123 456 7890

FC Inter kaatui vieraskentällä 2-1 luvuin, ja SJK nousi kolmen pisteen erolla Veikkausliigan kärkeen. Lisäksi SJK:lla on peli vähemmän pelattuna. Otteluraportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

SJK meni ottelussa johtoon Jaime Morenon kauden kahdeksannella osumalla. Valentín Gasc iski uransa ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa, vieden seinäjokiset jo 2-0 johtoon. Kun pelattiin jo ottelun viidettä lisäaikaminuuttia, rikoitui SJK:n kuparinen, ja Inter kavensi loppuluvut. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä SJK hallitsi lähes koko ottelun ja otti ansaitusti voiton sekä kärkipaikan sarjassa. Gascin debyyttimaalin lisäksi, nähtiin myös debyyttiottelu, kun vasta 17-vuotias Oskari Väistö tuli vaihdosta kentälle. SJK:n oma kasvatti on siten myös jo 11. pelaaja nykyjoukkueessa, joka tulee SJK Akatemian kautta mukaan ryhmään. SJK:n seuraava ottelu on todellinen herkkupala, kun HJK saapuu Seinäjoen OmaSp Stadionille Veikkausliigan kärkikamppailuun. SJK – HJK alkaa lauantaina 29.7. klo 17:00. Paikalle odotetaan paljon yleisöä, joten liput ilman jonoja ja edullisemmin ennakkoon Ticketmasterin kanavista. SJK – HJK on myös SJK:n Proud to wear Black-ottelu, eli kaikille paikalle tulijoille toivotaan mustaa vaatetta päälle. Värjätään koko OmaSp Stadion SJK:n väreihin!

SJK juhlii maalia ja kärkipaikkaa Turun Veritas Stadionilla. Kuva Andy Giler / FC Inter.

FC Inter – SJK 1-2 (0-0)
0-1 47 min Jaime Moreno
0-2 66 min Valentín Gasc
1-2 90+5 min Otto Lehtisalo

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin täysin SJK:n komennossa, Interin puolustaessa syvältä, vastahyökkäyksiä hakien. Vaikka SJK hallitsikin kenttätapahtumia, ensimmäinen maalitilanne tuli vasta 13. minuutilla kulmapotkusta. Murilon lähettämä kulmapotku tuli hyvin takatolpalle, mistä Terry Yegbe pääsi puskemaan. Pusku suuntautui kuitenkin hieman liika alas, ja maalia ei syntynyt.

Myös SJK:n toinen tilanne lähti Murilon keskityksestä, kun ensin Diego Rojas pelasi pallon eteenpäin vasemmalle laidalle. Murilo jatkoi sieltä keskityksen heti pilkun tuntumaan, ja Jaime Moreno pääsi puskemaan. Sen verran häntä kuitenkin häirittiin tilanteessa, että Moreno ei saanut kunnon osumaa palloon ja pusku meni päädystä yli.

36. minuutilla entinen SJK-pelaaja, ja Interin tuore hankinta Nikko Boxall rikkoi tyhmästi SJK:n Morenoa pelitilanteen ulkopuolella, aivan oman rangaistusalueen tuntumassa. Boxalille keltainen ja vapari SJK:lle. Diego Rojas veti vaparin hyvin yli muurin, mutta hieman yli maalin. Moreno pelattiin hetkeä myöhemmin linjan taakse vapaaksi, mutta lippu oli ylhäällä paitsion merkiksi.

Juuri ennen taukoa Interkin sai ensimmäisen tilanteensa, mutta veto lähti kaukaa alueen ulkopuolelta, eikä SJK-maalivahti Krišjānis Zviedrisillä ollut ongelmia sen liimaamisessa.

Krisjanis Zviedris Veritas Stadionilla. Kuva Tara Jaakkola / FC Inter.. Myös jutun otsikkokuva Tara Jaakkola.

SJK iski heti tauon jälkeen 0-1 maalin kulmatilanteesta. Ensin Murilo pelasi lyhyenä pallon Valentin Gascille, ja Gasc antoi sen hänelle takaisin alaviistoon. Siitä Murilon takatolpalle, ja Jaime Moreno puski kauden 8. maalinsa. Diego Rojas oli lisätä johtoa muutaman minuutin päästä, kun pallo tuli yllättäen hänelle boksissa. Veto lähti heti, mutta Interin maalissa Matias Riikonen torjui.

