123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

SJK iski molemmilla puoliajoilla osumat ja kaatoi VPS:n 2-0 Pohjanmaan derbyssä. Yleisöä oli tullut otteluun kirpeähköstä syyssäästä huolimatta 4094, mikä on kauden ennätys SJK:lle. Tauolla SJK johti 1-0 VPS:n omalla maalilla, ja toisen puoliajan alkuun VPS sai myös suoran punaisen kortin. 2-0 maalin iski kovaan vireeseen päässyt Tuomas Kaukua. SJK olisi voinut voittaa ottelun huomattavasti suuremminkin numeroin, sillä VPS:n maalilla Oskari Forsman otti peräti 8 torjuntaa, osa huippupelastuksia maaliviivalta. SJK:n maalivahti Jesse Öst pääsi ilman torjuntoja, mutta kahdesti hänkin tuli erinomaisesti vastaan, katkaisten VPS:n vastahyökkäykset. SJK nousi voiton myötä viidenneksi Veikkausliigassa, kun yksi kierros on runkosarjaa pelaamatta. Runkosarjan päätöskierroksella ensi viikon sunnuntaina 11.9. klo 16:00, SJK kohtaa vierasottelussa IFK Mariehamnin. Tuon ottelun jälkeen sarja jakaantuu kahtia ylempään ja alempaan loppusarjaan. Loppusarjojen ohjelmat ilmestyvät maanantaina 12.9.

SJK – VPS 2-0 (1-0)
1-0 22 min oma maali
2-0 62 min Tuomas Kaukua

SJK aloitti ottelun todella vahvasti, eikä VPS päässyt ensimmäisen vartin aikana montaakaan kertaa pois omalta alueeltaan. Ensimmäiset tilanteet johtivat SJK:n kulmapotkuihin, ja muihin erikoistilanteisiin. Tuomas Kaukua pääsi kertaalleen paikkaan puolustuslinjan taakse, mutta tilanne kariutui paitsiona.

VPS sai niin ikään tilanteen kulmapotkusta, ja pallo tulikin vaarallisesti Kalle Multasen päähän, joka koitti kääntää sen kohti maalia. Mutta se meni kuitenkin reippaasti yli. Toisesta VPS:n kulmasta pallo jäi elämään maalin eteen, mutta SJK siivosi sen kuitenkin nopeasti pois alueelta.

Reilun parinkymmenen minuutin kohdalla SJK sai sivuvaparin omalta oikealta hyökkäyslaidalta, ja sitä oli juonimassa Moshtagh Yaghoubi ja Pyry Hannola. Kaksikko pelasi pallon ovelasti pienellä siirrolla ensin Mosalle, joka jatkoi sen pystyyn boksin kulmalle Hannolalle. Hannola pääsi keskittämään matalana ja kovaa maalin eteen, missä VPS:n maalitykki Multanen ohjasi sen omaan maaliin. Takatolpalle kyllä juoksi kaksikin SJK:n pelaajaa, joten ilman ohjausta pallo olisi kenties mennyt heidän toimestaan sisään.

SJK jatkoi maalin jälkeen vahvasti, ja piti palloa selvästi vierailijaa enemmän, pakottaen VPS:n tiiviiseen puolustukseen. VPS kuitenkin sai välillä vaarallisia katkoja, joista myös vastahyökkäyksiä, mutta kumpikaan joukkue ei saanut varsinaisia maalipaikkoja.

Toisen puoliajan alkuun SJK sai hyvän hyökkäyksen. Missä pallo pelattiin pystyyn Tuomas Kaukualle linjan taakse. Kaukua oli pääsemässä maalintekoon, kun Juhani Pikkarainen juoksi perään ja tuli selkään sen verran kovaa aivan rangaistusalueen rajalla, että tuloksena oli vapaapotku viivalta SJK:lle ja suora punainen Pikkaraiselle. Seuranneesta vapaapotkusta SJK ei saanut vetoa kohti maalia, mutta sai pienen pyörityksen VPS:n boksiin ja sen rajoille.

