123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon yhdeksän ottelun mittainen tappioton putki päättyi sunnuntaina, jolloin SJK vieraili Kuopiossa KuPSin vieraana. Kotijoukkue oli vahvempi maalein 2–1.

KuPS-SJK 2–1 (1–0)
1–0 Axel Widjeskog 28′
1–1 Jere Streng 57′
2–1 Saku Savolainen 84′

SJK joutui koville Veikkausliigan kärkikamppailussa, jossa kotijoukkue KuPS näytti alusta lähtien kovan tasonsa. KuPS hallitsi lähes koko avausjaksoa ja piti SJK:n ilman maalintekopaikkoja.

Kuopiolaisten hallinnasta huolimatta Kerho pelasi omalla alueella maltillisesti ja selvitti kotijoukkueen vaarallisilta näyttäneet tilanteet – yhtä virhettä lukuun ottamatta. Tuo virhe nähtiin 27. minuutilla, kun Markus Arsalo jäi tilanteessa jälkeen, minkä myötä keskikentän työmyyrä joutui rikkomaan Axel Widjeskogia boksissa, ja pallo vietiin 11 metriin.

Widjeskog veti itse ja sijoitti pallon varmuudella oikeaan alakulmaan. SJK-vahti Roope Paunio aavisti väärään suuntaan.

SJK:n hyökkäyspelaaminen tyssäsi kerta toisensa jälkeen keskikentällä KuPSin vahvan prässipelaamisen takia, mutta Kerho otti hallintaa muutamaa minuuttia ennen taukoa ja onnistui hankkimaan pari erikoistilannetta. Niistä ei kuitenkaan syntynyt sen suurempaa.

SJK teki tauolla pari vaihtoa, kun Jere Streng ja Fallou Ndiaye korvasivat Eetu Mömmön ja Valentin Gascin. Kolmen alakertaan siirtynyt Kerho jatkoi ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa alkanutta hallintaansa ja sai luotua painetta keltamustien päätyyn.

Kerhon ottelun ensimmäinen huippupaikka tuli heti toisen puoliajan alussa, kun Jaime Moreno pääsi kokeilemaan suorasta juoksusta, mutta KuPS-vahti Johannes Kreidl ehti liian lähelle ja peitti vapaat tilat torjuen tähtihyökkääjän yrityksen.

Hetkeä myöhemmin Kreidl muuttui kuitenkin sankarista syntipukiksi: maalivahti seikkaili liki 30 metrin päässä omalta työpaikaltaan ja hukkasi pallon Strengille, joka sai riiston jälkeen eteensä tyhjän maalin, eikä hyökkääjänä epäonnistunut avotontistaan.

Ottelu jatkui 57. minuutilla syntyneen tasoituksen jälkeen tasaisena, ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa siirtyi johtoasemaan. KuPS loi kymmenisen minuuttia Kerhon maalin jälkeen huippuvaarallisen tilanteen, mutta Paunio pysäytti hienolla torjunnallaan Taneli Hämäläisen yrityksen. Paunio venyi isoon torjuntaan myös 80. minuutilla, kun Saku Savolainen kokeili maalintekoa.

SJK ja Paunio joutuivat kuitenkin nöyrtymään 84. minuutilla. KuPSin vaihtomies Petteri Pennanen teki ison riiston keskialueella, lähti etenemään vasemmalta laidalta ja lähetti tarkan keskityksen maalille, josta Savolainen jatkoi pallon SJK-maalin yläkulmaan.

Seinäjokelaiset eivät saaneet kunnon loppukiriä aikaiseksi, joten pisteet jäivät Kuopioon. KuPS nousi voitollaan 37 sarjapisteeseen ja Veikkausliigam kärkeen. SJK on 32 pisteellään neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan Ilveksen kanssa. Sarjan toisena oleva HJK on kerännyt 34 pistettä.

Emme pelanneet niin hyvin kuin halusimme tai meidän olisi pitänyt voittaaksemme. Olimme avausjaksolla liian passiivisia, emmekä antaneet tarpeeksi painetta vastustajalle. Vastustaja sai myös kevyesti rangaistuspotkun, mikä harmittaa, mutta ennen kaikkea olen pettynyt siihen, ettemme pelanneet omalla tasollamme. Toisella jaksolla muutimme muotoa, ja aloimme pelata aggressiivisemmin. Voitimme pallon usein takaisin, mikä oli tärkeää. Siitä syntyi myös Jeren maali, kiteytti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK pelaa seuraavan kerran 12. elokuuta, jolloin VPS vierailee Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 19. Ottelun liput myy Ticketmaster.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Babacar Fati,, Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc (46′ Fallou Ndiaye), Markus Arsalo, Pyry Hannola (79′ Salim Yussif), Rasmus Karjalainen (61′ Kasper Paananen), Jaime Moreno (71′ Tuomas Kaukua), Eetu Mömmö (46′ Jere Streng)