joona Veteli epr.
1-0 77 min Jere Streng

Jere Streng tuulettaa voittomaaliaan.

Perjantain koitoksessa ei nähty montaakaan huippupaikkaa, kun kentällä viiletti kaksi hyvin organisoitua ja fyysistä joukkuetta, joiden puolustuspeli on ollut alkukaudella erinomaisella tasolla.

KuPSilla oli koko ottelussa vain yksi laatupaikka, joka tuli ottelun alkupuolella, kun pallo vietiin pilkulle. Vetäjäksi valikoitui Joona Veteli, mutta KuPS-pelaajan veto jäi liian keskelle, ja SJK:n maalivahti Ovie Ejeheri aavisti oikein ja venyi torjuntaan.

SJK:n Tuomas Kaukua oli päästä huippupaikkaan hetkeä myöhemmin, kun hän ohitti taitavasti Ibrahim Cissén ja nousi vasemmasta laidasta kohti maalia. Cissé kuitenkin kaatoi Kaukuan boksin sisällä, mutta ei rikkeen arvoisesti, ja tilanne kuivui kasaan.

KuPS-vahti Johannes Kreidl joutui ensimmäistä kertaa kunnolla töihin 25. minuutilla, kun Jaime Moreno ja Jere Streng pelasivat pallon Jake Dunwoodylle. Brittipelaaja kokeili suorasta juoksusta, mutta Kreidl pysäytti pallon.

SJK sai puoliajalla ikävä uutisia, kun Kaukua joutui jättämään kentän. SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez arveli ottelun jälkeen, että Kaukua kärsii aivotärähdyksestä.

Kaukuan tilalle tullut Pyry Hannola piristi isäntien pallollista peliä, ja SJK olikin toisella jaksolla selvästi parempi osapuoli. Moreno pääsi puolittaiseen läpiajoon 57. minuutilla, mutta Kreidl oli jälleen vahvempi. Hetkeä myöhemmin Streng pääsi hyvään paikkaan maalin lähettyvillä Murilon syötöstä, mutta tällä kertaa peliväline pysähtyi ylärimaan.

Illan ainokainen syntyi lopulta 76. minuutilla. Dunwoody riisti pallon keskialueella ja pelasi saman tien ylöspäin Strengille, joka voitti kaksinkamppailussa vieraiden Collins Sichenjen ja nosti pelivälineen Kreidlin ohi verkon perukoille.

KuPS ei saanut aikaiseksi kunnon loppukiriä SJK:n vahvan puolustuspelin ansiosta. Ejeheri joutui vielä kerran torjuntatöihin, mutta vieraille ei annettu todellisia huippupaikkoja.

Tämä oli huippuluokan ottelu, jossa oli kova intensiteetti ja vaatimustaso. Me ansaitsimme voiton. Olimme parempia kuin vastustaja, ja saimme palkinnon siitä. Sarjakärkeen nousu on huikea suoritus pelaajiltamme, meiltä valmentajilta ja koko seuralta. Olemme unelmoineet tästä ja pysyneet koko ajan oikealla tiellä, Gomez iloitsi.

Olemme liigan nuorin joukkue, ja meidän ei pitäisi olla kärjessä. Ei millään mittarilla, joukkueen budjetin tai pelaajien kokemuksen perusteella. Haluamme kehittää näitä nuoria eteenpäin urillaan, ja emme ota paineita, mutta olemme todella nälkäisiä. Nyt meidän pitää nauttia hetki tästä, koska jalkapallossa ei tule usein sellaisia tilanteita, että olemme sarjaykkösenä ja 20 sarjapisteessä kahdeksan ottelun jälkeen.

SJK:n koko joukkue esitti taas kerran loistavaa puolustuspeliä. Seinäjokisille on tehty koko kaudella vain kaksi maalia. Puolustamisen laatu alkaa Kerhon hyökkääjistä, Morenosta ja Strengistä, jotka paiskivat jälleen rajusti hommia alaspäin.

Puolustaminen alkaa hyökkäyspäässä, ja heidän tekemisensä on osa meidän kokonaispuolustamista. Mitä kauempana omasta maalistamme teemme riiston, sitä parempi. Hyökkääjien pitää tulla alas, ja nämä jätkät tulevat. Puolustamisemme oli tänään mahtavaa, pilkkua lukuun ottamatta. Uskon todellakin, että olemme sarjan kovakuntoisin joukkue, Gomez painotti.

SJK jatkaa liigaotteluitaan ensi viikon lauantaina, jolloin Kerho pelaa Helsingissä HJK:n vieraana. Seuraava kotiottelu on edessä 8. kesäkuuta, kun edessä on Pohjanmaan derby, SJK-VPS.

Paineet pitäisi olla HJK:lla, koska heidän pitäisi olla liigan kärjessä. Emme pelkää heitä, vaan lähdemme samalla asenteella otteluun kuin aiemminkin, Gomez päätti.

SJK on kerännyt kahdeksassa ottelussa 20 sarjapistettä, ja KuPS tulee toisena 19 pisteellään. HJK pitää kolmatta sijaa ja on kahden pisteen päässä Kerhosta.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori, Murilo, Valentin Gasc, Jake Dunwoody (78’ Nooa Laine), Tuomas Kaukua (46’ Pyry Hannola), Jere Streng (89´Samson Ebuka) ja Jaime Moreno (84’ Diego Rojas).