123 456 7890

Veikkausliigan mestaruuskamppailuun kaavailtu FC Honka ja SJK tasasivat pisteet 0-0 tuloksella lauantai iltana. Vantaalla, Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattu Veikkausliigaottelu oli erittäin tasainen, eikä maalipaikoilla isosti juhlittu. Molemmille joukkueille tilanteita kuitenkin tuli, mutta sekä puolustus että maalivahtipeli olivat eliittiä molemmissa päissä. Lähimmäksi maalia pääsi kotijoukkue Honka vapaapotkusta, joka osui kuitenkin vain ylärimaan. Näin SJK jatkaa ilman tappioita Veikkausliigassa ja Honka otti avauspisteensä. SJK:n 19-vuotias maalivahti Ovie Ejeheri pelasi samalla myös uransa ensimmäisen nollapelin Veikkausliigassa. SJK pääsee hakemaan putkelle jatkoa ensi viikonloppuna, kun se pelaa seuraavan kerran Veikkausliigaa ensi lauantaina 22.4. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Silloin SJK saa vieraaksi FC Lahden. Ottelun liput myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

FC Honka – SJK  0-0

Honka ja SJK tasasivat pisteet Vantaalla. Kuva Juhani Järvenpää. Luvaton käyttö kielletty.

Peli alkoi Hongan komennossa ja pallohallinnassa, mutta SJK pääsi nopeasti mukaan, ja otti oman pallohallintajaksonsa perään. Mitään kovin vaarallisia tilanteita ei kumpikaan varsinaisesti päässyt luomaan.

Molemmilla oli kuitenkin puolittaiset tilanteet ensimmäisen jakson aikana. Ensin Otso Koskinen sai annettua hyvän keskityksen SJK-maalille, mutta puolustus ehti purkamaan. Toisessa päässä Terry Yegbe antoi puolen tunnin kohdalla keskityksen pilkun kohdalle, ja siitä Jere Streng pääsi puskemaan kohti maalia. Hongan maalissa kuitenkin Maksim Rudakov oli paikalla ja nappasi puskun syliinsä.

Toisen puoliajan alkuun Honka sai tukun erikoistilanteita, ja niistä vaarallisimman aivan kuudentoista rajalta 51. minuutilla. Vapaapotkusta Hongan Lucas Kaufmann veti todella kovaa SJK-maalin ylärimaan. Pari minuuttia tuosta, Murilo antoi hyvän keskityksen, joka tuli takatolpalle Kingsley Oforille, mutta tämän vedon ehti Hongan puolustaja blokkaamaan.

Oforille tarjoutui erinomainen paikka myös kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Diego Rojas jatkoi pallon erinomaisesti hänelle boksiin, mutta liukas kenttä teki temppunsa ja Oforilta lähti jalat alta. Vain hetkeä myöhemmin Tuomas Kaukua veti kovaa ja matalana oikealta puolelta, ja Hongan maalissa Rudakov torjui eteensä. Murilo tuli irtopalloon ja pääsi vetämään, mutta nyt puolustaja ehti blokkaamaan.

Viime minuuteilla Honka sai kulmapotkusta tilanteen sekä vedon kohti alakulmaa, mutta Ovie Ejeheri torjui pallon tolpan juuresta, pitäen pelin maalittomana loppuun asti. Tulos kelpaa, vaikkakin SJK lähti hakemaan voittoa kauden toisestakin ottelusta.

Jere Streng pääsi puskemaan ensimmäisellä puoliajalla. Kuva Juhani Järvenpää, luvaton käyttö kielletty.

Erittäin kilpailukykyinen ja hyvä vierasottelu. Kohtasimme todella hyvän joukkueen, jonka kaikki odottaa olevan tämän kauden lopuksi sarjan kärkipaikoilla, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez heti pelin jälkeen.

Kuten tosiaan sanoin, tämä oli meiltä hyvä esitys. Meillä oli omat hyvät hetkemme, kenties molempien jaksojen toiset puoliskot olivat sellaisia, että me olimme parempia ja he taas kenties puoliaikojen ensimmäiset puoliskot.

Tämä oli siten varsin tasainen peli. Emme ole tulokseen kuitenkaan tyytyväisiä, sillä me lähdimme hakemaan kolmea pistettä. Meillä oli myös lopussa mahdollisuudet tehdä maali, ja varsinkin vaihtojen myötä saimme hyvin lisää virtaa kentälle.

Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen, ja tämä on ollut hyvä kauden alku meille. Olemme mielestäni näyttäneet, että olemme varteenotettava joukkue tällä kaudella. Kenties tämä piste vieraista osoittautuu meille tärkeäksi, ja voimme ensi viikonloppuna jatkaa kotona, ottaen kolme pistettä, päätti Gómez.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Terry Yegbe, Kingsley Ofori, Murilo, Jake Dunwoody (63’ Nooa Laine), Valentin Gasc, Pyry Hannola (71’ Tuomas Kaukua), Diego Rojas ja Jere Streng (63’ Jaime Moreno).