123 456 7890

SJK nousi 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon, ja voittomaali räjäytti OmaSp Stadionin huutoon 90+3 minuutilla. Otteluraportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

SJK onnistui nousemaan 0-2 tappioasemasta voittoon, ja näytti siten luonnettaan. Samalla katkesi tappioputki, ja täydet pisteet ovat erityisen tärkeät. Nuori laitapuolustaja Otto Kemppainen pelasi loistavan ottelun, tehden samalla uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin. Voitolla SJK ottaa pienta kaulaa takana tuleviin, vankistaa kolmatta sijaansa, ja lyö painetta edellä oleville KuPS:lle ja HJK:lle, jotka pelaavat sunnuntaina. Veikkausliigan runkosarjaa on vielä yksi kierros pelaamatta, ja SJK matkustaa ensi viikon sunnuntaina 3.9. Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi. Runkosarjan jälkeen SJK:n pelit jatkuvat ylemmässä loppusarjassa, jonka ohjelma saadaan 4.9. Jos SJK sijoittuu kolmen parhaan joukkoon runkosarjassa, saa se vielä ainakin kolme kotiottelua ja kaksi vierasottelua ylemmässä loppusarjassa. Ja jos se ei sijoitu kahden parhaan joukkoon, jatkuu kausi vielä Eurolopputurnauksessa.

SJK – IFK Mariehamn 3-2 (0-1)
0-1 43 min Jelle Van der Heyden
0-2 48 min Kostantinos Kotsopoulos
1-2 50 min Kingsley Ofori
2-2 53 min Otto Kemppainen
3-2 90+3 min Jere Streng

SJK:n neljän ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki katkesi viimein, kun IFK Mariehamn kaatui lauantaina OmaSp Stadionilla 3–2. Vieraat karkasivat SJK:n runkosarjan viimeisessä ottelussa jo 2–0-johtoon, mutta Kerho nousi toisella jaksolla rinnalle ja lopulta ohi.

Voittomaali syntyi lisäajalla ottelun viime hetkillä Jere Strengin jalasta.

Voitto nosti Kerhon 38 sarjapisteeseen ja kahden pisteen päähän sarjakakkonen HJK:sta. Sarjakärki KuPS on kolmen pisteen päässä. KuPS ja HJK ovat kuitenkin pelanneet ottelun vähemmän kuin SJK. SJK sijoittuu runkosarjassa varmuudella kolmen parhaan joukkoon.

Avausjaksolla peli oli täysin SJK:n hallinnassa, ja kotijoukkue loi monen monta potentiaalisen näköistä hyökkäystä. Ongelmana vain oli, että harvat hyökkäykset johtivat konkreettisiin tilanteisiin.

Parhaimmat paikat tulivat jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Jake Dunwoodyn keskitys oikealta löysi Jaime Morenon maalin edustalta, ja SJK:n maalitykki sai osuman palloon, mutta peliväline suuntautui muutamasta metristä yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kingsley Ofori lähetti vihaisen kudin boksin rajalta, mutta vieraiden maalivahti Elmo Henriksson venyi torjuntaan.

Jakson lopulla SJK sai kylmää vettä niskaansa, kun kotijoukkueen purkupallo epäonnistui omalla alueella ja Jelle Van der Heyden sai pelivälineen. IFK:n keskikenttäpelaaja otti pallon haltuun ja lähetti vastustamattoman kudin SJK-maalivahti Miguel Rodriguezin vartioiman maalin takakulmaan.

IFK shokeerasi SJK:ta myös heti toisen jakson alussa. Konstantinos Kotsopoulos lähetti pallon SJK-maalia kohti, ja Rodriguez teki pahan arviointivirheen antaen pallon lipua selkänsä taakse. Rodriguez huomasi erheensä liian myöhään eikä ehtinyt reagoida tilanteeseen.

Toinen päästetty maali kuitenkin herätti SJK:n yrittämään entistä kovemmin. Kavennusmaali syntyikin jo paria minuuttia myöhemmin 50. minuutilla. Ofori sai pallon boksissa, ja vikkeläkinttuinen pelimies tälläsi pallon voimalla takakulmaan.

Tasoitusmaali nähtiin melkein heti perään 53. minuutilla. Nuori wingback Otto Kemppainen haki tilan keskustasta ja pääsi ampumaan pallon maata pitkin vasempaan alakulmaan. Osuma oli Kemppaisen liigauran ensimmäinen.

Ottelu näytti jo päättyvän tasapeliin, mutta kuin ihmeen kaupalla Kerho puristi voiton saarelaisista. Streng sai pallon boksissa ottelun viimeisellä minuutilla, ja vaihdosta sisään tullut hyökkääjä ampui taidokkaasti jäätävän pommin Henrikssonin vartioiman maalin yläpeltiin.

Jere tekee kovasti töitä, ja häneltä nähty monia hyviä otteluita. Hän on yhä todella nuori, ja välillä hänellä voi olla vaikeaa, mutta hän on ansainnut tällaisen onnistumisen kovalla työllään, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez

Voitto oli SJK:lle elintärkeä, sillä tasapelikin olisi voinut olla kuolettava isku seinäjokisten mestaruushaaveille.

Tämä oli todella suuri helpotus. Saimme tärkeät pisteet sarjatilannetta ajatellen, ja tämä antaa meille hengitystilaa. Meidän täytyy vain pelata omalla tasollamme jatkossa, ja tulemme saamaan sen, mitä ansaitsemme. Tähän mennessä olemme ansainneet paikan kolmen parhaan joukosta.

Tiesimme, että tästä pelistä tulee vaikea, mutta näytimme taas luonnetta. Emme hyväksyneet tappiota. Jatkossa meidän täytyy pitää maltti mukana ja pysyä positiivisena.

Kotijoukkueen yksilöistä illan yksi suurimpia onnistujia oli Kemppainen, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Liigauran ensimmäisen osuman lisäksi liukasliikkeinen laitapelaaja oli mukana monessa.

Otosta tulee hyvin esiin se, mitä me olemme seurana. Haluamme tuoda tänne nuoria lahjakkaita pelaajia ja kehittää heitä. Oton potentiaali on todella korkealla, ja hän on täällä syystä, Gómez päätti.

SJK: Miguel Rodriguez MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Otto Kemppainen, Murilo (84’ Babacar Fati), Valentin Gasc, Jake Dunwoody, Kingsley Ofori (66’ Tuomas Kaukua), Diego Rojas (77’ Jere Streng) ja Jaime Moreno.