123 456 7890

Talven Liigacupiin ja Ykköscupiin valmistautuvat SJK ja SJK Akatemia kohtasivat Wallsport Areenalla sisäisessä harjoitusottelussa lauantaina. Pelissä sai kaikki täydessä pelikunnossa olevat pelaajat myös peliaikaa, ja peliaika oli 4 x 20 min. Edustus vei ottelun 10-2 luvuin, mutta joukkueita oli sekoitettu jonkin verran, kun monia akatemian pelaajia oli edustuksen mukana. Molemmilta joukkueilta oli myös vielä sivussa muutamia pelaajia. Paikalle oli saapunut myös kivasti yleisöä, ja katsomoissa oli parisen sataa katsojaa katsastamaan molempien joukkueiden pelaajia.

Kahteen maaliin pääsi vain kaksi pelaajaa, edustuksen mukana pelannut Oliver Günes (kuvassa) sekä Jake Dunwoody. Tuomas Kaukua osui maalipuiden väliin kertaalleen, mutta tarjoili useamman maalisyötön. Uusi hankinta Jaime Moreno pelasi viimeisen 20 minuuttisen ja teki heti maalin tultuaan kentälle. SJK:n neljä muuta maalia teki Martti Haukioja, Samson Ebuka, sekä Diego Rojas ja Jeremiah Streng rangaistuspotkuista. SJK Akatemian avausmaalin, ja samalla koko ottelun ensimmäisen, teki niin ikään uusi hankinta Miro Turunen ja puolustaja Joona Lahdenmäki teki kulmapotkusta toisen.

Erittäin hyvä peli, ja myös erittäin kilpailullinen ottelu. Ja vaikka pelasimme omaa akatemiaamme vastaan, tiedämme heidän olevan erittäin hyvin organisoitu joukkue, joka pystyy pitämään yllä hyvää tempoa ja pystyvät vastaamaan myös fyysisesti. Ja sen he pystyivät tässä pelissä tekemään. Ja se ilahduttaa minua kovasti, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Tämä peli oli erittäin hyvä päätös meidän tammikuumme ensimmäiselle viikolle. Pystyimme antamaan peliaikaa kaikille pelaajille, pelaamalla kahdella joukkueella molemmin puolin. Se on todella tärkeää pre-seasonilla. Samalla pystyimme kokeilemaan eri jaksoilla juttuja hyökkäys- sekä puolustusmielessä. Olen myös kokonaisuutena erittäin tyytyväinen, miten pelaajat pystyivät jo nyt näyttämään viikolla omaksumiaan juttuja pelikentällä. 

Ehkä olen hieman pettynyt pelin alkuun puolustusmielessä, ja siinä tuli hieman vielä virheitä. Mutta työmoraali oli molemmilla joukkueilla todella hyvä ja olen siihen erittäin tyytyväinen, Gómez päätti.

SJK Akatemia palasi harjoituksiin joulun jälkeen päivää edustusta myöhemmin, mutta se ehti vetää pidemmän harjoitusjakson viime vuoden lopulla. Päivän peli oli sille myös toinen kuluvana talvena, kun joulukuussa se kohtasi Vaasassa liigajoukkue VPS:n tasaten silloin maalit 1-1 tuloksella.

Meille tämä ottelu tuli nyt ehkä hieman liian aikaisin, mutta ottelu pelattiin enemmän edustusjoukkueen valmistautumista ajatellen. Tämä oli osa heidän valmistautumistaan, ja autoimme heitä siinä. Mutta tämä oli kuitenkin erittäin hyvä harjoitus, ja saimme todella hyvät peliminuutit kaikille pelaajille, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Pelissä oli muutamia erittäin hyviä hetkiä. Varsinkin ensimmäisellä kahdella 20 minuuttisella olimme välillä vahvoja ja pystyimme aiheuttaa edustuksella vaikeuksia nopeilla hyökkäyksillä. Pysyimme kurinalaisina ja organisoituina. 

Mutta sitten jälkimmäisellä puoliskolla, kun me olemme kuitenkin varsin nuori joukkue ja pelasimme paljon kokeneempia pelaajia vastaan, oli vaikeampaa. Olen kuitenkin vaikuttunut, miten pystyimme jatkamaan omaa tekemistämme. Tässä pelissä kuitenkin tärkeintä oli saada minuutteja kaikille, ja samalla päästä näkemään, onko meillä jossain korjattavaa tai onko jotkut asiat hyvin ja niitä kannattaa jatkaa. 

