123 456 7890

SJK palasi yhden tasapelin jälkeen voittojen tielle Veikkausliigassa, kun VPS kaatui Pohjanmaan derbyssä 2-1. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta lisäajalla, jossa Samson Ebuka puski kotijoukkueelle voittomaalin. Voitto nosti yhä tappioitta olevan SJK:n HJK:n ohi sarjan toiseksi. SJK:lla on kuitenkin sarjan paras pistekeskiarvo (2,40). Kerhon seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 11.6. klo 18:30 Maarianhaminassa, missä IFK Mariehamn isännöi seinäjokelaisia.

SJK – VPS 2-1 (1-0)
1-0 2 min oma maali
1-1 69 min Roni Hudd
2-1 90 min Samson Ebuka

KATSO OTTELUN VIDEOKOOSTE JA LEHDISTÖTILAISUUS

Pohjanmaan derby sai räväkän alun, kun SJK siirtyi 1-0-johtoon jo 2. minuutilla. Osuma saattoi olla jopa Veikkausliiga-kauden erikoisin, sillä maali syntyi suoraan rajaheitosta. Kerhon toppari, pitkistä rajaheitoistaan tunnettu Terry Yegbe heitti pallon hyökkäyspäässä suoraan kohti VPS:n maalivahti Teppo Marttista, jolla piti olla helppo työ ottaa pallo kiinni – mutta eipä ollut. Pallo livahti Marttisen käsistä verkon perukoille, ja SJK otti johtoaseman itselleen.

Osuma merkittiin vaasalaisten omaksi maaliksi, joten Yegbe ei vielä avannut maalitiliään Veikkausliigassa.

Avausjakso ei tuottanut SJK:lle huippupaikkoja, mutta kotijoukkueen puolustuspeli oli taas vahvalla tasolla, eivätkä vieraatkaan saaneet aikaiseksi sen vaarallisempia paikkoja. SJK sai avausjaksolla myös ikäviä uutisia, kun hyökkääjä Jere Streng joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen nurmelle juoksi pelikiellostaan vapautunut Tuomas Kaukua.

SJK tuli toiselle jaksolle hyvin, mutta lento ei kestänyt pitkään, ja VPS pääsi peliin aiempaa paremmin mukaan. Vieraat olivat yllättää isännät 54. minuutilla, kun Samu Alangon kulmapotku oli upota suoraan Ovie Ejeherin vartiomaan maaliin, mutta Yegbe oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja puski pallon pois maaliviivan lähettyviltä.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin VPS:n Peter Goodly Michaelilla oli edessään käytännössä tyhjä maali, mutta Ejeheri teki kauden yhden komeimmista torjunnoista, kun nuori veskari sai sormensa täpärästi palloon ja torjui tilanteen kulmaksi.

VPS sai kuitenkin painettua pelin tasoihin ennen 70. minuutin täyttymistä, kun vaasalaisten suurlahjakkuuden Roni Huddin kaukaa lähtenyt vapaapotku upposi SJK-maaliin. Vapari oli tarkoitettu keskitykseksi, mutta pallo otti ikävän pompun nurmesta ja painui suoraan verkon perukoille.

SJK:n Jaime Morenolla oli lähes heti perään huippupaikka iskeä Kerho jälleen johtoon. Otto Kemppainen pelasi pallon pilkun paikkeille Morenolle, mutta maalitykin kuti epäonnistui, ja Marttinen koppasi pallon.

Voittomaalia odoteltiin aina lisäajalle asti. SJK loi lopussa painetta VPS:n päätyyn, ja Samson Ebuka pääsi puskemaan Veikkausliiga-uransa toisen maalin Diego Rojasin antamasta vapaapotkusta.

–Meillä on erityinen ryhmä. Ei vaan joukkue, vaan myös valmennus ja muu henkilökunta. Olemme niin keskittyneitä siihen, että teemme tästä kaudesta menestyksen täyteisen. Olemme kilpailullisia, nälkäisiä ja erittäin keskittyneitä. Tällainen luonne kantaa pitkälle, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

–Tämä oli vaikea peli, mutta tiesimme sen jo etukäteen. VPS on ollut parempi kuin tulokset kertovat. Jaksoimme kuitenkin yrittää ja olla rohkeita. Sen kautta saimme vahvan lopun ja lopulta voiton.

Gómezin mukaan aikainen avausmaali vaikutti pelin luonteeseen ja saattoi johtaa siihen, ettei Kerho löytänyt parasta pallollista peliään.

–Sellainen vaikuttaa, vaikka tiedämme, että edessä on vaikea peli. Se on täysin ymmärrettävää, mutta puhuimme tauolla, ettemme voi antaa sen enää vaikuttaa, Gómez jatkoi.

SJK ei ole koskaan aiemmin avannut Veikkausliiga-kauttaan kymmenellä peräkkäisellä tappiottomalla ottelulla. Pääsarjassa Kerhon pisin tappioton putki on 11, joka on debyyttikaudelta 2014.

SJK on tällä hetkellä Veikkausliigassa toisena pisteen päässä KuPSista, joka on pelannut seinäjokelaisia kaksi ottelua enemmän.

Kerholta puuttui torstain ottelusta Murilo, joka oli sivussa varotoimenpiteenä, ja hän saattaa pelata jo seuraavassa ottelussa. Gómezin mukaan avausjaksolla loukkaantuneen Strengin vamma ei vaikuta vakavalta.

Kerho pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, jolloin edessä on vierasottelu IFK Mariehamnia vastaan. Tämän viikon jälkeen Veikkausliiga vetäytyy maaottelutauolle, josta seinäjokelaiset palaavat tositoimiin 27.6. Tuolloin SJK isännöi OmaSp Stadionilla AC Oulua

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori, Otto Kemppainen, Valentin Gasc (66’ Matias Vainionpää), Jake Dunwoody (66’ Nooa Laine), Pyry Hannola (78’ Diego Rojas), Jere Streng (40’ Tuomas Kaukua) ja Jaime Moreno (78’ Samson Ebuka)