123 456 7890

SJK ja KuPS kohtasivat sateisessa syysilmassa OmaSp Stadionilla keskiviikkona. Varsinaiseksi trilleriksi muodostunut ottelu tarjosi tunteita ja maaleja molemmissa päissä katsomoa.

SJK – KuPS 2-2 (2-1)
1-0 Oliinyk 8′
1-1 Väyrynen 36′
2-1 Jervis 38′
2-2 Väyrynen 77′ rp.

Ensimmäisen jakson alkuminuuteista lähtien tunnelma ottelussa oli käsinkosketeltava. Molempien joukkeiden kannattajat pitivät hyvää meteliä katsomossa, ja Kuopiostakin oli saapunut runsaslukuinen ryhmä kannattajia paikalle. Ottelu alkoi kuitenkin suotuisasti nimenomaan kotiyleisön kannalta, sillä SJK meni johtoon vain kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Maali syntyi kulmapotkusta, kun Denys Oliinyk pääsi päällään jatkamaan etutolpalle tulleen Pyry Hannolan antaman keskityksen. Maalin jälkeen SJK otti matsin vahvahkosti hallintaansa. Se kykeni jatkuvasti murtautumaan hyökkäyskolmannekselle ja luomaan vaarallisia tilanteita. Samalla KuPS kyettiin pitämään poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Jakson vanhetessa SJK kuitenkin vähitellen vetäytyi yhä matalammalle puolustusryhmitykseen, ja kun jaksosta oli pelattu noin puolet, vierasjoukkue alkoi saamaan otetta pelistä SJK:n kenttäpuolikkaalla. SJK:n puolustusmuodostelmassa ei kuitenkaan ollut juurikaan rakoja tai heikkoja kohtia, joiden ohi KuPS olisi päässyt murtautumaan. Suhteellisen heppoisen oloisia kaukolaukauksia vaarallisempia tilanteita SJK-maalilla ei siis kyseisen pelivaiheen aikana nähty. KuPS sai kuitenkin survottua pallon maaliin ajassa 36′. KuPS-kapteeni Anton Popovitch antoi matalan keskityksen maalille, jossa Aniekpeno Udo ensin epäonnistui viimeistelyssään ja kimpoileva pallo päätyi vaaralliselle Tim Väyryselle, joka latasi pallon lähietäisyydeltä maaliin ja tilanne oli 1-1. Kavennuksesta SJK ei kuitenkaan lamaantunut, vaan comeback-maali nähtiin vain parin minuutin kuluttua, kun Pyry Hannola pääsi nousemaan vasenta laitaa. Hän antoi pitkän tarkan keskityksen takatolpan suunnille juoseelle Jake Jervisille, joka tykitti pallon komeasti maaliin kotiyleisön hurratessa. Kaiken kaikkiaan maaleja lukuunottamatta melko tilanneköyhän jakson päätteeksi tauolle siirryttiin siis kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toinen jakso alkoi kuopiolaisten heiluttaessa tahtipuikkoa, ja ensimmäinen laukaus kohti SJK-maalia nähtiin jo ensiminuuttien aikana Anton Popovitchin toimesta. Vedon torjui kuitenkin kotijoukkueen maalilla Jesse Öst. Jaksoa pelattiin pitkä aika ilman sen kummempia maalipaikkoja tai tilanteita. SJK puolusti raivokkaasti ja sai KuPS:n pidettyä aisoissa ja vaarallisin tilanne oli kulmapotku, josta seuranneen puskun Öst kuitenkin hoiti rutiinilla. SJK:n kannalta ikävä takaisku sattui noin 75 minuutin kohdalla, kun tuomari näki SJK-pelaajan käsivirheen rangaistusalueella. Pilkkua antamaan mennyt Väyrynen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon maalin vasempaan alakulmaan. SJK piristyi savolaisten tasoitusmaalista huomattavasti, ja Kloppipäädyn edessä nähtiin nopeassa tahdissa useampikin läheltä piti -tilanne. Ensin kaukolaukausta kohti tyhjää maalia kokeili Jervis, muta Ricardo Ferrera ehti kuitenkin päineen väliin. Sitten kulmasta ja sen jälkitilanteesta myös Nikko Boxall ja Cristhian Valencia pääsivät puskemaan maalia kohti, mutta molemmilla kerroilla vieraiden maalivahti Johannes Kreidl veti pidemmän korren. Seuraavaksi toisessa päässä kenttää KuPS-hyökkäys aiheutti kohahduksia yleisössä, mutta SJK-puolustus blokkasi tilanteen toisensa perään. Ottelun viimeisillä minuuteilla KuPS painoi todella rajusti päälle ja kohti kotijoukkueen maalia, mutta ei saanut voittomaalia aikaan. Näin ottelu päättyi tasatulokseen 2-2, ja mitaleiden kohtalo ratkeaa vasta Veikkausliigan päätöskierroksella. Tällöin SJK matkustaa Turkuun metsästämään Veikkausliigan pronssimitaleita.

–Meiltä onnistunut ottelusuunnitelma. KuPS joutui vaihtamaan muodostelmaansa melko nopeasti, ja olen tosi ylpeä joukkueestamme ja siitä miten mukauduimme koko ajan ja ylläpidimme puolustusvoittoista taktiikkaa. KuPS muokkasi monta kertaa pelaamistaan jotta he saivat murtauduttua, ja tavallaan keskitykset olivat lopussa se heidän aseensa. Puolustimme kuitenkin urheasti. Ehkä vähän kyseenalainen oli pilkku, ja olisi ollut kiva nauttia voitostakin, analysoi SJK-päävalmentaja Jani Honkavaara

SJK ja OmaSp Stadion henkilökuntineen kiittää yleisöään ja asiakkaitaan kuluneesta Veikkausliigakaudesta! Nähdään jälleen kaudella 2022!

SJK: Öst Jesse, Boxall Nikko, Arthur Jude, Oliinyk Denys (Lepistö Joonas 88′), Jervis Jake, Valencia Cifuentes Cristhian, Tikkanen Ville, de Araujo Santos Murilo Henrique, Hannola Pyry, Wilson Brandon, Tuco (Wolsztynski Rafal 78′)
Vaihdossa: Viitala Walter, Mäntylä Tero, Malolo Robbie, Markkula Niko, Olsbo Valtteri

SJK päättää kautensa tulevana sunnuntaina FC Interin vieraana Turussa. Kyseiseen otteluun järjestetään yhteiskuljetus. Fanibussi lähtee sunnuntaina 31.10. klo 11.45 OmaSp Stadionin pihasta. Matkan hinta on 30€ sisältäen lipun otteluun ja matkat edestakaisin. Sitovat ilmoittautumiset fanibussin kyytiin on lähetettävä perjantaihin 29.10. klo 13.00 mennessä osoitteeseen info@sjk.fi Matka maksetaan lähdön yhteydessä käteisellä tai kortilla. SJK-kannattajat sijoittuvat Veritas Stadionin Olympiakatsomon J-lohkoon. Ilman SJK:n järjestämää yhteiskuljetusta otteluun saapuvat voivat ostaa lippunsa tämän linkin kautta.