123 456 7890

Jälleen vastakkain Suomen Cupissa joutuneet SJK Akatemia ja SJK kohtasivat OmaSp Stadionilla keskiviikkoiltana. Veikkausliigan SJK vei kohtaamisen nimiinsä 5-1 voitolla. Jere Streng, Otto Kemppainen ja Pyry Hannola olivat kentän hahmoja, sillä Streng teki kaksi maalia Kemppaisen syötöistä ja Hannola itse syötti yhden maalin ja oli käynnistämässä toista. Päivän komein maali oli kuitenkin kenties SJK Akatemian kavennus, kun Adam Mekki pamautti pallon takakulmaan kuudentoista rajalta. Molemmissa joukkueissa pelasi isot määrät SJK:n lupaavia nuoria pelaajia, ja kentän nuorin pelaaja oli debyyttinsä SJK Akatemian paidassa tehnyt 15-vuotias Aniis Machaal, joka normaalisti edustaa SJK U17-joukkuetta. Molempien joukkueiden yhteenlaskettu keski-ikä ei muutenkaan noussut paljoa 20 ikävuoden yläpuolelle, kun vanhin pelaaja oli SJK:n maalissa pelannut 25-vuotias Markus Uusitalo. Ottelun loppu pelattiin 10 vs.10 miehityksillä, SJK:n Jake Dunwoodyn saatua ensin punaisen kortin toisella keltaisella, ja lopussa vielä SJK Akatemian maalivahti Topi Säilynoja loukkaantui, eikä vaihtoja ollut enää jäljellä. Maaliin joutui hyökkääjä Emie Olsen, joka saikin vielä kaksi torjuntaa nimiinsä. Suomen Cupin 4.kierroksen arvonta on torstaina 4.5. ja pelipäivä on keskiviikko 17.5. Arvonta on edelleen maantieteellisesti jaettujen korien mukaan ja alempisarjalainen saa kotiedun. SJK Akatemia kohtaa ensi lauantaina Ykkösen vierasottelussa JJK:n ja SJK Veikkausliigan vierasottelussa samana päivänä AC Oulun. Molemmat ottelut alkavat klo 17:00. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivuilta, otteluohjelmista.

1-5 88 min Miro Turunen

SJK Akatemian 15-vuotias Aniis Machaal oli kentän nuorin.

SJK:n johtomaali syntyi, kun ensin Pyry Hannola antoi pallon oikeaan laitaan, ja Otto Kemppainen antoi sieltä hyvän matalan syötön maalin eteen. Maalinedustalla Jere Streng ohjasi pallon sisään. Toinen osuma syntyi kulmapotkusta. Hannola lähetti kulman oikealta takatolpalle, ja siellä paikalla oli Matias Vainionpää, joka puski pallon sisään. Streng teki ottelun toisen osumansa hetkeä myöhemmin, ja jälleen syöttäjänä toimi Kemppainen, joka antoi nyt matalan syötön kuudentoista rajalle, ja Streng veti sen etualakulmaan. Streng ja Kemppainen pääsi molemmat lähelle maalin tekoa vielä ennen taukoa, mutta molempien vedot menivät ohi.

Toisen puoliajan alussa SJK lisäsi johtoa kulmasta, ja nyt Hannolan lähettämän kulman puski sisään Jake Dunwoody takatolpalta. Dunwoody ei kauaa maalin jälkeen kentällä jatkannut, kun hän sai ottelun toisen keltaisen 52. minuutilla, ja lähti aikaiseen suihkuun.

57.minuutilla SJK Akatemia sai ottelun ensimmäisen maalinsa, kun Elias Machaal syötti laidasta pallon Adam Mekkille kuudentoista rajalle. Mekki veti komeasti pallon takakulmaan.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua, SJK Akatemian maalivahti Topi Säilynoja tuli hyvin vastaan alueen ulkopuolelle, katkaisten liukumalla SJK:n vastahyökkäyksen. Harmillisesti Säilynoja kuitenkin loukkasi itseään tilanteessa, ja joutui jäämään sivuun. SJK Akatemia oli jo kaikki vaihdot tehnyt, ja siten isokokoinen hyökkääjä Emie Olsen sai päälleen maalivahdin kamat ja pelasi ottelun loppuun maalissa. Olsen pääsi heti myös torjuntatöihin, ja liimasi Kasper Paanasen vedon aivan maaliviivalta.

Olsenin nollapeli kuitenkin meni 88 minuutilla, kun Paananen antoi hyvän pystysyötön Miro Turuselle, ja Turunen veti pallon boksista verkkoon sekä lukemiksi 1-5. SJK:lle. Turusella oli vielä ottelun lopuksi paikka lisätä SJK:n johtoa läpiajosta, mutta nyt hänen kanssaan nokikkain ollut Olsen veti pidemmän korren ja nappasi pallon. Ottelu päättyi pian tuon jälkeen, ja SJK etenee Suomen Cupin 4.kierrokselle.

Molempien joukkueiden valmentajien kommentteja tulossa SJK:n sivuille torstaina ilmestyvissä Ykkösen ja Veikkausliigan pelien otteluennakoissa.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV (78’ joutui jättämään kentän, maaliin hyökkääjä Emie Olsen), Tuomas Koivisto (46’ Noa Lehtonen), Oskari Väistö (61’ Kaarlo Rintamäki), Ilari Kangasniemi, Elias Machaal, Aniis Machaal, Altti Hellemaa (61’ Topias Helle), Borry Sabally (46’ Adam Mekki), Olatundji Tessilimi, Aleksi Heino (74’ Axel Ainasoja) ja Emie Olsen.

SJK: Markus Uusitalo MV, Matias Vainionpää, Martti Haukioja (46’ Terry Yegbe), Otto Kemppainen, Babacar Fati, Jake Dunwoody (52’ Ulosajo toisella keltaisella), Denis Cukici (59’ Salim Yussif), Pyry Hannola (74’ Kasper Paananen), Vertti Hänninen, Samson Ebuka (59’ Nooa Laine) ja Jere Streng (59’ Miro Turunen).