0-2 maali syntyi, kun ensin Jere Streng pääsi vetämään, ja pallo nousi puolustajan kautta korkealle ilmaan. Pallon alle pääsi täysin vapaaksi Valentín Gasc, joka puski pallon ohi vastaan tulleen Matias Riikosen. Maali oli Gascin uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

74. peliminuutilla Inter sai vapaapotkun, missä Petteri Forsell pääsi yrittämään bravuuriaan. Veto kuitenkin muuriin ja sen kautta SJK:n puolustukselle. Heti perään SJK sai vastahyökkäyksen, missä Rojas toi palloa ylös. Interin puolustus ehti kuitenkin hätiin ja tilanne kuivui kasaan.

Vasta 17-vuotias Oskari Väistö pääsi tekemään Veikkausliigadebyyttinsä 80. minuutilla, kun kapteeni Matej Hradeckyn jalka kramppasi.

Viitisen minuuttia ennen loppua nähtiin Interin paras tilanne, kun ensin Forsell nosti keskityksen kaukaa takatolpan tuntumaan, ja sieltä Valentin Purosalo pääsi jatkamaan matalana maalin eteen. SJK:n onneksi paikalla ei ollut yhtään Interin pelaajaa.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, pääsi Interin Otto Lehtisalo tekemään vielä uransa ensimmäisen liigamaalinsa, ja viemään SJK:n kuparisen. Voittoa ei vienyt kuitenkaan mikään, ja SJK nousee sillä sarjakärkeen.

SJK pelaa seuraavaksi kotona, kun HJK saapuu kärkikamppailuun. Kuva Andy Giler / FC Inter.

Olen erittäin tyytyväinen esitykseemme. Erittäin ehjä ottelu. Ja olen erittäin onnellinen tämän koko ryhmän puolesta, niin pelaajien kuin taustajoukkojen, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Emme pyytäneet pelaajilta mitään muuta, kuin että he nauttivat pelaamisesta. Olemme mahtavassa tilanteessa, ja voimme nauttia siitä, miten kilpailukykyisiä olemme ja siitä, että voimme voittaa jokaisen ottelun mitä pelaamme.

Ja en tarkoita vain meitä, vaan kaikkia ihmisiä Seinäjoella. Nauttikaa tästä tilanteesta, älkääkä murehtiko minne me voimme päätyä tai mitä voi sattua. Nauttikaa hetkestämme nyt. Me joukkueena tänään ainakin nautimme, Gómez korostaa.

Interiä vastaan täällä pelaaminen on hankalaa, ja he tekevät matalalla blokillaan pelaamisen todella vaikeaksi. Mutta olimme kärsivällisiä, ja olimme rohkeita. Ja se kannatti todellakin, iloitsi Gómez.

Kolme massiivista pistettä mukaan vierasottelusta, ja samalla jatkoimme meidän mahtavaa vierassaldoamme. Kuten sanoin, olen erittäin iloinen joukkueen ja yksilöiden esityksestä tänään. Nyt meidän pitää vain pystyä jatkamaan näin.

Ensi lauantaina meillä on tulossa mahtava ottelu. Paras ikinä mitä voi kuvitella. Toivotan kaikki siihen tervetulleeksi ja kannustamaan. Ja kuten olen sanonut joskus aiemmin kaudella, haluaisin nähdä stadionin täynnä. Ei tule parempaa tilaisuutta siihen kuin nyt ensi lauantaina, ja tulla tukemaan meidän joukkuettamme eteenpäin, entistä parempiin suorituksiin, toivotti Gómez vielä lopuksi.

SJK: Krišjānis Zviedris MV, Matej Hradecky (80’ Oskari Väistö), Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori, Murilo, Valentin Gasc, Nooa Laine (61’ Pyry Hannola), Diego Rojas (76’ Jake Dunwoody), Tuomas Kaukua ja Jaime Moreno (61’ Jere Streng).