123 456 7890

SJK otti jälleen voiton, ja kasvatti tappiottomien otteluiden putkensa jo 11 ottelun mittaiseksi. Tuolla lukemalla se jakaa oman kauden 2014 ennätyksensä perättäisissä tappiottomissa otteluissa, ja sillä on mahdollisuus rikkoa ennätys tulevissa peleissä. Maalinteon Ahvenanmaalla aloitti Jaime Moreno ensimmäisellä puoliskolla, ja Samson Ebuka osui jo toisessa perättäisessä ottelussa. Maalissa Ovie Ejeheri puolestaan pelasi jo kauden kahdeksannen nollapelin. Veikkausliiga jää nyt maajoukkuetauolle, ja SJK pelaa seuraavan kerran juhannuksen jälkeen tiistaina 27.6. kun se kohtaa OmaSp Stadionilla AC Oulun klo 18:00 alkavassa ottelussa. Liput peliin edullisimmin ja nopeimmin Ticketmasterin kanavista. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

IFK Mariehamn – SJK 0-2 (0-1)
0-1 27 min Jaime Moreno
0-2 84 min Samson Ebuka

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin täysin SJK:n komennossa, ja IFK Mariehamn puolusti todella syvällä. Paras tilanne SJK:lle tuli vapaapotkun jälkeen, kun pallo pelattiin ovelan kuvion jälkeen boksiin Diego Rojasille, jonka veto meni kuitenkin yli maalin. Ennen tuota nähtiin myös tilanne, missä pallo näytti ottavan IFK Mariehamn-puolustaja Timi Lahden käteen boksissa pallon tavoittelutilanteessa, mutta erotuomari levitti kätensä, eikä virhettä tilanteessa ollut.

26. minuutilla SJK sai ensin pallon linjan taakse Jaime Morenolle, joka ohjasi pallon takatolppaan ja sen sisäpuolelle niin, että se oli pompata sisään. IFK Mariehamnin puolustaja ehti kuitenkin siivoamaan sen maaliviivalta laitaan. Siellä Pyry Hannola antoi sen ensin Diego Rojasille, ja Rojas jatkoi sen takatolpalle liukuvalle Morenolle ja pallo oli maalissa. Pari minuuttia tuon jälkeen kotijoukkue sai lisää kylmää vettä niskaan, kun IFK Mariehamnin Aly Ndom tuli ensin rumasti takaapäin Rojasia jaloille keskialueella, ja sai ansaitusti suoran punaisen. Rojasia jouduttiin hetken huoltamaan, mutta hän pystyi jatkamaan ottelua.

Punaisen kortin jälkeen peli oli entistä selvemmin SJK:n hallussa, mutta samalla kotijoukkue myös tiivisti puolustuksensa vielä staattisemmaksi ja linjan alemmaksi, joten pyöritys ei tuottanut ensimmäisen puoliajan lopulla enää lisämaaleja.

Toisen puoliajan ensimmäinen maalitilanne tuli, kun Jaime Moreno pelattiin jälleen vapaaksi linjan taakse, mutta hän ajautui sen verran pieneen kulmaan, että joutui vedon sijasta hakea sivuttaissyöttöä takatolpalle. Kingsley Ofori saikin pallon, ja pelasi sen takaisin Morenolle. Lopulta IFK Mariehamn sai syntyneestä ruuhkatilanteesta vaparin ja kesti ilman takaiskua.

IFK Mariehamn sai reilun tunnin kohdalla puolittaisen tilanteen, jonka Matej Hradecky ja muu puolustus kuitenkin hoiti. Hradecky loukkasi samalla pikkuisen itseään ja hänet vaihdettiin hetkeä myöhemmin pois varotoimenpiteenä.

Samson Ebuka pääsi vetämään vastahyökkäyksen päätteeksi, Tuomas Kaukuan syötöstä, mutta veto meni ohi maalin. Heti tuon jälkeen SJK sai kulman ja siitä pallon tolppaan, mutta ei sen lähemmäksi. 79. minuutilla Samuel Anini jr. oli laittaa pallon kaukaa takakulmaan, mutta Ovie Ejeheri esitti erinomaisen torjunnan, ja sai sormenpäillä tyrkättyä pallon kulmaksi. SJK puolestaan sai pallon maaliin toisessa päässä, mutta maalin puskenut Valentin Gasc oli ehtinyt paitsioon ja maalia ei hyväksytty.

Lopulta SJK sai helpottavan toisen osuman, kun ensin Jake Dunwoody yritti maalinedusruuhkasta, mutta Elmo Henriksson torjui. Irtopalloon ehti Samson Ebuka, joka laittoi pallon maaliin jo toisessa perättäisessä ottelussa.

Voiton myötä SJK:n tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo 11 pelin mittaiseksi, ja sillä SJK jakaa oman ennätyksensä kauden 2014 lopulta. Nyt tappioton putki on kuitenkin kauden alusta, joka itsessään on jo uusi SJK:n ennätys.

– Kokonaisuutena, tämä oli nyt Veikkausliigan runkosarjan ensimmäisen puolikkaan päätös, ja pelata se tappiotta, on uskomaton saavutus tältä meidän koko ryhmältämme. Niin pelaajilta kuin taustajoukoiltamme. Samalla tämä on kunniaksi seuralle, joka on tehnyt töitä määrätietoisesti yhdessä viimeiset puolitoista vuotta tätä saavutusta varten. Ja nyt voimme nautti siitä, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Itse pelistä, niin tämä oli mielestäni meiltä kontrolloitu esitys. Erittäin vahvaa pelaamista siihen asti, kun IFK Mariehamnin pelaaja lensi ulos. Ulosajon jälkeen peli muuttui, enkä todellakaan tykkää pelata kymmentä miestä vastaan. Se tekee pelistä outoa.

Vaikka me kontrolloimmekin suurimman osan pelistä, niin kenties olimme välillä hieman naiiveja ja annoimme heille vastahyökkäyspaikkoja. Siten annoimme heille ehkä hieman toivoa, emmekä itse käyttäneet omia lukuisia mahdollisuuksiamme. Meidän olisi pitänyt tappaa peli jo aiemmin, Gómez pohti.

Mutta tässä ei ole lopulta kyse siitä. Kyse on siitä, että voimme olla ylpeitä siitä mitä olemme tehneet näinä viime kuukausina. Ja nyt on aika nauttia siitä kotimatkalla laivalla ja voimme ladata akkujamme tulevalla viikolla. Tarvitsemme tämän pienen tauon, sillä olemme ottaneet itsestämme irti kaiken mahdollisen näinä viikkoina.

Sen jälkeen teemme töitä saadaksemme energiamme takaisin, ja parantaaksemme otteitamme, sillä aina on varaa parantaa. Jos teemme sen, ja parannamme esityksiämme vielä hiukan näistä, niin olemme vielä paremmissa asetelmissa, ja meillä on jopa mahdollisuus ottaa kiinnitys tavoitteisiimme. Kenties jopa alkaa unelmoimaan hieman jostain kovemmasta tavoitteesta, Gómez jatkoi.

Kokonaisuutena olen kuitenkin jo nyt todella ylpeä joukkueestani, ja kaikista ihmisistä seurassa sekä kannattajistamme. Nähdään taas tauon jälkeen, toivottaa Gómez vielä loppuun.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matej Hradecky (70’ Matias Vainionpää), Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori, Otto Kemppainen, Jake Dunwoody (88’ Vertti Hänninen), Nooa Laine, Pyry Hannola (46’ Samson Ebuka), Diego Rojas (61’ Valentin Gasc) ja Jaime Moreno (61’ Tuomas Kaukua).