123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi kauden toisesta Veikkausliiga-ottelustaan yhden sarjapisteen, kun Vaasassa pelattu Pohjanmaan derby päättyi SJK:n ja VPS:n välillä 1–1. SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, jolloin seinäjokelaiset isännöivät Ilvestä OmaSp Stadionilla.

VPS–SJK 1–1 (0–0)
1–0 Martti Haukioja 46′
1–1 Jaime Moreno 66′

SJK ja VPS pelasivat odotetusti vauhdikkaan ja fyysisen ottelun, jossa riitti maalintekopaikkoja molemmissa päissä. Kerho oli suuren osan illasta niskan päällä, mutta mukaan ei tällä kertaa tarttunut kuin yksi sarjapiste.

SJK pelasi alusti lähtien laadukkaasti pallolla ja onnistui rakentelemaan hyökkäyksiä, mutta todelliset huippupaikat jäivät vähiin. VPS puolestaan sai jakson parhaan paikan, mutta kauden avauksessakin loistanut SJK-vahti Roope Paunio jatkoi erinomaisella tasolla ja piti lukemat nollissa.

Ensimmäiselle tauolle mentiin 0–0-tilanteessa, mutta avausmaalia ei tarvinnut odotella pitkään toisella jaksolla, kun entinen SJK-pelaaja Martti Haukioja tuli vaihdosta sisään ja vei isännät välittömästi kuskin paikalle. Puolustaja sai pallon keskialueella, eteni kohti Kerhon maalia ja lähetti reilusta 30 metristä vihaisen laukauksen takayläkulmaan. Paunio oli saada näppinsä väliin, mutta upea laukaus löysi tiensä maaliin 46. minuutilla.

SJK ei antanut tappioaseman haitata, vaan hyvä pallon liikuttelu jatkui. Tasoitusmaali oli lähellä jo 50. minuutilla, kun Kelvin Pires jatkoi Markus Arsalon antaman kulmapotkun maalin edestä, mutta pallo meni hieman maalin ohi.

Hetkeä myöhemmin Pyry Hannola ja Rasmus Karjalainen pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla. Karjalainen sai lopulta vetopaikan boksin rajan tuntumasta, mutta VPS-vahti Teppo Marttinen liimasi pallon.

Ex-SJK-kassari Marttinen joutui kuitenkin taipumaan kymmenisen minuuttia myöhemmin kulmatilanteesta. Valentin Gasc lähetti keskityksen maalille, ja Kerhon talvikauden maalilinko Jaime Moreno puski pallon verkon perukoille juhlien Veikkausliiga-kauden ensimmäistä osumaansa.

Aloitimme ottelun hyvin. Saimme rikottua vastustajan muotoa, mutta emme saaneet palloa tarpeeksi boksiin puolustajien taakse. Meidän oli lisättävä aggressiivisuutta, vaikka hallitsimme koko jaksoa. Toisella puoliajalla vastustaja teki heti maalin, mutta vastasimme tilanteeseen hyvin. Annoimme hyvin painetta vastustajalle. Lauri (Laine) ja Kingsley (Ofori) toivat laidoille lisää vauhtia, mikä oli tärkeää. Jaimen maali tulikin Laurin hankkimasta kulmapotkusta, SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen summasi.

SJK eteni viimeisen vajaan puolituntisen aikana vahvasti vasemmalta laidalta, jossa vauhtia piti yllä vaihdosta sisään tullutLaine. Karjalainen sai vieraiden illan viimeisen hyvän paikan, kun Hannola antoi erinomaisen keskityksen joukkuekaverinsa päähän, mutta Karjalaisen pusku meni hiukan maalin ohi.

VPS tuli puolestaan lopun vahvasti, mutta Kerho puolusti riittävän hyvin ja Paunio hääri tolppien välissä varmuudella. Roni Hudd sai kotijoukkueen parhaan paikan 85. minuutilla, kun hän oli nokikkain Paunion kanssa. SJK-veskari otti kuitenkin upean jalkatorjunnan ja pelasti Kerhon.

Olen pettynyt siihen, ettemme voittaneet. Tämä tuntuu jopa hieman tappiolta, sillä mielestäni ansaitsimme enemmän. Otamme kuitenkin yhden sarjapisteen mielellämme vastaan. Jos jatkamme tähän malliin, tulemme voittamaan otteluita enemmän kuin häviämään, Lehtinen päätti.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Babacar Fati (59′ Lauri Laine) , Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc, Markus Arsalo, Pyry Hannola (88′ Otto Kemppainen), Rasmus Karjalainen, Jaime Moreno, Kasper Paananen (59′ Kingsley Ofori)