123 456 7890

Jaime Morenon ja SJK:n kova vire jatkui, kun se kaatoi 1-0 voitolla Ilveksen OmaSp Stadionilla. Voittomaalin teki Moreno. Ottelu oli jo kuudes putkeen kauden alusta ilman tappiota, ja sillä saavutuksella SJK jakaa nyt oman kaikkien aikojen parhaan kauden alun, joka pelattiin Ykkösessä kaudella 2012. Tuolloin SJK pelasi kuusi ensimmäistä ottelua ilman tappioita, mutta hävisi seitsemännen ottelun. SJK:lla on siis mahdollisuus parempaan jo seuraavassa ottelussa. Veikkausliigassa tämä on jo paras kauden alku koskaan. SJK ei ole myöskään päästänyt kuuden ensimmäisen pelin aikana kuin kaksi maalia ja se löytyy sarjataulukosta nyt kolmannelta sijalta. SJK:n edellä olevat HJK ja KuPS ovat pelanneet kuitenkin kaksi peliä enemmän, ja sarjakärki HJK on vain kolmen pisteen päässä SJK:sta. KuPS kahden pisteen. SJK pelaa seuraavan kerran kotikentällä jo ensi keskiviikkona 17.5. klo 18:00 kun se kohtaa OmaSp Stadionilla Suomen Cupin 4.kierroksen ottelussa AC Oulun. Seuraava Veikkausliigan ottelu on Kotkassa maanantaina 22.5. KTP:n vieraana. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

SJK – Ilves 1-0 (1-0)
1-0 20 min Jaime Moreno

SJK lähti otteluun vahvasti ja hallitsi tapahtumia koko ensimmäisen 45-minuuttisen ajan. Ensimmäistä maalipaikkaan tarvitsi odottaa vain viiden minuutin ajan, kunnes SJK:n kärkihyökkääjä Jaime Moreno hiipi tutulle tontille vastustajan maalin läheisyyteen. Maalitykin ensimmäinen yritys jäi kuitenkin puolitiehen, kun pallo painui vasemmalta maalin ohi.

Moreno pääsi paikkaan myös 13. minuutilla, mutta puskuyritys ei tuottanut tulosta. Seitsemän minuuttia myöhemmin oli kuitenkin toinen ääni kellossa, ja nicaragualaishyökkääjä upotti pelivälineen sisään. Murilo keskitti vasemmalta laidalta, ja pallo pomppasi Ilves-puolustajan kautta pilkun tuntumaan Morenolle, joka sijoitti pallon varmuudella vasempaan alanurkkaan.

Moreno on tehnyt tällä kaudella jo neljä maalia ja on nyt kolmen ottelun maaliputkessa. Jo talven peleissä maaleja takonut huippuhankinta on liigan maalipörssin jaetulla toisella sijalla HJK:n Bojan Radulovicin (viisi maalia) takana.

Jaime on todella kilpailullinen pelaaja, joka sopii meidän ryhmään. Luotamme häneen, koska hän on todistanut osaavansa maalinteon. Hän olisi voinut tehdä tänäänkin kaksi-kolme osumaa lisää, mutta hän tekee maaleja, jos saa pari paikkaa pelissä. Olen todella onnellinen siitä, että hän luotti meihin seurana ja tuli tänne toiselta puolelta maailmaa, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Maalipörssin voitto on hänelle täysin mahdollista. Olisin todella iloinen, jos hän onnistuisi siinä. Se tarkoittaisi, että me olisimme onnistuneet joukkueena erinomaisesti.

SJK loi avausjaksolla useamman hyvän paikan. Pyry Hannola kokeili puolen tunnin pelin jälkeen ovelasti kutia pienestä kulmasta, kun kaikki odottivat keskitystä. Pallo kuitenkin pysähtyi sivutolppaan. Hetkeä myöhemmin Kingsley Ofori tuli vahvasti oikeasta laidasta ja teki itselleen laukaisutilan, mutta peliväline painui täpärästi ohi maalin vasemmalta puolen.

Toisella jaksolla Ilves sai takaa-ajajana otetta, mutta todelliset huippupaikat jäivät vähiin. SJK pelasi jälleen erinomaista puolustuspeliä, jota on nähty koko alkukauden ajan. SJK on päästänyt vain kaksi maalia koko kaudella – vähiten koko liigassa.

Saldomme on uskomattoman hieno, sillä olemme sarjan nuorimpia joukkueita. Se ei ole salaisuus, että sen taustalla on iso määrä työtä. Joukkueemme keskittymisen taso on todella korkealla, ja olemme nähneet valtavaa kehitystä, Gómez jatkoi.

SJK loi toisellakin jaksolla enemmän paikkoja kuin Ilves. Hannola sai Tuomas Kaukuan ja Jake Dunwoodyn alustuksesta hyvän tontin parikymmentä minuuttia ennen loppua, mutta Ilves-vahti Otso Virtanen torjui tilanteen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Hannola vapautti Kaukuan potentiaaliseen paikkaan, mutta tilanne kaatui heikkoon kosketukseen.

10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Kaukua pelasi pallon Ilves-pakiston selustaan Otto Kemppaiselle, jolla meinasi olla vapaa tila laukoa liigauransa avausmaali, mutta Virtanen pääsi tarpeeksi lähelle SJK:n wingbackia, joka kaatui ennen lopullisen ratkaisun tekemistä. Palloa ei viety pilkulle kotiyleisön pyynnöstä huolimatta.

Gómez sai olla jälleen äärimmäisen tyytyväisenä ottelun jälkeen, mutta hän painotti, että joukkue ei saa olla jatkossa liian tyytyväinen tilanteeseen.

Meidän tekemisen taso on todella korkealla, ja olemme kilpailullinen ryhmä. Vahva puolustuspelaaminen on iso syy siihen, miksi teemme maaleja, koska korkea prässi on avaintekijä hyvään puolustamiseen. Meidän täytyy jatkaa kehitystyötä, jotta voimme kontrolloida pelitapahtumia vieläkin paremmin. Siksi meidän on pidettävä jalat maassa ja varmistettava, ettemme mukavoidu liikaa. Emme voi olla liian innoissamme, vaan meidän täytyy pysyä keskittyneenä. Sen myötä saamme hyviä tuloksia jatkossakin.

Sarjassa SJK:n edellä olevat HJK ja KuPS ovat pelanneet seinäjokelaisia kaksi ottelua enemmän. HJK johtaa 17 pisteellään, KuPS on toisena 16 pisteellään. SJK:n pistekeskiarvo (2,33) on liigan paras.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori (71’ Otto Kemppainen), Murilo, Jake Dunwoody, Valentin Gasc, Pyry Hannola (83’ Nooa Laine), Tuomas Kaukua (90+2’ Vertti Hänninen) ja Jaime Moreno (71’ Jere Streng).