Jos SJK oli pitänyt palloa paljon ensimmäisellä puolijalla, niin toisella dominointi vain vahvistui, ja hyvä liike pakotti VPS:n pitämään puolustuksen todella tiiviinä. SJK sai useita paikkoja, joista VPS-maalilla Oskari Forsman esitti huikeita pelastuksia. Välillä pallo kävi maaliviivallakin, mutta jostain Forsman ehti torjumaan.

68. minuutilla Jake Jervis pääsi laidasta läpi ja veti matalana kovaa kohti maalia. Forsman pääsi torjumaan, mutta vailla mahdollisuuksia liimata palloa. Pallo tippui viereen, ja siellä Tuomas Kaukua liukui sen sisään. 2-0:n jälkeen peli oli selvä. SJK jatkoi myllytystä, ja vain Forsmanin torjunnat piti vierailijaa pystyssä.

VPS sai vielä ainakin yhden vaarallisen vastahyökkäyksen, kun Samu Alanko sai pallon pitkällä syötöllä täyteen juoksuun. Mukana juoksukilpailussa oli Ville Tikkanen, mutta jäi sen verran taakse, että tilanteesta tuli paha. Jesse Öst tuli kuitenkin hyvin vastaan maalistaan, ja Alanko ei ehtinyt osumaan palloon, kun torjunta tuli pitkästä syötöstä. Tuon perään SJK sai vapaapotkun toisessa päässä, mistä jälleen Mosa laittoi ovelasti pallon Diego Rojasille, joka pääsi vetämään kohti maalia varman maalin näköisesti, mutta jostain Forsman ehti hyppäämään eteen, ja sai toisen kätensä maaliviivalla vedon eteen. Kaikkiaan Forsman torjui 8 SJK:n vetoa, kun tilastojen mukaan Öst ei joutunut torjuntatöihin kertaakaan. Todellisuudessa Öst torjui kuitenkin kaksi läpiajoa, jotka voisi tilastoon vedoiksi laskea. Voitto oli tilastojenkin valossa SJK:lle vähintäänkin ansaittu, ja ilman Forsmania, se olisi ollut huomattavasti suurinumeroisempi. Voiton lisäksi ilahduttavaa oli mahtava tunnelma OmaSp Stadionilla sekä suuri yleisömäärä, joka oli SJK:n kauden suurin tähän asti. Pelin jälkeen ilta jatkui vielä Supelauantain merkeissä OmaSp Stadionin Hetki-areenalla.

Varmaan yksi meidän ehjimmistä esityksistämme. En koskaan pidä, kun vastustajalta lentää pelaaja ulos. Se ei välttämättä helpota yhtään, eikä se mielestäni vaikuttanut peliin oikeastaan. Olimme ihan yhtä hyviä heitä vastaan tasakentällisin kuin sitten 11 vs. 10 tilanteessakin. Kuten sanoin, yksi ehjimmistä esityksistämme. Pelimme kulki hyvin myös puolustussuuntaan. Kun laitoimme heille painetta, ja he saivat muutamia suoraviivaisia vastahyökkäyksiä. Tiedämme, että he ovat niissä tosi hyviä, mutta me hoidimme ne. Voitimme myös kakkospallot, joissa he ovat normaalisti hyviä. Siten pelin kehittymisen kannalta, me olimme mielestäni erittäin hyviä tänään. Laitoimme heidät epämukavuusalueelleen. Normaalisti he tykkäävät pelata tiukkaa miesvartiointia, ja me liikuimme sekä vaihtelimme niin paljon paikkoja, että he eivät pystyneet seuraamaan mukana, pohti SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Olimme erittäin hyviä tässä ottelussa, ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikon otteluun, mistä aiomme ottaa jälleen kolme pistettä, sanoi Gómez vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Ville Tikkanen, Mehmet Hetemaj (46’ Matej Hradecky), Felipe Aspegren (71’ Babacar Fati), Kingsley Ofori, Moshtagh Yaghoubi (79’ Jake Dunwoody), Nooa Laine, Pyry Hannola, Diego Rojas, Tuomas Kaukua (79’ Samson Ebuka) ja Jake Jervis (88’ Josepablo Monreal).