123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK otti maukkaan päänahan, kun Veikkausliigaa johtava KuPS kaatui 2-1 luvuin OmaSp Stadionilla. SJK joutui pelissä ensin tappiolle, mutta nousi Diego Rojasin ja Jake Jervisin maaleilla voittoon. Voitto nosti SJK:n myös ylemmän loppusarjan paikoille, kun runkosarjaa on kolme kierrosta pelaamatta. Ensi sunnuntaina SJK matkustaa HJK:n vieraaksi Helsinkiin ja sen jälkeen pelaa Pohjanmaan derbyn Vaasan Palloseuraa vastaan OmaSp Stadionilla lauantaina 3.9. klo 17:00. Ottelu on Superlauantai, ja silloin pelin jälkeen Hetki-areenan lavalle nousee Klamydia. Ottelun lipuilla ja kausikorteilla pääsee iltatapahtumaan. Liput peliin ja tapahtumaan myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa.

SJK – KuPS 2-1 (1-1)
0-1 33 min Janis Ikaunieks
1-1 38 min Diego Rojas
2-1 63 min Jake Jervis

Peli sai shokkialun KuPS:n kannalta, kun vain kuudennella minuutilla maalivahti Johannes Kreidl sai suoran punaisen kortin. Kreidl pelasi palloa kädellään alueen ulkopuolella, ja esti siten Tuomas Kaukuan maalintekoaikeet. SJK sai tilanteesta myös vapaapotkun kuudentoista kaarelta. KuPS vaihtoi maaliin Otso Virtasen, ja tämä torjui Pyry Hannolan lähettämän vapaapotkun.

Vaikka SJK saikin prässillään vaikeutettua KuPS:n pelaamista, sai KuPS kuitenkin muutamaan kertaan vaarallisia hyökkäyksiä SJK päätyä kohden alivoimalla. Samalla vierailija puolusti tiiviisti omaa päätään, eikä SJK saanut hyviä maalipaikkoja.

Kun puolituntia oli pelattu, sai KuPS:n Anton Popovich pallon hyökkäyskolmannekselle, ja koitti murtautua sen kanssa SJK:n boksiin. SJK-puolustus kuitenkin esti aikeet. Popovich kaatui tilanteessa näyttävästi, ja erotuomari laittoi pallon pilkulle. SJK:n maalivahti Jesse Öst pääsi kuitenkin loistamaan, ja hän torjui Janis Ikaunieksin rangaistuspotkun hienosti.

Harmillisesti Joona Veteli sai kuitenkin pallon jälkitilanteessa vasemmalla laidalla, ja hän nosti sen takatolpalle. Siellä paikalla oli pilkulta epäonnistunut Ikaunieks, ja hän puski pallon sisään. SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan painoi pelin takaisin KuPS-päätyyn. Vain viitisen minuuttia johtomaalista, ensin Kingsley Ofori keskitti pallon takatolpalle. Sieltä sen voitti KuPS:n puolustaja Paulo Ricardolta Diego Rojas. Rojas kiersi nopeasti maalin eteen ja veti pallon matalana verkkoon.

SJK sai vielä pari puolittaista tilannetta ennen taukoa, mutta tauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

Tauolla SJK teki kaksi vaihtoa, kun Niko Markkula ja ensimmäistä kertaa paluunsa jälkeen Moshtagh Yaghoubi. Vaihdot toivat SJK:lle entistä enemmän keskitysvoimaa, mikä samalla löi enemmän painetta KuPS-päätyyn. Mosa pääsi myös vetämään aivan rangaistusalueen rajalta vaparista 56. peliminuutilla, kun Ofori kaadettiin läpiajossa. Otso Virtanen joutui torjumaan tilanteen kulmaksi ja siitä SJK sai vielä muutaman kulman lisää, mutta ei maaleja.

63. peliminuutilla Mosa löysi loistavalla syötöllä Jake Jervisin boksista, juoksussa takatopalle. Pallo tuli hyvin Jervisin päähän, joka puski pallon tolpan juureen ja SJK:n 2-1 johtoon. Viitisen minuuttia maalin jälkeen KuPS:n Ikaunieks otetaan vaihtoon, ja hän heitti mielenosoituksellisesti juomapullonsa OmaSp Stadionin pääkatsomoon. Siitä hän sai myös keltaisen, vaikka oli jo poistunut kentältä.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua, Rojas oli jälleen tekemässä taikojaan, ja hän nosti yllättävästi vasemmalta laidalta pallon kohti takakulmaa. KuPS-maalilla Virtanen sai juuri ja juuri näpit väliin, ja torjui pallon päädystä yli. Pari minuuttia tuosta, KuPS sai vielä paikan tasoitukseen, kun pallo keskitettiin takatolpalle. Sinne oli ehtinyt vapaaksi Uzochukwu Onuorah, mutta hänen puskunsa oli luokaton ja se ei mennyt edes maalia päin.

Lopussa KuPS nosti kärkeen keskuspuolustaja Diogo Tomasin rymistelemään, ja erikoistilanteissa myös Otso Virtanen nousi mukaan, mutta SJK selvisi ilman vaaraa KuPS:n yrityksistä, ja otti tärkeääkin tärkeämmän voiton sarjakärjestä kotikentällä. Voitolla SJK nousi mukaan ylemmän loppusarjan paikoille, ja tasapisteisiin neljäntenä olevan FC Hakan kanssa. Runkosarjaa on pelaamatta kolme kierrosta, ja sen jälkeen sarja jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. Kauden jälkeen pelataan vielä Eurolopputurnaus viimeisestä europaikasta kaudelle 2023.

SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez palkittiin ottelun alussa Veikkausliigan heinäkuun kuukauden valmentajana. Palkinnon luovutti SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Erittäin hyvä tulos. Ja erittäin hyvä juuri meille, sillä tämän myötä nousimme mukaan kuuden parhaan joukkoon, vaikka muilla onkin vielä pelejä huomenna jäljellä. He eivät kuitenkaan kaikki voi ottaa pisteitä, ja mennä meidän edellemme. Siksi tämä oli meille iso ja tärkeä askel tänään, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Olisi kuitenkin ollut ehkä parempi, jos peli olisi pysynyt 11 vs. 11. sillä se ulosajo muutti peliä paljon. Jotkut tuulettavat, kun toinen joukkue joutuu heti vajaalle, mutta itse en siitä tykkää. Pelaan mieluummin aina tasakentällisin. Kun toinen joutuu vajaalle heti alussa, siitä tulee vaikeaa, kun toinen muuttaa puolustavampaan muotoon, tilaa ei löydy alakerrasta ja se yleensä tekee joukkueesta myös urheamman tietyllä tavalla.

Toisella puoliajalla me kuitenkin dominoimme peliä ja teimme sen mitä meiltä odotettiin. Loimme paikat, puolustimme hyvin ja teimme kaiken tarkasti, että otamme voiton, Gómez päätti.

SJK: Jesse Öst MV, Felipe Aspegren, Matej Hradecky, Bradley Diallo, Kingsley Ofori, Mehmet Hetemaj (46’ Niko Markkula), Pyry Hannola (88’ Josepablo Monreal), Jake Dunwoody (46’ Moshtagh Yaghoubi), Diego Rojas, Tuomas Kaukua ja Jake Jervis (74’ Samson Ebuka).