123 456 7890

SJK kaatoi Helsingin IFK:n kovassa kamppailuottelussa Wallsport Areenalla, ja eteni Liigacupin välierään. Välierässä vastaan tulee FC Honka ja ottelu pelataan Seinäjoella ensi viikonloppuna. Tarkemmin paikka ja aika tiedotetaan alkuviikosta. Säiden salliessa, ottelu voitaisiin pelata jo OmaSp Stadionilla. Päivän ottelu ratkesi Jake Dunwoodyn kaukolaukauksella tulleeseen maaliin. Tunteet myös kuumenivat kentällä muutamaan kertaan, ja erotuomari nosti useamman keltaisen rauhoitellessa joukkueita. Otteluraportin tarjoaa MELTEX.

SJK – HIFK  1-0 (1-0)
1-0 45+5 min Jake Dunwoody

SJK sai otteluun hyvän alun, ja se painoi pelin heti vierailijan maalille, saaden kulman sekä hyvän laukauksen kohti etualakulmaa. HIFK-maalissa kuitenkin Beto torjui. SJK:n ote pelistä kuitenkin jatkui hyvänä.

14.minuutin kohdalla nähtiin raju tilanne, kun Tuomas Kaukua taklasi laidalla Sergei Eremenkoa. Eremenko lensi ikävästi SJK:n vaihtopenkille, ja tilanne näytti halliolosuhteiden vuoksi pahalta, kun laidat ovat lähellä kenttää. Molemmin puolin tunteet kuumenivat ja nähtiin torikokous, joka kuitenkin rauhoittui nopeasti. Kaukua sai tilanteesta keltaisen ja Eremenko nousi pystyyn jatkaen peliä. 

Pelissä nähtiin lisää tunteenpurkauksia, kun HIFK:n Macario kosti kulmalipulla aiemmin Pablo Andradelta saamansa taklauksen, ja erotuomarikolmikko joutui taas rauhoittelemaan molempia joukkueita ja Macario sai keltaisen ja samoin HIFK-maalivahti Beto. Vähän tuon jälkeen, HIFK sai ensimmäisen tilanteensa, mutta SJK:n maalissa Markus Uusitalo torjui varmasti. 

Puoliajan lopulla Ville Tikkanen pelasi Serge Atakayin laidalla vauhtiin, ja Atakayin hyvä keskitys kaarsi hyvin takatolpalle. Sielä Andrade jäi vain muutamia senttejä pallosta, että hän olisi puskenut sen sisään. 

Lopulta SJK meni johtoon, ja maalintekijänä oli Jake Dunwoody kaukolaukauksella. Tilanne alkoi kulmapotkusta, jossa ensin Tikkanen pelasi pallon takaviistoon. Siitä Mehmet Hetemaj veti, mutta pallo blokattiin ja se tuli Dunwoodylle alueen ulkopuolelle. Dunwoodyn veto upposi etualakulmaan. Maalin jälkeen mentiin heti tauolle. 

SJK teki maalin myös toisen jakson alkuun, mutta se hylättiin paitsiona. Tilanne tuli sivuvapaapotkusta, missä Jake Jervis pääsi puskemaan. Lippu oli kuitenkin ylhäällä. 

56.minuutilla HIFK sai kulman ja siitä Daan Klinkenberg pääsi puskemaan, mutta Uusitalo torjui ja tilanne hoidettiin. Pallo tuli kuitenkin nopeasti takaisin ja vierailija sai toisen kulman, ilman vaaraa SJK-maalille. Tunnin kohdalla Tikkanen kaatoi Jusif Alin laidassa, ja siitä Sergei Eremenko laittoi vaparista pallon boksiin, mutta ilman tulosta. 

Tämän jälkeen nähtiin tunteikas hetki, kun SJK:n ukrainalaispelajaa Denys Oliinyk tuli vaihdosta sisään. Yleisö huusi samalla rytmikkäästi Ukraina-huutoa, tukeaan osoittaen. Matej Hradecky juoksi samalla antamaan kapteeninnauhan Oliinykin käteen. 

Oliinyk oli mukana 68.minuutilla tilanteessa, jossa ensin Atakayi nousi hienosti oikealta laidalta ja pelasi pallon Oliinykille. Tämä jatkoi pallon Atakayille boksiin ja lopulta HIFK-pelaaja pelasti maaliviivalta Atakayin sijoituksen. 

85. minuutilla Cristhian Valencia pääsi puskemaan kulmasta, ja pallo menikin vain puolisen metriä ohi takayläkulman. Vielä ottelun lopussa Oliinyk järjesteli paikan Jervisille, mutta tämän veto meni reilusti yli ja ottelu päättyi SJK:n 1-0 voittoon. 

Se oli kova ottelu. Halusimme päästä jatkoon, ja me teimme kaiken sen eteen, että näin tapahtui. Olisimme halunneet pelata enemmän jalkapalloa, ja jotkut ratkaisut eivät olleet oikeita. Jalkapallo on kontaktipeli, mutta itselle jäi vähän pelin jälkeen tunne, että emme hirveästi päässeet pelaamaan ottelussa. Mutta kun pelasimme, teimme asiat hyvin. Me pakotimme heitä puolustamaan, mutta samalla me itse puolustimme hyvin, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez ottelun jälkeen. 

Tietenkin olisin halunnut voittaa selvemmin numeroin, mutta me menimme jatkoon, ja nyt on enää kaksi ottelua jäljellä kilpailun voittoon, päätti Gomez. 

SJK: Markus Uusitalo MV, Ville Tikkanen, Christhian Valencia, Mehmet Hetemaj (58’ Matej Hradecky), Pablo Andrade (75’ Martti Haukioja), Serge Atakayi, Jake Dunwoody, Vertti Hänninen (65’ Alfie Bates), Tuomas Kaukua (65’ Denys Oliinyk), Jake Jervis ja Josepablo Monreal (75’ Rafal Wolsztynski).