123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho ja FC Lahti järjestivät lauantaina kunnon maalitalkoot OmaSp Stadionilla, kun ottelu päättyi lukemiin 5–5. SJK nousi tasurin myötä 32 sarjapisteeseen, jolla irtoaa Veikkausliigan toinen sija.

5–5 Rasmus Karjalainen 90′

SJK sai otteluun täydellisen alun, sillä ensimmäistä maalia tarvitsi odotella vain minuutin verran. Dario Naamo laittoi oikealta nappisyötön keskustaan Kasper Paanaselle, joka otti pallon haltuun tyylikkäästi ja laukoi pelivälineen matalana alakulmaan.

Alun perusteella näytti siltä, että sarjajumbo on lauantaina selvä vastaantulija, mutta lahtelaiset pääsivät varkain peliin mukaan vartin pelaamisen jälkeen, kun ex-SJK-pelaaja Pablo Andrade sai vapaan paikan boksissa ja sijoitti pallon varmasti Roope Paunion selän taakse.

SJK antoi vastauksen viitisen minuuttia myöhemmin Jaime Morenon siirrettyä pallon verkon perukoille, mutta osuma hylättiin paitsiona. Kolmen minuutin päästä kotijoukkue kuitenkin korjasi tilanteen ja siirtyi hyväksytysti 2–1-johtoon. Tälläkin kertaa asialla oli Paananen, joka kiskoi irtopallon maalin edestä sisään. Osuma oli nuorukaisen Veikkausliiga-kauden kuudes.

Vieraiden selkäranka ei kuitenkaan katkennut, päinvastoin. FC Lahti loi ajoittain lupaavan näköisiä hyökkäyksiä ja piti Kerhon puolustuksen kiireisenä. Lahtelaisten yritys palkittiin puolen tunnin jälkeen, kun Paananen rikkoi omassa päässä kulmatilanteessa, ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse astui Michael Lopez, joka iski pelin tasoihin.

Toiselle 45-minuuttiselle lähdettiin tasalukemista, mutta SJK sai jälleen erinomaisen alun ja siirtyi nopeasti johtoasemaan. Pyry Hannola ja Eetu Mömmö pelasivat ensimmäisellä minuutilla avotontin Morenolle, joka pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä 10 metrin säteeltä, mutta laukaus viuhui niukasti yli maalin. Markus Arsalo pääsi kokeilemaan heti perään, ja tällä kertaa pallo löysi tiensä tolppien väliin. Keskikenttäpelaaja lähetti matalan ja tulisen laukauksen boksin ulkopuolelta, ja peliväline upposi etukulmasta sisään.

Avausjaksolta tuttu kaava kuitenkin toisti itseään: Lahti tuli tasoihin 54. minuutilla toisen polven jalkapalloilijan Samuel Pasasen osumalla

Viitisen minuuttia edellisestä vieraat rikkoivat kaavan ja ottivat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoaseman. Jordão Cardoso pääsi vapaaseen paikkaan SJK:n puolustusalueella, ohitti Paunion ja sijoitti pallon yläkulmaan.

Kerho kuitenkin aloitti vimmatun takaa-ajon. Moreno pääsi 63. minuutilla hyvään puskupaikkaan, mutta pallo suuntautui sivutolppaan. Paananen sai heti perään paikan parin metrin päästä maalista, mutta hyökkääjän yritys suuntautui kohti lahtelaisvahti Osku Maukosta. Kova yritys tuotti tulosta 71. minuutilla, kun vaihdosta sisään tullut Babacar Fati laukoi tippuvan pallon näyttävästi takakulmaan.

Ja kuten arvata saattaa, maalitehtailu ei vielä loppunut tähän. Vieraat ottivat vahvan tarrauksen voittoon 87. minuutilla Lopezin tehtailtua illan toisen maalinsa, mutta Kerho kampesi vielä kerran tasoihin ja säästyi jättipettymykseltä. Tasoitus syntyi lisäajan lopussa, kun Rasmus Karjalainen laukoi pallon yläkulmaan reilusta 20 metristä lähteneestä vapaapotkusta.

Karjalainen sai vielä tasoituksen jälkeen yhden huippupaikan maalin edustalla, mutta hyökkääjä ei saanut kunnon yritystä aikaan huonosta asennosta.

Jalkapallossa pitää hoitaa perusasiat huolella, ja emme onnistuneet siinä tällä kertaa. Emme blokanneet laukauksia tai estäneet vastahyökkäyksiä tarpeeksi laadukkaasti. Emme olleet yhtä organisoitu joukkue kuin aiemmin, mutta meillä ei ole syytä paniikkiin. Jokainen meistä ymmärtää, missä epäonnistuimme, joten aiomme korjata virheet ensi viikolla, kiteytti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon sunnuntaina, jolloin Kerho kohtaa vieraissa KuPSin. Ottelu alkaa kello 18.30.

SJK: Roope Paunio, Fallou Ndiaye (68′ Kelvin Pires), Ville Tikkanen, Dario Naamo, Lewis Strapp (60′ Babacar Fati), Markus Arsalo, Pyry Hannola, Eetu Mömmö (75′ Otto Kemppainen), Jaime Moreno, Kasper Paananen (68′ Jere Streng), Tuomas Kaukua (60′ Rasmus Karjalainen)