123 456 7890

SJK lähti keskiviikkona yhden sarjapisteen kanssa Tampereelta, kun Ilves ja Kerho päätyivät Veikkausliigan ottelussa 2–2-tasapeliin. Joukkueet olivat kohdanneet viimeksi viime lauantaina, jolloin SJK vei Suomen Cupin kohtaamisen Tampereella 4-2.

Ilves–SJK 2–2 (1–1)
0–1 Jaime Moreno 13′
1–1 Oiva Jukkola 30′
1–2 Kelvin Pires 77′
2–2 Lauri Ala-Myllymäki 81′ 

Keskiviikon liigaottelun alku noudatti samaa kaavaa kuin lauantain Suomen Cupin ottelu: Ilves sai loistavan alun ja loi pari vaarallista maalintekopaikkaa, mutta SJK kesti rynnistyksen maalivahtinsa Roope Paunion johdolla. Ja kun kotijoukkue ei hyödyntänyt momentumiaan, Kerho nousi kuskin paikalle ja latoi ottelun avausmaalin.

Tällä kertaa ottelun avausmaalista vastasi Jaime Moreno, joka iski Veikkausliiga-kauden kuudennen maalinsa 13. minuutilla. Moreno pelasi näyttävän kuvion Rasmus Karjalaisen kanssa ja tälläsi pallon vasurilla yläkulmaan.

SJK ei onnistunut luomaan avausjaksolla muita vaarallisia tilanteita, kun taas Ilves jatkoi vahvaa hyökkäyspään tekemistään ja lähestyi vaarallisesti seinäjokelaisten maalia. Santeri Haarala sai illan toisen huippupaikkansa 25. minuutilla, mutta Markus Arsalo onnistui häiritsemään tamperelaisten taituria viime hetkellä. Viitisen minuuttia myöhemmin vieraat joutuivat kuitenkin nöyrtymään, kun Oiva Jukkola puski tasoitusmaalin Jorginhon tarkasta keskityksestä. Ilves sai vielä ensimmäisen jakson lisäajalla huipputilaisuuden, mutta tälläkin kertaa Haaralan kuti painui SJK-maalin ohi. 

Ensimmäisen 45-minuuttisen huonoihin uutisiin kuului se, että Karjalainen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia 37. minuutilla. Hänet korvasi nurmella Tuomas Kaukua.

Kotijoukkue tuli myös toiselle puoliajalle vahvasti ja sai heti alkutaipaleella unelmatilaisuuden siirtyä johtoon, sillä Kelvin Pires rikkoi Marius Söderbäckiä rangaistusalueella, ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui Haarala, joka joutui taas pettymään, sillä Paunio torjui kudin upeasti jalallaan.

Kerho sai jakson ensimmäisen todellisen paikkansa vasta 76. minuutilla, kun Pyry Hannola kokeili hienon kuvion jälkeen pienestä kulmasta. Ilves-vahti Otso Virtanen oli kuitenkin hereillä ja venyi torjuntaan. Minuutin päästä tilanne oli kuitenkin toinen, kun Virtanen joutui antautumaan. Hannola lähetti vapaapotkun maalille, ja Pires pääsi takomaan irtopallon ylänurkkaan.

SJK:n ilo ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä pallo vietiin jälleen pilkulle seinäjokelaisten päädyssä. Fallou Ndiaye rikkoi 79. minuutilla Maksim Stjopinia, ja Lauri Ala-Myllymäki sai kokeilla onneaan. Paunio oli jälleen vedossa mukana ja torjui illan toisen rankkarinsa, mutta Ala-Myllymäki ehti irtopalloon ensimmäisenä ja niittasi pelin tasoihin.

Pääsimme heti alussa hyviin asemiin, kun Jaime teki aikaisen maalin, mutta sen jälkeen annoimme vastustajalle liikaa vapaata tilaa, mikä oli pieni pettymys. Meidän olisi pitänyt olla paremmin hereillä. Rasmuksen loukkaantuminen pakotti meidät tekemään muutoksia, joten muutimme muotoamme toiselle jaksolle. Onnistuimme pelaamaan toisella jaksolla stabiilia puolustuspeliä, mutta rangaistuspotkut muuttavat peliä. Viimeisellä kympillä näytti siltä, että saattaisimme vielä tehdä yhden maalin ja korjata voiton, mutta emme tällä kertaa onnistuneet siinä. Pisteeseen pitää kuitenkin olla tyytyväinen, summasi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK nousi tasurin myötä 22 sarjapisteeseen ja pysyy sarjataulukossa viidentenä tasapisteissä neljäntenä olevan Ilveksen kanssa. Veikkausliigan kolmen kärki on vain kolmen pisteen päässä.

SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon tiistaina, jolloin VPS vierailee Seinäjoella Suomen Cupin ottelussa. Ottelu alkaa kello 19. Ottelun liput myy Ticketmaster.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Babacar Fati, Fallou Ndiaye, Ville Tikkanen, Dario Naamo, Markus Arsalo, Salim Yussif (46′ Valentin Gasc), Pyry Hannola (90′ Eetu Mömmö), Rasmus Karjalainen (37′ Tuomas Kaukua), Jaime Moreno (74′ Kasper Paananen)