123 456 7890

SJK jatkoi pisteputkeaan Veikkausliigassa, kun Kerho päätyi kotonaan 3–3-tasapeliin HJK:n kanssa. SJK on voittanut kauden neljästä ottelustaan kaksi, ja pisteet on laitettu jakoon kahdesti. Seinäjokelaiset ovat kahdeksalla sarjapisteellään Veikkausliigan kärjessä.

3–3 Jaime Moreno 88′

HJK lähti otteluun selkeänä suosikkina, mutta SJK ei nöyristellyt yhtään ja otti vierasjoukkueesta vahvan niskalenkin heti alussa. Kerho puolusti organisoidusti ja hyökkäsi viisaasti luoden tukun potentiaalisia hyökkäyksiä avausjaksolla.

Illan ensimmäistä maalia ei tarvinnut odotella pitkään, sillä SJK shokeerasi Klubia 7. minuutilla upean syöttöketjun päätteeksi. Markus Arsalo, Babacar Fati, Rasmus Karjalainen ja Valentin Gasc järjestelivät pallon upeasti boksiin Jaime Morenolle, joka iski pelivälineen hallitusti HJK-vahti Jesse Östin selän taakse.

Tappioasemakaan ei herättänyt HJK:ta raivoisaan taisteluun, sillä hallinta pysyi kotijoukkueella, joka ei yksinkertaisesti antanut Klubille mahdollisuuksia.

SJK oli lähellä pelata liki täydellisen avausjakson, mutta Kerho töpeksi juuri ennen taukovihellystä. HJK sai ensimmäisen todellisen maalintekopaikkansa 45. minuutilla, mutta SJK-vahti Roope Paunio torjui Luke Plangen yrityksen kulmaksi. Kulma ei tuottanut vielä tulosta, mutta HJK sai heti perään toisen kulman, ja tällä kertaa SJK joutui taipumaan. Brooklyn Lyons-Foster pääsi ampumaan pallon takanurkkaan, ja tauolle mentiin 1–1-lukemissa.

SJK sai takaiskun lisäksi myös muita huonoja uutisia, sillä Paunio joutui jättämään kentän tauolla loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen astui Miquel Rodriguez.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvä. Meistä puhutaan nuorena ja kokemattomana joukkueena, mutta me puhumme eri sävyyn pukuhuoneen sisällä. Olemme osoittaneet, että voimme saavuttaa tällä kaudella mitä tahansa, jos pystymme pitämään tuollaisen energian yllä, SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen iloitsi.

SJK nappasi johtoaseman takaisin toisella jaksolla 53. minuutilla. Pyry Hannolan tarkka keskitys löysi takatolpalta Fatin, joka jatkoi pallon viereensä Karjalaiselle, eikä kokenut hyökkääjä erehtynyt avotontistaan.

Kerhon ote kuitenkin herpaantui johto-osuman jälkeen, mikä avasi Klubille useamman iskun paikan. Kaksi niistä kostautui seuraavan kymmenminuuttisen aikana: Anthony Olusanya rokotti 57. minuutilla Topi Keskisen syötöstä, ja viisi minuuttia myöhemmin Keskinen latoi itse pallon maaliin nostaen vieraat ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

SJK:n todellinen loppukiri alkoi vasta viimeisten minuuttien aikana, ja yritys palkittiin lopulta 88. minuutilla, kun vaihdosta sisään tullut Kasper Paananen tälläsi pallon verkkoon kulmatilanteesta. SJK:lla oli ennen maalia useampi kulma putkeen, ja Paananen pääsi kokeilemaan maalintekoa kahdesti ennen kuin Öst joutui taipumaan.

Meillä on tuolla pukuhuoneellinen pelaajia, jotka ovat pettyneitä, vaikka tulimme tasoihin. Näytimme kuitenkin, että pystymme tulemaan takaa tasoihin. Olemme nähneet jo nyt hienoja kasvutarinoita tässä joukkueessa, ja kiva nähdä, miten paljon voimme vielä kehittyä kauden aikana, Lehtinen jatkoi.

Lopun tasoitusmaalin tehnyt Paananen on yksi hyvä esimerkki pelaajasta, joka on ottanut lyhyessä ajassa isoja kehitysaskeleita.

Kassu on näyttänyt potentiaalinsa, ja hienoa, että hän on pystynyt ulosmitata sitä heti kauden alussa. Jo talven pelit näyttivät, että häneltä on lupa odottaa hyviä otteita, Lehtinen päätti.

SJK pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina, jolloin Kerho kohtaa Helsingissä Gnistanin. Ottelu alkaa kello 19. Ottelua voi seurata Ruutu-palvelusta.

SJK: Roope Paunio (46′ Miquel Rodriguez), Kelvin Pires, Babacar Fati, Ville Tikkanen, Fallou Ndiaye, Otto Kemppainen (58′ Dario Naamo), Valentin Gasc, Markus Arsalo (77′ Kasper Paananen), Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen, Jaime Moreno.

SJK Akatemia taipui Kotkassa

Myös SJK Akatemia pelasi keskiviikkona ja kohtasi KTP:n Kotkassa. Akatemian reissusta tuli kuitenkin suuri pettymys, kun kotijoukkue nappasi voiton maalein 5-1.

SJK teki ottelun avausmaalin 12. minuutilla Elari Hautamäen iskiessä pallon verkkoon, mutta vieraiden juhlat loppuivat lyhyeen, kun KTP tuli tasoihin heti seuraavassa tilanteessa Armaan Wilsonin osumalla. KTP iski avausjaksolla vielä kaksi maalia lisää ja karkasi 3–1-johtoasemaan. Maaleista vastasivat Enoch Banza ja Luca Weckström.

Akatemia ei saanut toisella jaksolla kunnon loppukiriä aikaiseksi, ja kotijoukkue osui vielä kahdesti. Banza iski illan toisensa 55. minuutilla, ja varttia myöhemmin Alen Harbas latoi ottelun viimeisen.

Akatemia pelaa seuraavan kerran tulevana maanantaina, jolloin TPS vierailee Seinäjoella.