123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho palasi voittojen tielle Veikkausliigassa, kun SJK kaatoi kotonaan VPS:n Pohjanmaan derbyssä 3–1. Voitto nosti seinäjokelaiset sarjan kolmanneksi 35 pisteeseen.

SJK–VPS 3–1 (2–0)
1–0 Rasmus Karjalainen 19′
2–0 Valentin Gasc 29′
3–0 Jaime Moreno 51′
3–1 Mads Borchers 69′

Tulikuuma Pohjanmaan derby alkoi tasaisissa merkeissä, mutta SJK oli ajoittain yllättävissä vaikeuksissa vieraidensa kanssa, jotka loivat ensimmäisen 20 minuutin aikana useamman potentiaalisen tilanteen. Vaasalaisten viimeistely oli kuitenkin ruosteessa, eikä SJK-vahti Roope Paunio ollut helposti yllätettävissä.

SJK sen sijaan viimeisteli tylysti, kun paikkoja alkoi tippua. Kerhon ensimmäinen huippupaikka syntyi 19. minuutilla Rasmus Karjalaiselle, ja kokenut hyökkääjä ei erehtynyt. Tuomas Kaukua teki oikealla laidalla vahvan työn ja löysi maalin edestä millintarkalla syötöllään Karjalaisen, joka jatkoi pelivälineen VPS-vahti Teppo Marttisen selän taakse.

Maali myös vapautti SJK:n pelaamista, ja avauspuoliajan viimeinen puolituntinen olikin Kerhon hallintaa. Kapteeni Ville Tikkanen oli iskeä isäntien toisen vajaa kymmenisen minuuttia Karjalaisen osumasta, mutta tähtitoppari ei osunut läheltä maalipuiden väliin.

Kotijoukkue juhli kuitenkin vielä ennen puolen tunnin täyttymistä: Kaukua teki jälleen vahvaa työtä oikealla laidalla ja syötti pallon keskustaan Jaime Morenolle, joka puolestaan petasi avotontin Valentin Gascille. Keskikentän raataja iski pallon varmasti verkon perukoille, ja kotijoukkue oli kaksi maalia edellä.

Toinen maali vain lisäsi Kerhon hurmosta. Seuraava paikka siunaantui Morenolle viitisen minuuttia edellisestä. Kaukuan vahva riistopelaaminen avasi tontin yllättäen nicaragualaishyökkääjälle, mutta veto suuntautui niukasti maalin ohi. Hetken päästä oli Kaukuan vuoro kokeilla reilusta 10 metristä, mutta tällä kertaa VPS-puolustus blokkasi seinäjokelaisten yrityksen.

Vieraat yrittivät rynnistää toisella jaksolla uudella innolla, mutta turhaan. SJK puolusti ensimmäiset minuutit tarkasti ja iski viisaasti tappaen pelin heti jakson alkupuolella. Asialla oli jälleen Kaukua-Karjalainen-Moreno-kolmikko. Kaukua pelasi pallon vauhtiin vasemmalle laidalle Karjalaiselle, joka lähetti ulkosyrjällä vastustamattoman matalan syötön keskustaan, ja maalille juossut Moreno pääsi siirtämään pelivälineen tyhjään rysään.

VPS sai uutta virtaa 66. minuutilla nähdyn triplavaihtonsa myötä, ja vieraat onnistuivat pian hyödyntämään momentuminsa, kun maalitykki Mads Borchers pääsi avopaikkaan boksissa ja naulasi pallon varmuudella Paunion selän taakse.

SJK kuitenkin piti VPS:n yhdessä maalissa ja loi itse ottelun lopun parhaat paikat. Kasper Paananen tykitti pallon 87. minuutilla ylärimaan, ja hetkeä myöhemmin Jere Streng pääsi huippupaikalle maalin edessä, mutta epäonnistui viimeistelyssään.

Alussa olimme hieman VPS:n paineen alla, mutta selvisimme heidän prässistään ja otimme kontrollin pelistä. Hyökkäyksemme liikkui oikeisiin paikkoihin ja onnistui luomaan uhkaa tilanteenvaihdoissa. Halusimme pitää nollapelin, missä emme onnistuneet, mutta tämä oli kokonaisuudessaan kypsä esitys meiltä. Hyvä vastaus viime pelin tappioon, sanoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Ottelun lopussa nähtiin myös tunteiden kuohuntaa. Välien selvittelyn seurauksena vaasalaisten Prosber Ahiabu ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla.

Ottelua seurasi paikan päällä yli 4600 jalkapallofania.

SJK pelaa seuraavan kerran tulevana perjantaina, jolloin Kerho matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.15.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Babacar Fati (75′ Lewis Strapp), Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc, Markus Arsalo, Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen (75′ Kasper Paananen), Jaime Moreno (68′ Jere Streng), Tuomas Kaukua (72′ Eetu Mömmö)