Ensi viikolla meillä on kaksi peliä, ja saamme jälleen isot minuutit monelle pelaajalle, kun kohtaamme JJK:n ja AC Oulun harjoitusotteluissa. Teemme viikolla päätöksiä, että ketkä lähtevät kohtaamaan JJK:n Kuortaneelle ja ketkä Ouluun. Joka tapauksessa, pääsemme alkavaan harjoitusviikkoon vahvana, positiivisin mielin, ja olemme tällä hetkellä oikealla tiellä, sanoi Page vielä lopuksi.

EDIT: Brian Pagen mainitsema JJK – SJK Akatemia harjoitusottelu on peruttu maanantaina 9.1. JJK:n toimesta.

SJK:n edustus kohtaa ensi viikolla harjoitusottelussa KPV:n Kokkolassa lauantaina 14.1. alustavasti klo 15:30. Ensimmäinen virallinen kotiharjoitusottelu on taas siitä viikon päästä lauantaina 21.1. klo 12:00 Wallsport Areenalla, ja silloin Seinäjoelle saapuu Viron pääsarjajoukkue Paide Linnameeskond. Liigacup alkaa kotiottelulla lauantaina 28.1. kun KuPS saapuu vieraaksi. Löydät kaikki sovitut ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. 

SJK Akatemia matkustaa ensi viikolla lauantaina 14.1. Ouluun kohtaamaan Veikkausliigajoukkue AC Oulun klo 16:00 alkavassa ottelussa. Tuon jälkeen SJK AKatemia aloittaa Ykköscupin lauantaina 28.1. FF Jaron vieraana. Löydät myös SJK Akatemian ottelut SJK:n nettisivujen ohjelmista. 

Kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin kanavissa ja Torikeskusken SJK Storessa. SJK Store palvelee tammikuussa vain arkisin klo 9-16, ja tammikuun jälkeen myös lauantaisin. SJK Storessa maksuvälineinä käy myös erilaiset kulttuurisetelit. SJK:n edustusjoukkueen kausikorttiin voi liittää SJK Akatemian kausikortin edullisempaan hintaan. Kausikorteilla pääset sisään myös talven kotipeleihin.

Jake Dunwoody osui kahdesti harjoitusottelussa Wallsportilla.

Sisäinen harjoitusottelu 7.1. 2023 Wallsport Areenalla:

SJK – SJK Akatemia 10-2 (4-2)
0-1 Miro Turunen
1-1 Martti Haukioja
1-2 Joona Lahdenmäki (kulmasta)
2-2 Diego Rojas (pilkulta)
3-2 Jere Streng (pilkulta)
4-2 Samson Ebuka
————————
5-2 Oliver Günes
6-2 Tuomas Kaukua
7-2 Jaime Moreno
8-2 Oliver Günes
9-2 Jake Dunwoody
10-2 Jake Dunwoody

SJK:N JOUKKUEESSA PELASIVAT:
Markus Uusitalo MV, Otto Huuhtanen MV, Kaarlo Rintamäki, Macario Hing-Glover, Markus Arsalo, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Matias Vainionpää, Martti Haukioja, Otto Kemppainen, Valentin Gasc, Jake Dunwoody, Nooa Laine, Denis Cukici, Diego Rojas, Oliver Günes, Pyry Hannola, Vertti Hänninen, Jere Streng, Samson Ebuka, Kingsley Ofori, Tuomas Kaukua ja Jaime Moreno.

SJK AKATEMIAN JOUKKUEESSA PELASIVAT:
Saku Kankaanpää MV, Juho Kaunismäki MV, Oskari Väistö, Eemeli Löytökorpi, Tuomas Koivisto, Lukas Eloranta, Joona Lahdenmäki, Noa Lehtonen, Daniel Hietala, Mikael Vuorenmaa, Elias Machaal, Jani Mäenpää, Topias Helle, Frans Eteläaho, Akseli Tervaniemi, Tino Huttu, Elias Hyytinen, Weslen Júnior, Adam Mekki, Eero Lamberg, Miro Turunen ja Eemeli Honkola.